Muz üreticisi maliyetine bile satış yapamıyor!


CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel muz üreticilerinin maliyetine dahi satış yapamadıklarını söyledi. CHP’li Gökçel, “Muz üreticisi bin bir emekle bin bir masrafla muzu üretiyor ama hasat ettiğinde masrafını karşılayacak fiyata ürünü satamıyor” dedi.

 

Tarih : 22 Kasım 2022 Salı 16:48

Haber Merkezi

Her geçen maliyetlerin arttığına değinen Mersinli muz Üreticisi, “Gübre fiyatları geçen yıldan beri yüzde 200 yüzde 300 arttı. Mazot fiyatı zaten ortada. Şuan 9 lira maliyeti olan muzu 9 liraya satamıyoruz” dedi. Tüccarların kesime gelmediğine değinen Mersinli Üretici, “Muzu kesecek olan tüccar gelmemeye başladı. 15 gündür tüccar gelip kesmiyor” dedi. CHP’li Gökçel, pazarda muz fiyatlarının pahalılığına dikkat çekerek “şu da bir gerçek. Pazarda ilk tarafta görülen muzları ithal diyerek 40 TL’ye satıyorlar. İkinci tarafta kalanları da yerli muz diye 15 TL’ye satıyorlar. Burada hem çiftçiyi bitirecek politika uyguluyorlar hem de 9 liraya aldıkları muzu 40 liraya vatandaşa satıyorlar. Bu adil değil” diye tepki gösterdi. Muz üretiminin kontrolsüzce arttığını vurgulayan CHP’li Gökçel, “Muz üretimi artıyor. Planlı bir üretim yapılmıyor. İleride bu muz üreticimize sıkıntı yaratacak dedik. Geldiğimiz noktada muz üreticisi 9 TL’ye üretiyor, 9 liraya ürününü satmak istiyor ama alıcı gelmiyor. Bu bir plansızlıktır. Mutlaka planlı tarıma geçilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Son yıllarda muz üretimi gerçekten ülke ihtiyacının üzerinde üretilir hale geldi. Muzun ihracatı da yok. Dolaysıyla bu üretime sınırlama getirilmesi lazım” dedi

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA