Abuzer’e sahip çıkın!


Mersin İdman Yurdu’na son 2 sezonun gol kralı olarak gelmesine rağmen ligde henüz gol atamayan Abuzer Gaffar Toplu’ya küçük bir taraftar grubunun Hacettepe maçında tepki göstermesine anlam veremediğinin altını çizen İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, “Abuzer’e gösterilen tepkiyi ben çok anlamsız ve yanlış buluyorum. Bakın en yakın rakibimize 8 puan fark atmış bir takımız. Son 9 maçtan 8 galibiyet almışız. Her şey bu kadar iyi ve güzel giderken takıma köstek olmanın zamanı değil. Abuzer gol atmanın dışında her şeyde var. Asist yapıyor, takımı ileri taşıyor, ilerde top tutup bize nefes aldırıp ileriye çıkmamızı sağlıyor. Bu yüzden böyle faydalı bir oyuncuya sahip çıkmalıyız” dedi.

 

Tarih : 21 Kasım 2022 Pazartesi 13:10

Necdet TAŞ

Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Karaköprü Belediyespor maçı hazırlıklarına başlayan Mersin İdman Yurdu’nda moraller yerinde. Ligde oynadığı 11 maçtan 9 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlik alan Mersin İdman Yurdu’nun son olarak Ankara temsilcisi Hacettepe’yi Mersin Stadyumunda Umut Aydın ve Abdurrahman’ın golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı. Bu galibiyetle puanını 31'e çıkartan kırmızı lacivertli temsilcimiz en yakın takipçisi 52 Orduspor FK ile puan farkını 8'e çıkarttı.

“PUAN FARKINI DAHA DA AÇMAK İSTİYORUZ”

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Karaköprü maçını kazanarak rakipleriyle puan farkını daha da açmak istediklerini söyledi. Karaköprü maçının çok zor geçeceğinin altını çizen Aka, “Hacettepe maçında çok değerli bir 3 puan aldık. Taraftarlarımız, yönetimimiz ve tüm şehir bizim galibiyetlerimize alıştığı için sanki çok kolay bir galibiyetmiş gibi düşünüyor olabilir ama öyle değil. Maçta birçok pozisyon gol pozisyonu bulmamıza rağmen Hacettepe’yi hafife almamak lazım. Bu ligde belli bir oyun sistemi olan, rakipleriyle ilgili dersine çok iyi çalışan, taktiği olan ve çok iyi oyunculardan kurulu bir takımla oynadık. Oyuncularının çoğu Gençlerbirliği altyapısından gelme ve çoğunu tanıyorum. Çok zor geçeceğini biliyorduk bu maçın. Nitekim de öyle oldu çünkü rakip bizi çok iyi analiz etmişti. Özellikle golü erken bulmamıza rağmen golden sonra zorlandık. Ancak bizim oyun sistemimiz rakibi çözdü. Çünkü biz belli bir plana bağlı oynayan bir takım değiliz. Maç içinde 2-3 planı olan bir sistem takımıyız. Güzel bir galibiyet oldu ve mutluyuz. Her maç üzerine koyarak gidiyoruz” ifadelerini kullandı.  

“KARAKÖPRÜ MAÇI ÇOK ZOR GEÇECEK”

Rakip takımların kendilerine özel hazırlandığına dikkat çeken Aka, “Rakiplerimiz bize karşı çok farklı bir oyun anlayışı ile sahaya çıkıyor. Bizi oynatmamaya dönük oyun anlayışı ile hareket ediyorlar. Bize karşı çok daha hırslı ve istekli oynuyorlar. Hele hele Mersin gibi Süper Lig düzeyinde bir stadyumda ve 7-8 bin taraftarın önünde kendilerini göstermek için bize daha çok bileniyorlar. Bu anlamda kolay değil yaptığımız işler. Bu hafta deplasmanda oynayacağımız Karaköprü maçı gerçekten çok zor bir maç olacak. Bizimle beraber profesyonel liglerde az gol yiyen iki takımdan biri. İki takımda beşer gol yemiş bu haftaya kadar. Onlar da sert ve temaslı oynayan bir takım. Özellikle oynatmamaya çalışıp, ani kontra ataklarla gol arayan bir rakiple oynayacağız. Deplasmanda oynayacağız. Küçük bir statta etkili bir taraftar grupları var. Güzel bir maç olacak. Oradan 3 puanla dönebilirsek, rakiplerimizle arayı daha da açacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ABUZER’E GÖSTERİLEN TEPKİ ÇOK ANLAMSIZ”

Mersin İdman Yurdu’na son 2 sezonun gol kralı olarak gelmesine rağmen ligde henüz gol atamayan Abuzer Gaffar Toplu’ya küçük bir taraftar grubunun Hacettepe maçında tepki göstermesine anlam veremediğinin altını çizen İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, “Bakın benim çok değerli iki forvetim var. Biri Umut Aydın öteki de Abuzer Gaffar Toplu… Abuzer son iki sezonun gol kralı olmuş bir forvet. Geçtiğimiz yıl 23 gol attı ve takımını şampiyon yaptı. Bu ligin en iyi 3 forvetini saysanız bunlardan birincisi Abuzer Gaffar Toplu’dur. Evet Abuzer gol atamıyor ama benim oyun sistemimde olmazsa olmaz bir oyuncudur. İnanıyorum ki bir gol atsa gerisi kendiliğinden gelecek. Dediğim gibi benim oyun sistemimde çok önemli bir oyuncudur Abuzer, o oynadığı zaman ben ciddi anlamda oyunu rakip sahaya yıkabiliyorum. Çünkü ilerde top tutuyor. Bakın gol atamamasına rağmen birçok asist yaptı. Son maçtaki ikinci golümüzün asistini yapan da oyuncu da Abuzer. Çok istekli olmasına rağmen kendi üzerinde baskı yaratmış gol atamadığı için. Çünkü forvetler gol ile beslenir. Dolayısıyla Abuzer’e gösterilen tepkiyi ben çok anlamsız ve yanlış buluyorum. Bakın bir oyuncu oynamak istemez ya da sürekli kötü oynar, bu oyuncuya gösterilen tepkiyi anlarım ama Abuzer gibi takımı için çok faydalı bir oyuncuya gösterilen tepkiyi de anlamsız buluyorum. Bu çocuk elinden gelenin en iyisini yapıyor. Benim çok değerli bir oyuncum ve ben ondan gayet memnunum. Gol ya da goller atacağından eminim. Gol atamazsa bile bize çok katkı sağlayan bir oyuncu. Bu armayı taşıyan ve kırmızı lacivertli formayı giyen 27 oyuncum da giydiği formanın hakkını veren oyuncular. Bu açıdan taraftarlarımızın da bu oyunculara sahip çıkması gerekir. Bakın en yakın rakibimize 8 puan fark atmış bir takımız. Son 9 maçtan 8 galibiyet almışız. Her şey bu kadar iyi ve güzel giderken takıma köstek olmanın zamanı değil. Dediğim gibi Abuzer gol atmanın dışında her şeyde var. Asist yapıyor, takımı ileri taşıyor, ilerde top tutup bize nefes aldırıp ileriye çıkmamızı sağlıyor. Bu yüzden böyle faydalı bir oyuncuya sahip çıkmalıyız” dedi.

KIRMIZI ŞEYTANLAR DA ABUZER’E SAHİP ÇIKTI

Öte yandan Mersin İdman Yurdu’nun taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar da sosyal medyada hesaplarından yaptıkları açıklamayla taraftarların Abuzer’e sahip çıkmasını istedi. İşte Kırmızı Şeytanlar’ın o açıklaması: “Abuzer Gaffar Toplu. Son 3 sezonda 83 maçta 53 gol atmış ve 2 şampiyonluk yaşamış bir forvetten bahsediyoruz ki 1 tanesi grubumuzdaki Esenler Erokspor’la. Şahsen ben 2 sezondur Esenler Erokspor maçlarında Abuzer’i imrenerek izlemiştim ve keşke bizim takımda olsa demiştim. Bu sezon büyük beklentilerle transfer edildi ve şu ana dek maalesef bu beklentilerin çok uzağında kaldı. Bu hepimizin ortak düşüncesi. Eminim Abuzer de bu durumdan hoşnut değildir. Fakat her ne olursa olsun, Abuzer veya bir başkası maç esnasında üzerinde Mersin İdman Yurdu forması olan bir futbolcunun maç motivasyonunu düşürücü tepkiler bize yakışmıyor. Küfür, hakaret etmek ise hiç hiç yakışmıyor! Dün maçta bazı taraftarlarımızın 2. golün asistini yapan futbolcumuza maç esnasındaki tepkileri bizi derinden üzdü ve bu yazıyı yazma ihtiyacı duyduk. Biz futbolcuları yeri gelir eleştiririz, yeri gelir arka çıkarız. Ama maç esnasında yapılacak tek şey destek olmaktır! Takımda bir aile ortamı var ve Abuzer de bu ailenin bir parçası. Lideriz, her şey istediğimiz gibi giderken bu tarz olaylar bize zarar verebilir. Rakip takımlar analiz yaparken ilk olarak Mersin İdman Yurdu adından, deplasmana geldiği stadyumdan, taraftarından çekinecektir. Emin olun rakip teknik direktörler kadromuza bakıp Abuzer ismini gördüklerinde bu sezon hiç golü yok demezler, çekinirler çünkü bu ligde kendini ispatlamış bir futbolcu olduğunu bilirler. Bizler de öncelikle Ersin hocamızın forma verdiği her futbolcumuza destek olup saygı duymalı, Abuzer, Umut, Muğdat, Erdem, Aslan, Abdurrahman, Burak, Sertaç, Aziz… isimlere bağlı kalmadan golü kim atarsa atsın sonuca bakmalı ve sezon sonunda şampiyonluğa odaklanmalıyız. Abuzer’in kalitesine güveniyor ve şanssızlığını kıracağına inanıyoruz. Devre arası kendisi ayrılmak ister, teknik heyet yolları ayırmak ister bunları bilemeyiz. Futbolda olağan şeyler. Kabullenmemiz gereken bir şey de var ki forvetten yana şansımız gülmüyor. Son 2 sezona baktığımızda gol krallıkları yaşamış Fatih Şerifoğlu, Muratcan Bölükbaşı, Ömer Sezgin gibi futbolcular bizdeyken beklentileri karşılayamazken şu an mevcut takımlarında yine gol krallığına oynuyorlar. Lütfen bize yakışanı yapalım, yolun sonu şampiyonluk!”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA