Belediye çalışanlarına diyabet taraması yapıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeni ile belediye personeline kan taraması gerçekleştirildi. Çalışma hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır, diyabetin halk arasında şeker hastalığı olarak bilindiğini ve artık dünya genelinde salgın haline ulaşmış bir durumda olduğunu söyledi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 10:17

Haber Merkezi

Şeker hastalığının önlenebilmesi ve öncesinde yapılabileceklerin daha da önem kazandığına dikkat çeken Uzm. Dr. Çat Bakır, “Bu taramayla amacımız öncelikle, hastalığını bilmeyen kişilerin hastalık tanısında gecikmelerini engellemek ya da hasta olan kişilerin kan şekeri regülasyonunun doğru olup olmadığını saptayabilmek. Çünkü diyabet başta kalp damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın, enfeksiyonların artmasında etkin ve öncüldür" dedi. Diyabeti tek başına şeker hastalığı gibi düşünmediklerini, genelde ikincil veya üçüncül hastalıklara da sebep olması nedeniyle de önlem alınması gereken bir hastalık olarak gördüklerini ifade eden Çat Bakır, “Bunun için de ara ara taramaların yapılması, özellikle aile hekimliği bünyesinde birinci basamaklardaki kişilerin takibi, hasta olan kişilere bireysel tedavilerin düzenlenmesi çok büyük önem arz etmekte” diye konuştu. Kilo kontrolü sağlamak, yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve spor yapmanın, diyabetin önüne geçecek önlemler olduğunu da vurgulayan Çat Bakır; diyabet tanısı konulan kişilerin, özellikle karbonhidratlı, şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durması gerektiğini belirtti. Diyabetin belirtilerinin çok sık idrara çıkma, aşırı yemek, ağız kuruluğu, ayaklarda yanma ve yorgunluk hissi olduğunu da sözlerine ekleyen Çat Bakır; bu belirtileri taşıyan kişilerin, özellikle diyabet ön tanısıyla en yakın hastaneye başvurmaları gerektiğini kaydetti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA