Mersin’de ’Ersin Aka’ farkı!


Bu sezon Mersin İdman Yurdu’nun başına geçen Ersin Aka, takımın başında çıktığı 11 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Ersin Aka yönetiminde Mersin İdman Yurdu, 3. Lig 1. Grupta en yakın rakibinin 6 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Deplasmanda 2-1 galip geldikleri Gema Polimer Şile Yıldızspor maçını değerlendiren başarılı Teknik Direktör, Şile maçında çok sayıda gol pozisyonlarından yararlanamadıklarına dikkat çeken başarılı teknik direktör, “Aslında çok zor geçmesinin bekliyorduk ancak öyle olmadı. Özellikle maçın ilk yarısını 4-0 önde kapatabilirdik. Çok iyi oynadık. Sezon başından beri çok sayıda net pozisyonlara girdiğimiz bir maç oldu. 6 tane net yüzde yüzlük gol pozisyonumuz var maçta. Bunları kaçırmamız gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2022 Pazartesi 13:40

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Mersin İdman Yurdu deplasmanda karşılaştığı Gema Polimer Şile Yıldızspor'u son haftalardaki formda oyuncusu Onur Erdem Beytaş'ın golleriyle 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Bu sezon Teknik Direktör Ersin Aka yönetiminde çıktığı 11 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan kırmızı lacivertliler rakiplerine adeta korku veriyor. En yakın rakibi Karşıyaka’nın 6 puan önünde liderliğini sürdüren İdman Yurdu’nda hedef şampiyonluk.

“ŞİLE MAÇI BEKLEDİĞİMİZDEN KOLAY GEÇTİ”

Şile Yıldızspor maçını değerlendiren Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, “Şile maçının zor geçeceğini biliyorduk. Hazırlıklarımızı da buna göre yapmıştık. Çünkü bu sezon tek mağlubiyetimizi Ağrı’daki sentetik sahada almıştık. Şile maçı da sentetik sahada oynandı. Şile’deki zemin Ağrı’dan daha da kötüydü. Bu sahada ben de iki defa maç yapmıştım. O sahaya özgü bir oyun disiplini vardı Şile Yıldızspor’un. Buna çok iyi hazırlandık. Aslında çok zor geçmesinin bekliyorduk ancak öyle olmadı. Özellikle maçın ilk yarısını 4-0 önde kapatabilirdik. Çok iyi oynadık. Attığımız golde çok iyi bir organizasyon vardı. Rakibin ilk yarı boyunca sadece bir duran toptan pozisyonu vardı. Onu da kalecimiz Sertaç çok güzel çıkardı. Maçın ikinci yarısı ise biraz daha ortada geçti. Zaten biz ikinci golü bulduktan sonra oyun tamamen bizim kontrolümüze geçti. Fark daha da açılabilirdi” ifadelerini kullandı.

“ÇOK DAHA FAZLA GOL ATMALIYDIK”

Şile maçında çok sayıda gol pozisyonlarından yararlanamadıklarına dikkat çeken başarılı teknik direktör, “Sezon başından beri çok sayıda net pozisyonlara girdiğimiz bir maç oldu. 6 tane net yüzde yüzlük gol pozisyonumuz var maçta. Bunları kaçırmamız gerekiyor. Bulduğumuz pozisyonları neticelendirmiyoruz. Buna çok çalışıyoruz ama henüz bu konuda istediğimiz noktada değiliz. 11 maçın 9’unu kazanıp, birinde berabere birinde de mağlup olmuş bir takım olarak oynadığımız oyunun karşılığı bu skorlar olmamalı. Çok daha farklı skorlarla galip gelmeliydik. Ancak son noktada tercih hatalarımız oluyor” diye konuştu.

“OYUNCULARIMDAN ÇOK MEMNUNUM”

Oyuncularından çok memnun olduğunun altını çizen Aka, “Sonuç olarak oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok memnunum ve onlarla gurur duyuyorum. Rakiplerimize karşı oynamak da kolay değil. Çünkü bize karşı sürekli kapanan rakipler var. Sürekli kapanıp geçiş oyunuyla bize zorluk çıkarmaya çalışıyorlar. Duran toplardan bize gol atmayı planlıyorlar. Bu tür takımlarla oynamak da kolay değil. Böyle olunca da bizim gibi futbol oynamaya çalışan ve futbolu güzelleştiren takımlar golü bulana kadar maalesef zorlanıyor. Dediğim gibi takımıma ve şehrimize güveniyorum. İnşallah bu sezon bu kente şampiyonluğu getireceğiz” şeklinde konuştu.

ONUR ERDEM BEYTAŞ’A ÖVGÜ

Son haftalarda attığı gollerle adeta takımı sırtlayan Onur Erdem Beytaş’ın performansına da değinen Ersin Aka, “Onur Erdem Beytaş’ı Erzinspor’da görev yaparken ilk ben oynattım. Onur’u Kayserispor altyapısından Erzin’e götürmüştüm. Çok iyi tanıdığım ve çok iyi özellikleri olan bir futbolcu. Maalesef hazırlık kampını iyi geçiremedi. Kampa geç katıldı evlilik sürecinden dolayı. Uzun süre gerçek Onur Erdem Beytaş’ı gösteremedi. Ancak sonrasında toparlandı ve bize ekstra bir güç kaynağı oldu. Oynadığı mevkiinin tüm özelliklerini taşıyan bir futbolcu. Her takımda olması gereken bir oyuncu. Özellikle Volkan Okumak’ın sakatlığından sonra Onur Erdem Beytaş ile Yusuf Yıldırım’ın performansları bize büyük güç kattı” dedi.

“ÇOK ZOR VE KALİTELİ BİR GRUPTAYIZ”

Grupta denk takımların olduğunu vurgulayan Aka, “Mesela biz bu hafta deplasmanda Şile Yıldızspor’u yendik. Şile kötü takım diyenler var ancak bu Şile gidip grupta en çok para harcayan Ordu ile deplasmanda 2-2 berabere kalıyor. İzmir’de Karşıyaka’dan puan aldı. Bu grupta 10 tane şehir takımı ve bir de Karşıyaka gibi bir takım var. Son 3 sezonda play-off oynamış 9 takım var. Aslında 3. Ligin en zorlu grubundayız. Kütahya, Karşıyaka ve Derince son 3 sezonda sürekli play-off oynamış takımlar. Dediğim gibi çok zor ve çok kaliteli bir grupta mücadele ediyoruz. Bakın Amasya ile başlayıp Ordu, Ağrı, Derince, Elazığ ve Kütahya gibi zorlu bir fikstürden bir beraberlik ve bir mağlubiyetle çıktık. En yakın rakibimiz Karşıyaka bu zorlu fikstüre daha yeni bu hafta başladı.

En yakın rakibi Karşıyaka’nın 6 puan önünde liderliğini sürdüren İdman Yurdu önümüzdeki hafta evinde Hacettepe 1945 Spor Kulübü’nü konuk edecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA