OKUL SPORLARI BAŞLADI


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Okul Sporları açılış törenine katıldı. Edip Burhan Spor Salonunda düzenlenen, 2022-2023 Okul Sporları açılış törenini saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı.

 

Tarih : 10 Kasım 2022 Perşembe 01:05

Protokol konuşmalarının yapılmasının ardından Vali Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşmasında; “Spor, hayatımızın her anında, her yaşında olması gereken bir aktivitedir. Spor, sağlık demek; spor gençlerimizin, çocuklarımızın takım ruhunu öğrenmesi; dayanışmayı, yardımlaşmayı öğrenmesi demektir. Sporla birlikte gençlerimize, çocuklarımıza birçok diğer olumlu hasletleri kazandırabiliriz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımızla, Gençlik Spor Bakanlığımızın çok güzel bir işbirliği var. Yıl boyu değişik faaliyetlerle sürecek olan okul sporları projesi bu iş birliğinin bir parçasıdır. İlimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bu organizasyonları en iyi şekilde yürütüyor ve yürütecektir. Nitekim geçtiğimiz yıl pandemi şartları olmasına rağmen 13 bin öğrencimiz okul sporlarına iştirak etmiş ve 1.260 civarında müsabaka gerçekleştirilmiş. Uluslararası düzeyde beş sporcumuz madalya kazanmış, yedi takımımız Türkiye birincisi olmuş ve Mersin olarak okul sporlarında ulusal organizasyonlarda 24 organizasyonda Türkiye birincisi olmuşuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu sporu tabana yayıyoruz anlayışıyla; eğer erken yaşlarda okullarımızda çocuklarımızın değişik branşlarda spor yapmalarını sağlayabilirsek, hem profesyonel sporcular yetişecek, ulusal-uluslararası düzeyde başarılar elde edilecek hemde spor hayatlarının önemli bir parçası olacaktır. Gençlerimizi çocuklarımızı çok seviyor onlara çok güveniyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Spor da sizin gelişiminize çok önemli katkılar sunuyor, sunmaya da devam edecek. Bizler de hem bakanlıklarımızın vermiş olduğu destekleri hem de yerelde oluşacak destekleri bundan sonra da sizlerle buluşturmaya, sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Ben bu yılki faaliyetlerde; inanıyorumki geçen yılın en az iki katına çıkarak 25-30 bin öğrencimizi çocuğumuzu, gencimizi değişik spor branşlarında faaliyet yaparken göreceğiz. Bu faaliyetlerde görev alacak olan bütün öğretmenlerimize, antrenörlerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Aynı şekilde, İl Gençlik Spor Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bütün gençlerimize, çocuklarımıza bu süreçte hayırlı başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Okul Sporları açılış törenine Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve çok sayıda sporcu ile öğrenci katıldı. Programda Vali Ali Hamza Pehlivan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere plaket verdi. Program, Halk Oyunları, Jimnastik gösterilerinin sunumu ve ödül töreni ile son buldu.
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA