Sağlık çalışanlarından ‘Yemek’ protestosu!


Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde içinden haşere, kıl, tüy, taş çıkan yenmeyecek kadar lezzetsiz yemekleri bir hafta simit ayran tüketerek protesto eden sağlık çalışanları sonuç alamayınca bir hafta süre ile yemekhaneye çıkmama eylemi başlattı. Konuyla ilgili konuşan SES Mersin Şube Yöneticisi Sevgi Başkavak, “Yemek ve beslenme hizmetlerinden memnun değiliz. İş yerinde yetersiz ve dengesiz beslenmek istemiyoruz. Bununla ilgili daha önceki süreçte anket yapıldı, idare ile görüşüldü taleplerimiz yazılı iletildi. Simit ayran eylemi yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık. Maalesef hala yemeklerin miktarında, lezzetinde, hijyeninde, çeşitliliğinde menü uygunluğunda istenilen düzelme olmadı tekrar uyarmak istiyoruz ve bu hafta yemekhane çıkmıyoruz, kart basmıyoruz” dedi.

 

Tarih : 8 Kasım 2022 Salı 15:01

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde içinden haşere, kıl, tüy, taş çıkan yenmeyecek kadar lezzetsiz yemekleri bir hafta simit ayran tüketerek protesto eden sağlık çalışanları sonuç alamayınca bir hafta süre ile yemekhaneye çıkmama eylemi başlattı.

“YEMEKLERDEN HAŞERE VE KIL ÇIKIYOR”

Konuyla ilgili Mersin Tabip Odası, Hekim Birliği Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri (SES) Sendikası Mersin Şubesi ve Hekimsen ortak bir basın açıklaması yaparak, üniversite ve hastane yönetimine ‘Sorunları çözün’ çağrısında bulundu. MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Poliklinikler önünde yapılan basın açıklamasını SES Mersin Şube Yöneticisi Sevgi Başkavak okudu. Mersin Üniversitesi Hastanesi sağlık çalışanlarının hijyenik ve kaliteli yemek hakkından mahrum bırakıldığını iddia eden Başkavak, “Yetersiz ve sağlıksız beslenme yoğun ve zorlu şartlar altında çalışan bizler için sağlığımızı tehlikeye atmakla beraber, tedavi olmaya gelen hastalarımızın da sağlığını sıkıntıya sokup tedavi süreçlerini uzatmaktadır. Yemekhane de yemek yiyen sağlık emekçisi sayısı her geçen gün düşmektedir. Dışarıdan sipariş verilen yemeklerin fiyatı da her geçen ay artmakla beraber yoksulluk sınırının altında aldığımız maaşlar ile bu fiyatların altında ezilmekteyiz. Yemeklerimizden haşere, kıl, tüy, taş vb. çirkinliklerin çıkması bir yana çıkan yemeklerde genelde yenmeyecek kadar lezzetsiz olmaktadır. Tarafımıza verilen yemekler şartnameye uygun kalori ve protein ihtiyacını karşılamamaktadır” ifadelerini kullandı.

“GECE KUMANYALARI KALİTESİZ VE ÖZENSİZ”

Özellikle gece vardiyası, hafta sonu ve resmî tatiller de lezzetsiz ve özensiz yemeklerin artarak çoğaldığının altını çizen Başkavak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gece kumanyaları çok kalitesiz çıkması nedeniyle yenmemekle beraber hepsi israf olmaktadır Yemekler ekonomik açıdan değerlendirildiği kadar hijyenik koşulları ve kalitesi bakımından da denetleniyor mu? İlla zehirlenip yataklara düşmesi mi gerekiyor sağlık emekçisinin gerekli düzenlemeler yapılabilsin diye Yetkililerle görüşülüp dilekçeler yazılmasına rağmen mevcut sorun devam etmektedir. Hastane yönetimi çağrılarımıza kulak tıkamıştır. Sahada canıyla başıyla çalışan sağlık emekçileri bu kötü yemekleri hak etmiyor! Hastanemiz çalışanları ve hastalarımız çıkan yemeklerden memnun değil, tedbir alınmalı geliştirilmeli ve düzenlenmelidir aynı şeyler farklı sonuçlar vermiyorsa da mevcut yemek şirketi değiştirilmelidir. Hastane kalite standartlarında hijyenik ve lezzetli yemek sunumu yer almalıdır. Mersin Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçileri olarak yemek ve beslenme hizmetlerinden memnun değiliz. İş yerinde yetersiz ve dengesiz beslenmek istemiyoruz. Bununla ilgili daha önceki süreçte anket yapıldı, idare ile görüşüldü taleplerimiz yazılı iletildi. Simit ayran eylemi yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık. Maalesef hala yemeklerin miktarında, lezzetinde, hijyeninde, çeşitliliğinde menü uygunluğunda istenilen düzelme olmadı tekrar uyarmak istiyoruz ve bu hafta yemekhane çıkmıyoruz, kart basmıyoruz. Sağlık emekçileri simit ayran eylemi ile başladık iyileşme olmadı ve yeni eylemimiz: 1 hafta süre ile yemekhaneye çıkmıyoruz kart basmıyoruz ve kumanya almıyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA