Halat Çekme Şampiyonası Silifke’de yapıldı


Türkiye Halat Çekme Federasyonu ile Azerbaycan Halat Çekme Federasyonu, 8 Kasım Karabağ’ın Kurtuluş Günü nedeniyle Silifke’de Uluslararası Halat Çekme Şampiyonası düzenlendi. Türkiye Halat Çekme Milli Takımı, Azerbaycan Milli Takımı’nı 2-1 yendi.

 

Tarih : 8 Kasım 2022 Salı 14:29

Türkiye Halat Çekme Federasyonu ile Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizesinde Şehit İbrahim Okur Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya Türkiye ve Azerbaycan milli takımları ile ilçedeki okulların öğretmenlerinden oluşan takımlar katıldı. Türkiye genelinde halat çekme sporunu yaygınlaştırmayı ve sevdirmeyi amaçlayan şampiyonada Türkiye Halat Çekme Milli Takımı, Azerbaycan'ı 2-1 mağlup etti. Şampiyona sonunda takımlara kupa ve katılım belgelerini Türkiye Halat Çekme Federasyonu Başkanı Eray Aldemir, Azerbaycan Halat Çekme Federasyonu Başkanı Elnure Şıkaliyev ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin verdi.

“TÜRK DEVLETLERİ BİRBİRİNE SAHİP ÇIKMALI”

Türkiye Halat Çekme Federasyonu Başkanı Eray Aldemir, yaptığı açıklamada, “Karabağ’ın Kurtuluş Günü'nde Mersin’in Silifke ilçesinde uluslararası halat çekme şampiyonası düzenledik. Bu şampiyonada Azerbaycan Milli Takımı, takım halinde Silifke’ye geldiler. Türk ve Azerbaycan milli takımlarımızın şampiyonamıza renk katmasıyla birincilik ve ikincilik kupalarını takdim ettik. Şampiyona Türk devletlerinin bir arada birbirine sahip çıkması, Karabağ Kurtuluş Günü'nün özel bir gün olduğundan dolayı düzenlendi” dedi. Azerbaycan Halat Çekme Federasyonu Başkanı Elnure Şıkaliyev de, “Bugün bizim zafer günümüz. Bizim çok önemli, şanlı bir günümüz. Bize Karabağ savaşında destek oldular, bugün de güzel bir yarışma oldu. Bizim için de çok hoş oldu. Her şey için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA