Bozdoğan “Sapasağlam yürüyoruz”


Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, amatör spor kulüplerine destek ve üniversite öğrencilerine burs verilmesini içeren gündem maddeleri oy birliği ile onaylandı. Toplantıda çeşitli açıklamalarda da bulunan Başkan Bozdoğan, sapasağlam bir yol yürüdüklerini ifade ederek, “ Biz sapasağlam yürüyoruz, yolumuzu ve yol yürüdüğümüz insanları hem yerelde hem de genelde zafere ulaşmak için bir bir seçiyor, yepyeni umutlarla yepyeni hizmetlerle yürüyoruz.’’ diye konuştu.

 

Tarih : 8 Kasım 2022 Salı 10:08

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında Tarsus Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 11 gündem maddesinin konuşulduğu meclis toplantısında dilek ve temenniler bölümünde konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını belirtti. Öğrencilere burs müjdesinin de verildiği meclis toplantısında ilk yıl için karşılıksız olarak 4 yıl ve üstü bölümler için 3 bin 200 TL, 2 yıllık bölümler için bin 600 TL öğrenim yardımında bulunulması ve ödemelerin 2023 yılında Tarsus Belediyesi’nin imkânları doğrultusunda bir veya birkaç defada yapılması belediye meclis kararıyla onaylandı. Amatör spor kulüplerine de destek içeren gündem maddesi de onaylanarak takım sporlarında faaliyet gösteren kulüplere kulüp başına 8 bin TL, bireysel spor kulüplerine kulüp başına 2 bin TL nakdi yardım yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Bozdoğan dilek temenniler bölümünde ise çeşitli açıklamalar gerçekleştirerek, Tarsus Belediyesi olarak hukuksuzlukların önüne geçmek için yoğun bir çabayla 3 buçuk yıldır çalıştıklarını ve amaçlarının kenti yönetirken adil olmak, hesapsız ve kitapsız hizmet yapmak, insana dair olanı insanca sunmaktan geçtiklerini ifade etti.

“YEPYENİ UMUTLARLA, YEPYENİ HİZMETLERLE YÜRÜYORUZ”

Başkan Bozdoğan, “Ben namuslu askerim, benimle arkadaş olmak isteyenlerin de namuslu olmaları gerekir’ fikrini kuran, önderlik eden Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde saygıyla anıyorum. 2022 yılının son aylarında hak ve hukukun üstün gelmesi için adeta en küçük hukuk birimi kadar mesai harcıyoruz, önce kendi evinin önünü temizle prensibinden yola çıkarak belediyemiz içinde boy gösteren olası tüm hukuksuz adaletsizliklerin önüne geçmek için yaklaşık 3 buçuk yıldır gündüz gece demeden mesai harcıyoruz. Harcamaya da devam ediyoruz çünkü görevimiz. Amacımız kenti yönetirken adil olmak, hesapsız ve kitapsız hizmet yapmak insana dair olanı insanca sunmaktan geçiyor” diye konuştu. Başkan Bozdoğan kimlerin hangi hesap içinde olduklarını anladıkları süreçlerde daha güçlendiklerini ifade ederek, “Ulu Önderimizin izinde binlerce yıllık kentimizi en iyi şekilde temsil etmeye, halkımıza gece gündüz hizmet vermeye devam edeceğiz. Alnımızın akıyla söylüyoruz ki; sapasağlam yürüyoruz, yolumuzu ve yol yürüdüğümüz insanları hem yerelde hem de genelde zafere ulaşmak için bir bir seçiyor yepyeni umutlarla yepyeni hizmetlerle yürüyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

Tarsus Belediye Meclisi’nde Türkiye’de, KKTC’de devlet üniversitesi ve vakıf üniversitelerinde tam burslu olarak kazanan ve ailesi Tarsus’ta ikamet eden ve kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenim harcı, kitap, kalem, defter vb. gibi kırtasiye giderleri, beslenme, giyim, kuşam gibi kıyafet giderleri ve öğrencilerin ulaşım giderlerini karşılayacak şekilde, ilk yıl için karşılıksız olarak 4 yıl ve üstü bölümler için 3 bin 200 TL, 2 yıllık bölümler için bin 600 TL öğrenim yardımında bulunulması ve ödemelerin 2023 yılında Tarsus Belediyesi’nin imkânları doğrultusunda bir veya birkaç defada yapılmasını belediye meclis kararıyla onaylandı. Sporu ve sporcuyu her daim destekleme adına çalışmaların hız kesmeden devam eden Tarsus Belediyesi bu kapsamda kulüplere nakdi yardım yardım yapılması, belediye meclisine sunularak onaylandı. Başkan Bozdoğan, “Mersin’de amatör spor kulüplerine en yüksek desteği verdiklerini ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüğü’nden alınan faal müsabakalara katılım belgesini beyan eden amatör spor kulüplerinden takım sporlarında faaliyet gösteren kulüplere, kulüp başına 8 bin TL, ayrıca bireysel spor kulüplerine kulüp başına 2 bin TL nakdi yardım yapılması kabul edildi. Tarsus Belediyesi tarafından kentin yeşil dokusunu arttırabilmek ve tescilli ürünleri koruma altına alabilmek amacıyla açılan Zeytin Gen Koruma Alanı’na LÖSEV'in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer’in isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Büyük bir tıp ve gönül insanı aynı zamanda çocuk hakları ödülüne sahip, böyle değerli bir hizmeti veren doktorumuz Üstün Ezer’in, isminin de böyle bir yerde yaşamasını çok isterim’’ diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA