Antmen: “Üç kişiden biri icralık”


Türkiye’de her üç kişiden birinin icra takibinde olduğunun iddia eden CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Bugün, tam bugün itibarıyla bir günde açılan icra takibi sayısı 27 bin 483; 28 bin civarı icra takibi bir günde açıldı. Peki, bugüne kadar, on ayda kaç milyon icra takibi açıldı dersiniz? 7 milyon 157 bin küsur. Şu an derdest icra takibi sayısı 23 bin 548 yani yaklaşık 24 milyon civarında icra takibimiz var ve eğer birden çok borçlu varsa Türkiye’de her 3 vatandaştan 1’i maalesef icralık durumda” dedi.

 

Tarih : 4 Kasım 2022 Cuma 14:38

Hüseyin KIRKGÖZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Görüşülmekte olan 361 sıra sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen,  “Teklifin geçici 2’nci maddesiyle, toplam alacak miktarı 2 bin liraya kadar olan su, elektrik, telefon, doğal gaz gibi abonelik sözleşmelerinden doğan icra takiplerinin sona erdirilmesi amaçlanıyor. Sona erdirilmesi amaçlanıyor ama bu gibi icra takiplerinden vazgeçilmesi, alacaklının keyfiyetine ve inisiyatifine bırakılıyor. Yani, iktidarınızın ülkemizi getirdiği nokta burada apaçık gözüküyor. AKP iktidarı, yoksullukla borçlanan halkımıza çözümü icra takiplerinden alacaklı tarafın vazgeçmesi inisiyatifine bağlıyor. Bu teklif yasalaşınca pek çok alacaklı şirket icra takiplerinden gönüllü olarak feragat etmeyecek. Ama ne olacak? Onlara belli telefonlar açılacak “Bu takiplerden vazgeçin, yoksa, yoksa, yoksa…” denecek ve aba altından sopa gösterildikten sonra alacaklı şirketler bu takiplerinden vazgeçmek zorunda kalacaklar” dedi.

“24 MİLYON CİVARINDA İCRA TAKİBİ VAR”

“Evet, diyebiliriz ki zaten bu şirketler çok kâr ediyordu, biraz da zarar etsinler, sosyal devlet ilkesi gereğince biraz da fedakârlık yapsınlar. Tamam, kabul de avukatlık ücretleri ne olacak? Feragat edildiği için, borçlu aleyhine icrada vekâlet ücreti doğmayacak ama alacaklının avukatı kendi müvekkilinden de ücretini istediği zaman diyecekler ki: “Ben zaten alacağımdan vazgeçtim kardeşim, sana para mara da yok.” Olan burada yine avukata olacak. Tabii, siz bunu hiç düşünmediniz. Bu arada, değerli milletvekilleri, geçici 2’nci ve geçici 3’üncü maddeyle, ekonomik açıdan yangın yerine dönen ülkemizde istatistiki olarak icra takip sayısının azaltılması isteniyor. AKP böyle palyatif çözümle istatistiki bilgileri güya zayıflatacak. Peki, işin gerçeğine bakalım” ifadelerini kullanan Antmen, “Bugün, tam bugün itibarıyla bir günde açılan icra takibi sayısı 27 bin 483; 28 bin civarı icra takibi bir günde açıldı. Peki, bugüne kadar, on ayda kaç milyon icra takibi açıldı dersiniz? 7 milyon 157 bin küsur. Şu an derdest icra takibi sayısı 23 bin 548 yani yaklaşık 24 milyon civarında icra takibimiz var ve eğer birden çok borçlu varsa Türkiye’de her 3 vatandaştan 1’i maalesef icralık durumda. Yani, ekonomiyi düzeltmek yerine, halkı yoksulluktan kurtarmak yerine sadece kendi yandaşlarınızı zengin etmeyi bırakmak yerine alacaklının keyfine kederine bırakarak “İcra dosyalarından feragat edin ve bu şekilde de biz yoksulluğu çözdük.” diyeceksiniz; bu, akıl alır gibi değil” diye konuştu.

“ORTADA İCRAAT FALAN YOK”

“Peki, bir şey söylemek istiyorum: “İcraat, icraat” deyip duruyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanı her konuşmasında icraatlardan bahsediyor. Sayın milletvekilleri, aslında ortada bir icraat falan yok; 25-30 milyon vatandaşa gelen icra var, icra. Siz icraat Hükûmeti değilsiniz, olsanız olsanız icra Hükûmeti olursunuz; insanları icraya düşürüyorsunuz. İcralık vatandaşlarımızın sayısı Hollanda, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan gibi ülkelerin nüfusunu bile geçti. Yani, değerli milletvekilleri, AKP iktidardan düşmek üzere ama icra dosyaları tek başına iktidar olmuş durumda. Adliyelerde icra dosyalarını koyacak yer yok; dolaplar, arşivler, her yer doldu taştı” şeklinde konuşan Antmen, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Çiftçinin traktörüne, tarlasına icra konuluyor ama traktörler, bağlar bahçeler haczedilirken Ziraat Bankası Demirören'den olan kredi alacağının peşine düşmüyor, bu konuda milletvekillerine bilgi de vermiyor. Vatandaş ne yapıyor? Borcunu borçla kapatmaya çalışıyor. Ey AKP'li milletvekili arkadaşlarımız, sizin haberiniz yok belki ama çocuklar aç şekilde okula gidiyor. Çocuklarımız aç, çocuklarımız iyi beslenemiyor ve maalesef kurduğunuz bu neoliberal sistemde önce babaları işsiz bıraktınız sonra çocukları da aç. Çaresizlikten ve ödeyemediği borçlardan dolayı insanlar intihar ediyor. Yazıktır, günahtır. Bakın, vatandaş, sizi, cumhuriyetin 100’üncü yılında öyle bir icraya verecek ki aklınız duracak. Bilmiyorum, Allah kimseyi icraya düşürmesin. Vatandaş, alamadığı hizmetlerin, yenilen haklarının hesabını size demokratik icra yoluyla soracak. Bin 150 odalı sarayı bu demokratik icra yoluyla geri alacak. Mesela, insan haklarını, bağımsız medyayı icra yoluyla sizden söke söke geri alacak. Vatandaş, çalınan hayallerini, çalınan geleceğini, çalınan işlerini çalınan paralarını ve çalınan özgürlüklerini hepsini sandık iradesiyle sizden söke söke geri alacak. Ama az kaldı, merak etmeyin, geri alacağız halktan alınanı. Saray egemenliğini yüz yıl önce nasıl yıkıp halkın iktidarını kurduysak, cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da halka ait olanı saraydan alıp halka vereceğiz. Söz olsun, ant olsun.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA