CHP’li Aktay: “Halkın iktidara inancı kalmadı”


Dünkü MESKİ Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin partisine yönelik terör suçlamalarına teki gösteren CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “AK Parti’nin vizyonsuzluğu, hukuksuzluğu, beceriksizliği hakaret ve hamasetle örtülebilecek seviyeyi çoktan geçmiştir. Halkın bu tarz bir siyasete inancı da tahammülü de kalmamıştır. AK Parti ve ortakları bu gerçeği görmekte zorlanıyorlarsa, öncesinde aynı korku masallarını anlattıkları 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına bir kez daha baksınlar. Hiçbir şey göremeseler de, 2023 seçimlerinde kendilerini bekleyen büyük hezimetin küçük bir örneğini göreceklerdir” dedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2022 Perşembe 13:04

Neşet TORUN

 

AK Parti Mersin Kadın Kolları Kurucu İl Başkanı Fatma Saçanlı CHP’ye katıldı. CHP İl Başkanlığında kendisini CHP’li yapan üyelik formunu imzalayan Saçanlı’ya CHP rozetini İl Başkanı Adil Aktay taktı. Burada siyasi gündeme dair basın açıklaması yapan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “AK Parti her seçim öncesinde ayrı bir boyayla boyanıp, halkın karşısına farklı bir yüzle çıkıyormuş gibi yapmayı âdet haline getirmiş bir partidir. Bu seçimde de Cumhuriyet’e ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygılıymış gibi davranarak insanları kandırabileceklerini düşünüyorlar.  Geçmişte Erdoğan’ın ve pek çok AK Parti yöneticisinin söylediği Cumhuriyet karşıtı sözlerin aynısını dile getiren Meclis Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal’ın görevden alınması bu gösterinin bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

“MAHİR ÜNAL’IN GÖREVDEN ALINMASI SİYASİ TAKTİK”

AK Parti’nin aynı gösteriyi Mersin’de de sahnelemeye çalıştığını iddia eden Aktay, “Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, MESKİ Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi’ni alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamakla suçlayacak kadar izan ve idrak yoksunu sözler etmiştir.  Kısa konuşmasında, ömründe yapmadığı kadar Atatürk’ten alıntılar yapan Gültak, belli ki partisinin ulusal bayramlar konusundaki lekeli sicilini unutturabileceğini zannetmektedir. Ulusal bayramlarda toplumun coşkusuna set çekmek amacıyla, 2012 yılında “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlama Yönetmeliği”ni değiştiren AK Parti’dir. Bu değişiklikle ulusal bayramlardaki törenlerde Atatürk anıt ve büstlerine çelenk koyma hakkı siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının elinden alınmıştır. Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini insanların yüreğinden söküp atmaya kararlı, kindar bir anlayışın bu tavrına Cumhuriyet Halk Partisi elbette seyirci kalmamıştır, kalmayacaktır. Kurucumuzun, ilk genel başkanımızın, büyük önderimizin anıt ve büstlerine bir çiçek bırakmamıza dahi tahammül edemeyen bir anlayışa bizim hiç tahammülümüz yoktur. O nedenle, AK Parti’nin içi boşaltılmış, siyasi kavga ve kutuplaşma vesilesi haline getirdiği, yasak savma anlayışıyla düzenlediği kutlamalarla yetinmeyip, ulusal bayramlarımızı gerçek ve samimi duygularla, hak ettiği saygınlıkla kutlamayı tercih ediyoruz” şeklinde konuştu.

“HALKIN TAHAMMÜLÜ ARTIK KALMADI”

“Yıllardır sürdürdüğümüz bu tavrın altında yatan duygu ve hassasiyeti Gültak ve benzerlerinin anlamasını beklemiyoruz. Cumhuriyetçilik ve Atatürkçülük,  onların her seçim öncesi giyip çıkardıkları gömleklere benzemez” ifadelerini kullanan Aktay, “AK Parti’nin “Türkiye Vizyonu” adıyla açıkladığı, pek çok açıdan yanlış, tutarsız ve samimiyetsiz bir metne yöneltilen eleştirileri bahane ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ni  “teröre destek oluyormuş” gibi göstermeye çalışan Gültak ve diğerleri şunu iyi bilsinler:  AK Parti’nin vizyonsuzluğu, hukuksuzluğu, beceriksizliği hakaret ve hamasetle örtülebilecek seviyeyi çoktan geçmiştir. Halkın bu tarz bir siyasete inancı da tahammülü de kalmamıştır. AK Parti ve ortakları bu gerçeği görmekte zorlanıyorlarsa, öncesinde aynı korku masallarını anlattıkları 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına bir kez daha baksınlar. Hiçbir şey göremeseler de, 2023 seçimlerinde kendilerini bekleyen büyük hezimetin küçük bir örneğini göreceklerdir” diye konuştu.                                                                                                                            

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA