Öğrenim yardımı başvuruları için son tarih 11 Kasım


Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve öğretimi destekleyen çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, ailesi Mersin’de ikamet eden ve üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerini kazanan öğrenciler için hayata geçirdiği öğrenim yardımı bu yıl da sürüyor.

 

Tarih : 3 Kasım 2022 Perşembe 10:29

Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenim yardımından faydalanmak isteyen öğrenciler, belediyenin resmi web sayfası olan www.mersin.bel.tr adresinde “Duyurular” kısmında açılan  “Öğrenim Yardımı Başvurusu” linkinden giriş yaparak formu doldurup, istenilen belgeleri başvuru formuna fotoğraf veya PDF olarak yükleyerek ön kayıt başvurusunu yapabilecek.  Ön Kayıt Başvurusu yapıldıktan sonra sistem tarafından verilen 4 haneli kayıt numarası, istenen evraklarla birlikte kurs merkezlerine en geç 11 Kasım tarihine kadar teslim edilecek.

KARAKUŞ: “BAŞVURU SAYIMIZ ŞU ANDA 14 BİN CİVARINDA”

Gençleri birçok alanda desteklediklerini ve bunlardan birisinin de üniversiteyi kazanan adaylara 1 yıl boyunca geri ödemesiz olarak verilen öğrenim yardımı olduğunu belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri Müdürü Cem Karakuş, “Geçen yıl bu desteğimizden 9 bin 93 öğrencimiz yararlandı. Bu yıl destek miktarlarını, öğrenim sürelerine göre ayarladık. Ön lisans kazanan öğrencilerimiz için 1500 lira,  4 yıllık lisans programını kazanan öğrencilerimiz için 3 bin lira, 5 yıllık lisans programını kazanan öğrencilerimiz için 3 bin 750 lira ve 6 yıllık lisans programını kazanan öğrencilerimiz için de 4 bin 500 lira öğrenim yardımımız olacak” diye konuştu.  Öğrenim yardımından faydalanmak isteyen ve henüz başvurusunu yapmayan öğrenciler için son tarihin 11 Kasım olduğunu ifade eden Karakuş, şu ana kadar başvurusunu tamamlayan öğrenci sayısının 14 bin civarında olduğunu kaydetti. Başvuru sürecinin devam ettiğini ve 11 Kasım’dan sonra yapılacak başvuruların değerlendirmeye alınmayacağını bir kez daha vurgulayan Karakuş, “Öğrencilerimiz başvurularını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin web sayfasından veya TEKSİN üzerinden ilk aşamada online olarak yapacaklar.  Sonrasında da kendilerine verilen şifre ve evraklarla birlikte, 10 ilçemizde bulunan YKS Kurs Merkezlerimizden birisine gidip, evraklarını teslim etmeleri ve kendilerine verilecek banka kartını almaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü, eğitim bizim önceliğimiz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA