Mersin bir spor şehri!


Mersin’de, 37 ülke ve 52 takımdan yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla organize edilen Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonaları’nın (Raffa-Volo), açılışı seremonisi yapıldı. Açılış seremonisinde konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Ülkemizde Cumhurbaşkanımızın sporu tabana yayıyoruz anlayışıyla her branşta gerek tesisleşme gerekse organizasyonlarda çok önemli mesafeler alındı. Bu çerçeve de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ülkemizin her ilinde çok büyük yatırımları hayata geçti. Bu çerçevede de Mersin ilinde de sporun her branşında tesislerimiz var ve bu tesislerimizde yapılan uluslar ve uluslararası organizasyonlarımız var. Mersin ilimiz bir tarım, sanayi, liman, üretim, eğitim şehri. Bunların yanında Mersin ilimiz bir spor şehri” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2022 Çarşamba 10:39

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin’in Toroslar ilçesinde 1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında Toroslar Bocce Salonunda, 37 farklı ülkeden 52 takım ve 400’e yakın sporcunun katıldığı, Dünya'da aynı turnuvada Raffa&Volo olmak üzere iki branşta ilk kez Mersin’de yapılan “Dünya Bocce Şampiyonası” açılış töreni gerçekleştirildi.  Sabah eleme müsabakalarıyla başlayan şampiyonanın, açılış seremonisi yapıldı. Seremoniye, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Mutlu Türkmen, Toroslar Belediye Başkanı Vekili Adnan Baş, protokol üyeleri ile ülke sporcuları katıldı.

“BOCCE, ANTİK BİR OYUN”

Ülke takımlarının tek tek geçişiyle başlayan seremonide konuşan Federasyon Başkanı Mutlu Türkmen, her yönüyle tarihi bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Bocce tarihi antik kentlere kadar giden sporlardan bir tanesi. Tarihçesinde Anadolu'ya atıfta bulunan sporlardan bir tanesi. Bu önemli sporda Türkiye'nin modern spor hareketine katılması biraz zaman aldı. Bocce sporu 2013 yılından itibaren okul sporları içinde yapılan en yaygın katılımın olduğu 6. spor disiplinine dönüşmüş durumda. 2013 yılında yapılan Akdeniz Oyunları'nda da altın madalyalardan birini de biz Türk Milli Takımı olarak kazandık. Dolayısıyla boccenin her disiplininde, her kategorisinde, her seviyesinde hem sahada sporcularımızla hem Uluslararası Federasyonunun yönetiminde ülke olarak güçlü bir temsil sağlıyoruz. Özellikle bu büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyor olmaktan çok mutluyuz. Çünkü bu organizasyon yani 2 farklı branşta ilk kez birlikte yapılıyor. Hakikaten bu çok önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan çok büyük onur duyuyoruz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

VALİ PEHLİVAN: “MERSİN BİR SPOR ŞEHRİ”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise bugün bu şampiyona vesilesiyle bir ilki yaşadıklarını söyledi. İlk defa 2 branşta bocce dalında bir dünya şampiyonasının yapıldığını vurgulayan Pehilvan, "Katılımda son derece yüksek. Bu bizi Mersin ili olarak ziyadesiyle sevindiriyor. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve bundan sonrada bu ve benzeri şampiyonalara da ev sahipliği yapacağımızın işaretini hep birlikte görüyoruz. Ülkemizde Cumhurbaşkanımızın sporu tabana yayıyoruz anlayışıyla her branşta gerek tesisleşme gerekse organizasyonlarda çok önemli mesafeler alındı. Bu çerçeve de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ülkemizin her ilinde çok büyük yatırımları hayata geçti. Bu çerçevede de Mersin ilinde de sporun her branşında tesislerimiz var ve bu tesislerimizde yapılan uluslar ve uluslararası organizasyonlarımız var. Mersin ilimiz bir tarım, sanayi, liman, üretim, eğitim şehri. Bunların yanında Mersin ilimiz bir spor şehri. Boccede daha öncede Mersin dünya şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Bocce sporunda ulusalar ve uluslararası anlamında en güzel tesislere sahip olan bir şehir. Toroslar ilçemiz bocce sporunun merkezi haline gelmiştir. Birçok misafirimiz bugün Mersin'e geldi. İnanıyorum ki burada çok da güzel vakit geçirecekler ve buradan güzel hatırlarla ayrılacaklar. Lütfen ülkelerinize döndüğünüzde hem Mersin'imizin hem de Türkiye'mizin güzel dileklerini, selamlarını götürün. 6 gün sürecek bu şampiyonada yarışacak olan bütün ülkelere, takımlara başarılar diliyorum. Şampiyona da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Toroslar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi oldu. Bocce Milli Takımı'nı voloda Mehmet Can Yakın, Burak Altay, Mehmet Karataş, Şinasi Seleciler, Yılmaz Duran ve Emre Mecit temsil ederken, raffada milli sporcular Bahar Çil, Sevilay Gezli, Eda Sayak, Rukiye Varol, Oğuzhan Turhan, Ahmet Emen, Cem Şimşek ve Erdal Kantemir ay-yıldızlı formayla ter dökecek. İki disiplinde bugün başlayan organizasyon, 5 Kasım'da sona erecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA