AK Partili Yılmaz, “Kaybeden Mersin oluyor”


CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in savunma sanayine yönelik açıklamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Cumhuriyeti yaşatabilmek, sınırları iç ve dış mihraklara karşı korumak için öncelikle güçlü bir ordu ve savunma sistemine ihtiyaç duyulacağı ifade ederek, “Bir yanda Mersin’i PKK’nın arka bahçesi yapmaya çalışan seçilmiş bir Belediye Başkanı, diğer yanda yargı erkini tehdit eden, parmak sallayan seçilmiş bir Milletvekili CHP’yi ve Mersin’i ne hale getirmiştir. Güzel memleketime bu zihniyette bir belediye başkanının ve mahkeme basan bir milletvekilli yakışmıyor, Mersin’imiz kaybediyor” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2022 Çarşamba 10:04

Haber Merkezi

 Bu sebeple, milli, güçlü ve bağımsız savunma sanayinin çok önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’in, “Vizyona bakın, gözlerim yaşardı iki gündür. 2. Yüzyıl vizyonuna; tank, top, İHA, SİHA, vur, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı” açıklamasına tepki gösterdi. Açıklamayı ‘skandal’ olarak niteleyen ve iyi niyetli bulmadığını ifade eden Yılmaz, “Türk Savunma Sanayi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye’nin çok geniş bir coğrafyada yer almasını sağlayan ve bu sahalarda askeri, teknolojik üstünlüğünü elinde tutmasına imkan tanıyan bir kapasiteye kavuşmuştur. Türkiye, başta terörizmle mücadele olmak üzere, ihtiyaçlarını yerli üretim ile karşılamak ve ulusal güvenliğine yönelik tehditlere karşı direnebilmek için savunma sanayine verdiği önemi artırmıştır. Bunun karşılığını da sahada almıştır. Tabi bu durum, ezelden beri topraklarımızda gözü olan emperyalist ve sömürgeci devletler ile bunların maşa olarak kullandığı terör örgütlerini rahatsız etmiştir. Bu durumdan, bize karşı her fırsatta terörü destekleyen, Mavi Vatan’da etkin olmamızı istemeyen ülkelerin ya da PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin rahatsızlığını anlamak güç değil. Ancak, Atatürk’ün partisi olduğunu iddia eden CHP Genel Başkanının, parti mensuplarının, milletvekillerinin ya da Belediye Başkanlarının takındığı tutumu anlamak gerçekten güç.” diye konuştu.

“CHP MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR”

Yılmaz, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’in bir süre önce PKK üyeliği suçlamasından tutuklandığını anımsattı. Belediye seçimlerinden sonra Başkan Vahap Seçer’in, 4 bin civarında belediye personelini işten çıkardığını hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi: “Mersin’de, HDP ve İyi Parti aday göstermeyerek, CHP’nin adayı Vahap Seçer’i destekledi. Tabi bu desteğin karşılığı olarak HDP de belediyeden yüzlerce kontenjan aldı. İhtimal odur ki, Başkan Vahap Seçer de, bu atmosferden fazla etkilenmiş. Bizleri üzen; Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde bugün sözde siyaset yapanların, terörist eylem ve söylemlerle bu ülkeyi yok etmek için hareket edenlerle birlikte olması, aynı dili kullanması ve aynı tutum ve davranışı sergilemesidir. Güvenlik güçlerimiz, savunma Sanayimiz, özellikle de insansız hava araçlarımız, bizim gururumuz ve vizyonumuzun vazgeçilmez parçalarıdır. Savunma sanayimizin son 20 yılda yerlilik oranının yüzde 15’de yüzde 85’e yükselmesi sizi neden rahatsız ediyor?” AK Partili Yılmaz, CHP’nin bir milli güvenlik sorunu olduğunu iddia etti. CHP’nin, demokrasinin erkleri ve devletin kurumlarıyla kavgasının hiç bitmediğini sözlerine ekleyen Yılmaz, “Bir yanda Mersin’i PKK’nın arka bahçesi yapmaya çalışan seçilmiş bir Belediye Başkanı, diğer yanda yargı erkini tehdit eden, parmak sallayan seçilmiş bir Milletvekili CHP’yi ve Mersin’i ne hale getirmiştir. Güzel memleketime bu zihniyette bir belediye başkanının ve mahkeme basan bir milletvekilli yakışmıyor, Mersin’imiz kaybediyor. CHP, durduğu yer itibariyle bir milli güvenlik sorunudur derken, boşuna konuşmadık, konuşmuyoruz.”

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMASI TAM BİR AKIL TUTULMASI!

Öte yandan emniyet ve jandarma teşkilatını cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da sert tepki gösteren AK Partili Yılmaz,  CHP’nin, demokrasinin erkleri ve devletin kurumlarıyla kavgasının hiçbir zaman bitmediğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile milletvekilleri ve yöneticilerinin, başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet teşkilatı olmak üzere devletin her bir kurumunu bilinçli bir şekilde hedef alarak, ulusal ve uluslararası arenada itibarsızlaştırmaya çalıştığını kaydeden Yılmaz, “Hoşlarına gitmeyen kararlar verildiğinde, mahkemede barbarlığa varan davranışta bulunarak yargı erkini ve mensuplarını hedefe koyan, teröristlerin inlerini başına yıkan, teröristleri yurt içinde bitme noktasına getiren Türk Silahlı Kuvvetlerimize satılık ordu diyen ve yürüttüğü terörle mücadelemizi sindiremeyenler CHP’liler. Devletimizin en köklü kurumları arasında bulunan Jandarma ve Emniyet teşkilatımıza leke sürmeye çalışanlar da onlar.” diye konuştu.

“BUNLARA MEMLEKET EMANET EDİLMEZ”

Milletvekili Yılmaz, CHP’nin uyguladığı politikaların kimseye bir yarar getirmeyeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını kınayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silahlar kullanıyor’ diyen terör örgütü üyesi ve sevicilerine alkış tutanlar, bugün terörle, suçla ve suçluyla canla başla mücadele eden jandarma ve emniyet güçlerimizi, cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçluyor. Bu iftirayı atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, en hafif tabiriyle bir akıl tutulması yaşamakta olup, müfteridir. Bu nasıl bir aymazlıktır? Bu parti kimlerin eline geçmiştir? Kimlere hizmet etmektedir? Bunu da Yüce Türk milletimizin takdirlerine sunuyorum. Bu zihniyet ve güdülen politikalar, Türkiye’ye yarar getirecek bir zihniyet ve politika değildir. İktidar hevesiyle yanıp tutuşanların, bu milletin başına ne belalar açabileceklerini, kimlerle yol yürüyüp, Türkiye’mizi kaç parçaya böldüreceklerini, kimlerin manda ve himayesi altına girebileceklerini düşünmek bile istemiyoruz. Bu yüzden bunlara memleket teslim edilemez.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA