Mersin Limanındaki uyuşturucu trafiği araştırılsın


Mersin Limanı’ndaki uyuşturucu trafiğini meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili, Dr. Rıdvan Turan, Mersin Limanı üzerinden son yıllarda Türkiye’ye getirilen uyuşturucunun araştırılması ve uyuşturucu trafiğindeki sorumluların kimler olduğunun tespit edilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasını talep etti.

 

Tarih : 2 Kasım 2022 Çarşamba 09:55

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili, Dr. Rıdvan Turan, Mersin Limanı’ndaki uyuşturucu trafiğini meclis gündemine taşıdı. Rıdvan Turan, konuyla ilgili TBMM Başkanlığına bir araştırma önergesi verdi. HDP Mersin Milletvekili, Ekonomi ve Tarım Politikalarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Rıdvan Turan, Mersin Limanı üzerinden son yıllarda Türkiye’ye getirilen uyuşturucunun araştırılması ve uyuşturucu trafiğindeki sorumluların kimler olduğunun tespit edilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasını talep etti.

UYUŞTURUCUNUN SAHİBİ KİM?

 

Rıdvan Turan’ın önergesinin gerekçe kısmında şu ifadeler yer aldı: “Mersin Limanı, son yıllarda ticaret misyonundan uzak bir şekilde uyuşturucu trafiğinin önemli duraklarından biri haline gelmiştir. Mersin Limanı’nda yakalanan uyuşturucu miktarı son yıllarda büyük artış göstermiştir. Mersin limanına gelen uyuşturucular arasında en fazla kokain yakalanmıştır. Mersin Limanı’nda yakalanan kokain ağırlıklı olarak Güney Amerika ülkesi Ekvator üzerinden gelmiştir. Ekvatordan gelen uyuşturucular çoğunlukla ithal edilen muzların arasında saklanmaktadır. Ekvator’da bulunan Puerto Bolivar Limanı, Türkiye şirketi olan Yılport Holding tarafından işletilmektedir. Mersin Limanı’nda yakalanan uyuşturucu konusu kamuoyuna sadece yakalan uyuşturucu miktarı biçiminde yansıtılmıştır. Fakat geçmiş tarihlerde yakalanan uyuşturucu miktarı dikkate alındığında Mersin Limanı’nın uyuşturucu trafiğini merkezi haline geldiği rahatlıkla görülebilir. Ayrıca azımsanmayacak düzeylerde kokain yakalanmasına rağmen uyuşturucuların halen Mersin limanına geliyor olması kokain trafiğine karşı etkin bir mücadelenin yürütülmediğini göstermektedir. Son beş yıl içerisinde azımsanmayacak düzeylerde kokain yakalanmasına rağmen bu uyuşturucuların sahiplerinin kimler olduğu, bu uyuşturucu trafiğini yürüten faillerin kimler olduğu konusunda kapsamlı açıklamalar kamuoyu ile paylaşılmamıştır. Uluslararası deneyimden hareketle; uyuşturucu baronları, ülkelerin gümrük memurlarından siyasetçilerine kadar bir rüşvet ağı geliştirmektedir. Mersin Limanı’nda da kokain trafiğinin hız kesmeden devam etmesi bu rüşvet ağının Türkiye’de de kurulduğu şüphesini güçlendirmektedir. Mersin Limanı üzerinden ortaya çıkan uyuşturucu trafiğinin bütün boyutlarıyla araştırılması, uyuşturucu sahiplerinin kimler olduğunun tespit edilmesi, varsa limandaki gümrük çalışanlarının ve siyasi aktörlerin tespit edilmesi amacıyla bir meclis araştırması elzemdir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA