CHP’li Antmen’den ‘Karanlık’ gazeteli protesto


Dezenformasyon yasası olarak bilinen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun” teklifi TBMM’de görüşülmeye devam ediyor. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Meclis kürsüsünden sansür yasasını protesto etti. Antmen konuşması sırasında ortaya çıkardığı karanlık gazete kupürünü AKP sıralarına göstererek “Saray karanlığını ve yalanlarını manşetlere taşıyan gazeteler istiyorsunuz” dedi.

 

Tarih : 7 Ekim 2022 Cuma 12:25

Haber Merkezi

Kanun teklifnin 8. maddesi görüşülürken kürsüye çıkan CHP Mersin Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Alpay Antmen, bir protesto gerçekleştirdi. AKP sıralarına seslenen CHP’li Antmen, iktidarın kararmış gazeteler istediğini söyledi. Alpay Antmen, şunları söyledi: "Faşizm söyleyememe değil, söyleme mecburiyetidir. Saray faşizmi şu anda tüm gazetecileri kendi yalanlarını söylemeye mecbur etmek istiyor. Gerçeklerin yazılmasını istemiyorlar. Hiçbir gerçeği yazmayan Saray karanlığını manşetlere taşıyan gazeteler istiyorsunuz. Karanlık olsun. Kendi istediklerinizi yazın. Hiçbir şey yazmasın ve yaşamasın istiyorsunuz."

SAVCILARI RTÜK BAŞKANI YAPMAK İSTİYORLAR

Antmen konuşmasında bu teklifle savcıların internet ve sosyal medyayla gazetelerin RTÜK Başkanı haline getirilmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi: “AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ‘Geziciler Cami yaktı’ dedi. Şimdi bu yasa bu haliyle geçerse, ‘Hayır cami yakılmadı yalan. Varsa bu gösterin’ derseniz ‘yalan haber paylaşmak ve yaymak suçundan’ Erdoğan değil; gerçeği yazan gazeteciler yargılanacak. Mesela ‘128 Milyar dolar nerede’ diye soramayacaksınız. Aynı şekilde ‘Kaç Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı sattınız?’ diye de sorulamayacak. TÜİK çıkacak enflasyonu düşük gösterecek, gerçek enflasyonu yazan ekonomistler hapse girecek öyle mi? Hani siz sık sık ‘Almanya bizi kıskanıyor’ diyorsunuz ya! Aynen öyle. Almanya bizi kıskanıyor. Ama 2022 Almanyası değil, 1942 Almanya’sı bizi kıskanıyor. Hitler yaşasa kesinlikle sizi kıskanırdı! Bu kadarını onlar bile akıl edememişti” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA