MHP’li Şimşek, “Çiftçinin sulama Suyu Sorununu Çözün”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda söz aldı. Tarımda çiftçilerimizin yaşadığı en büyük sorunlardan birinin sulama suyu sorunu olduğu dile getiren Milletvekili Şimşek; “Sulama suyu projeleri bir an önce bitirilmelidir” dedi

 

Tarih : 7 Ekim 2022 Cuma 09:04

Haber Merkezi

Konuyla ilgili TBBM Genel Kurulunda konuşan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Tarımda çiftçilerimizin yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi sulama suyu projeleridir. Mersin, Türkiye'nin yaş sebze meyve ihracatında en çok ihracat yapan ilidir, Mersin'de de birçok sulama suyu projesi başlatılmış, bir kısmı hayata geçirilmiştir, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama başta Pamukluk Barajı olmak üzere, baraj gövde ve tüneller bitmesine rağmen sulama suyu ihalesi bir türlü gerçekleştirilememiştir. Yüzde 90'ı biten Pamukluk Barajı'nın bir an önce tamamı bitirilmelidir. Pamukluk Barajı; Adana'dan Mersin'e kadar olan bütün vadiyi sulayacak kapasitesi bulunan, Türkiye'nin 4'üncü büyük barajıdır. Hayata geçirilmesi için buradaki sulama suyu ihalesinin acilen yapılmasını, yine aynı şekilde Anamur Alaköprü, Erdemli Aksıfat ve Sorgun, Değirmençay ve Erçel Barajlarıyla ilgili de sulama suyu projelerinin ihalelerinin yapılmasını ve bir an önce Mersinli hemşehrilerimizin hizmetine sunulmasını talep ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA