Bana değil Seçer’e sorun!


Akdeniz Belediyesi ekim ayı birinci meclis oturumunda ilçe sınırları içerisinde satışı istenen belediyeye ait bir arazi mecliste HDP ve CHP’yi karşı karşıya getirdi. HDP’li meclis üyelerinin rant iddiası üzerine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilgili satışın Büyükşehir Belediyesinden geldiğini ve Vahap Seçer’in oylaması sonucu kabul edildiğini ifade ederek, “Büyükşehir’de ret mi edildi?” diye sordu. Gültak, daha sonra CHP’li meclis üyelerine dönerek “Bu karar Büyükşehir’de ret mi edildi? Siz cevap verir misiniz? Yoksa ben mi açıklayayım? Bunu bana değil gidin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sorun. Tekrar söylüyorum buranın benimle ilgili bir durumu yok. Bu madde büyükşehirden geldi. Bana niye soruyorsunuz, bu konunun muhatabı ben değil Vahap Seçer’dir” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2022 Pazartesi 14:51

Neşet TORUN

Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı birinci birleşimi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantıda, ilçeye bağlı 65 mahalle muhtarına yapılan 500 TL’lik ayni desteğin 900 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı. Meclis’te ayrıca 4 yıllık üniversite kazanan Akdenizli öğrencilere bin 750 TL; 2 yıllık bölüm kazanan öğrencilere de bin TL burs desteği verilmesi üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

“ŞER ODAKLARI BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİĞİMİZ BOZAMAYACAK”

Başkan Gültak, Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’nde bulunan polisevine 26 Eylül akşamı yapılan, bir polis memurunun şehit olduğu, 1’i polis 4 vatandaşın yaralandığı terör saldırısını da kınayıp lanetledi. Başkan Gültak; “Şehit polisimiz Sedat Gezer kahramanca çarpışarak, sırtlarında bomba taşıyan teröristlerin polisevine girmesini engellemiş, daha büyük can kaybını önlemiştir. Vatan toprağına emanet ettiğimiz kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve emniyet camiasına sabır ve metanet diliyorum. Vatan için, bayrak için, milletimizin birliği için toprağa düşen aziz şehitlerimizin hâtırası önünde saygıyla eğiliyorum. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Hiçbir şer odağı barış, kardeşlik ve huzurumuzu bozamayacak” ifadelerini kullandı. Meclis’te Türk Kızılay’ına 50 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin önergenin gündeme alınması oybirliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı ve üyelerine 2023 yılında Meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları günler için ödenecek huzur hakkı miktarının tespit edilmesi; ayrıca 2023 mali yılı vergi, resim, harç ve ücret tarifeleri ile ilgili teklifler komisyonlara sevk edildi. Toplantıda, 2023 Mali Yılı performans Programı ile ilgili teklifin yanı sıra, Akdeniz Belediyesi’nin 2023-2025 dönemini kapsayan bütçe ile ilgili teklif oyçokluğu ile plan ve bütçe komisyonuna havalesi yapıldı.

ÜNİVERSİTE KAZANAN AKDENİZLİ ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Meclis’te, Akdeniz ilçesinde ikamet eden 2022-2023 eğitim öğretim yılında Yüksek Öğretim Kurumları sınavına girip (Açık öğretim programı hariç) Türkiye’de yerleşik Devlet Üniversitesi ve Yüksek Okullarını kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerleşik vakıf üniversite ve yüksekokullarını tam burslu kazanan öğrencilerin ödüllendirilmesi ile ilgili teklif komisyonlara sevk edildi. Meclis’te, belediye sınırları içerisindeki 65 mahalle muhtarına, muhtarlık binalarında kullanılan elektrik, su, internet, telefon vb. için ödenen aylık 500 TL’lik ödeneğin 900 TL’ye çıkarılmasıyla ilgili konu oybirliği ile kabul edildi. Diğer yandan İçel Sanat Kulübü 27’nci Mersin Arkeoloji Günleri’ne, belediye tarafından 20 bin TL destek verilmesiyle ilgili konu oybirliği ile Meclis’ten geçti. Toplantıda ayrıca Çukurova Kalkınma Ajansı Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı kapsamında; “Çiçek Açan Nesiller / İç Mekân Süs Bitkileri Üretim ve Eğitim Merkezi Projesi” için sözleşmeler imzalamak ve projeler uygulamak üzere Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili komisyonlardan kabulle gelen gündem maddesi de yine oybirliği ile kabul edildi.

MECLİSTE RANT TARTIŞMASI

HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi’nin mecliste yaptığı konuşmada, ilgili maddenin Büyükşehir Belediyesinde ret edildiğini açıklamasının ardından, Başkan Gültak, “Büyükşehir’de ret mi edildi?” diye sordu. Gültak, daha sonra CHP’li meclis üyelerine dönerek “Bu karar Büyükşehir’de ret mi edildi? Siz cevap verir misiniz? Yoksa ben mi açıklayayım” diye sordu. CHP’li meclis üyelerinin sessiz kalması üzerine Başkan Gültak, Tanrıverdi’nin iddialarına yanıt verdi. Başkan Gültak, “Şimdi Ali bey, kafanızda soru işareti varsa bence ilk sormanız gereken soru Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer. Bu soruyu bana sormayın. Çünkü buraya getiren 5 binliği yapan ben değilim. Vahap beye gidersiniz sorarsınız. Vahap bey bunu neden imar komisyonuna sevk ettiniz. Burada vatandaşın talebi var değil mi? Talepleri kim meclise sevk ediyor? Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer. Yetkisi var, talebi ister meclise sevk eder, isterse de meclise sevk etmez. Vatandaşın talebi Büyükşehir’de Vahap Seçer tarafından kabul görmüş. İmar komisyonuna sevk edilmiş, komisyonda oybirliği ile geçmiş. Siz şimdi tüm imar komisyonundaki arkadaşları da zan altında bırakıyorsunuz. Beni değil ha o komisyondaki arkadaşları zan altında bırakıyorsunuz. Benim hiçbir işim yok burada. Halk duysun ve bilsin bunları. Diğer konu ise Büyükşehir’deki 2 HDP’li meclis üyesi hariç, tüm meclis üyelerinin oylarıyla geçti. Şimdi ben bu işin neresindeyim bir açıklayın. Vatandaş talep ediyor, Vahap Seçer bu talebi uygun görüyor meclise sevk ediyor. Mecliste ise bu talep kabul ediliyor. Siz de faturayı bana kesiyorsunuz. Şimdi söyleyin ben bu işin neresindeyim? Allah size akıl versin, vicdan versin. Başka söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Ve buradaki CHP’li arkadaşlara sesleniyorum. Büyükşehir’de bunu sizin belediye başkanınız sevk etti ve sizin tüm arkadaşlarınız buna evet dedi. Siz bilirsiniz isterseniz oyunuzla çelişirsiniz” dedi.  Daha sonra söz alan HDP’li Salih Akbaş ise söz konusu satışı istenen yerin rant alanı olduğunu iddia etti. Akbaş, “Burası halkın kullanması gereken bir yerdir. Bu yolu halk kullanmalıdır. Bir fabrikatöre bu yolu satmanın gereği yoktur. Bu ranta yöneliktir. Bu yol halk yoludur. Komisyon bu kararı verdiyse bu rantın ortağıdır” ifadelerini kullandı. Başkan Gültak ise, “Bunu bana değil gidin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sorun. Tekrar söylüyorum buranın benimle ilgili bir durumu yok. Bu madde büyükşehirden geldi. Bana niye soruyorsunuz, bu konunun muhatabı ben değil Vahap Seçer’dir” dedi.

CHP’Lİ DÖNMEZ: “EK SÜRE İSTEMİŞTİK”

CHP’li Grup Sözcüsü Mahmut Dönmez ise söz alarak, “Biz burayla ilgili ek süre istemiştik. Biz istersek bu planı iptal edebiliriz” dedi. Bunun üzerine tekrar konuşan Başkan Gültak, “8 aydır burayı beklettiniz, neden gidip Büyükşehir’e itiraz etmediniz. 8 aydır niye reddetmediniz? Büyükşehir’de bu onaylandı neden reddetmediniz? Vahap beye gidip neden bu yanlış demediniz, niye itiraz etmediniz? CHP’li arkadaşlara söylüyorum, askıdayken itiraz ettiniz mi? Şimdi gelmişsiniz burada hikaye okuyorsunuz. Askı sürecini geçin, itiraz etmeyin sonra da gelin burada siyaset yapın. Büyükşehir’den geldiği için bu yolu açmak zorundayız. Bu konu yeni bir konu değil. Ben burada kamuoyunda bir mesaj veriyorum. Bu konu sizin tarafınızdan 50 kere tartışılmış bir konu. Bugün geldi gidemedik, bakamadık denilen bir konu değil. Bu konu 1 yıldır Büyükşehir’de ve burada ret yiyor. Burası sizlerin gözlerini kapatıp ezbere gideceğiniz yer. Burada niyet okuması var, halk görsün bunları. Sizin rant dediğinize ben hayır dedim. Büyükşehir’de Vahap bey el kaldırdı. Bizim ret verdiğimize siz evet dediniz. Siz rantı seçtiniz.” dedi. Daha sonra tekrar söz alan HDP’li Aktaş’ın ısrarla “Burada rant var, Büyükşehir’de yapıyor olsa burada rant vardır. Tekrar söylüyorum, ben burada rant olduğunu düşünüyorum. Her kimse buna onay verdiyse rant için onay vermiştir” demesine CHP’li meclis üyeleri sessiz kaldı.

MECLİSTE ‘YALAN’ TARTIŞMASI

Öte yandan HDP’li Özgür Çağlar, mecliste yaptığı konuşmada, “İnstagram sayfanızda benim yaptığım yorumu siliyorsunuz. Başkalarının fikirleri görünsün istemiyorsunuz.  Ben Akdeniz Belediyesi meclis üyesi olarak Akdeniz Belediyesinin instagram sayfasında yorum yapamıyorum çünkü siliyorsunuz” dedi.  Bunun üzerine HDP’li Özgür Çağlar’ın bu iddiasına Başkan Gültak, belgelerle cevap verdi. Başkan Gültak, “Madem sosyal medyada paylaşımları siliyorum, sokağa çıkın. Yoksa sokağa çıkmıyor musunuz?” dedi. Daha sonra telefonundan İnstagram hesabını açan Başkan Gültak, HDP’li Çağlar’ın yaptığı yorumu okuyarak Özgür’ün yalan söylediğini belirtti.  Başkan Gültak, “İnstagram hesabım ortada, girip bakabilirsiniz. Milleti yanıltma ayıptır, avukat adamsın sen. Burada delil var sen yalan söylüyorsun. Ne yazmışsın bliyor musun altına. 3,5 yıldır belediyeyi kötü yönettiniz, yönetiyorsunuz. Seçimlere 1 sene kalmış, muhalefete kesme faturası bunlar affedersiniz ama yemezler. Demin ne dedin sen? Yaptığım yorum silindi dedin. Avukat adamsın genç adamsın yalan söyleme yakışmıyor sana, ayıp. Deliller ortada. Saygısızlık yapıyorsun, yalan söylüyorsun. Sen az önce yorumların silindiğini söyledin. Bir daha insanları yanıltma. Biz bu kadar demokratik adamız, yaptığınız yorumları silmiyoruz. Sizin hayatınız bu ama artık sokak yemiyor bu yalanlarınızı. Sen demin yorumlar silinmiş dedin, ben de senin yalanlarını ortaya çıkarttım. Senin yalan söylediğini ispatladım. Ben sana yalancı derken ispatlıyorum bak, delilli bunlar. Mustafa Gültak’a çamur at izi kalmaz arkadaşlar. Bu siyasetten vazgeçin artık. Sen meclis üyesisin, sokaktaki bir insan değilsin. Yalan söylemeyeceksin. Az önce yorumlarımı sildiniz dedin. Özellikle instagramda yaptığım yorumu sildiniz dedin. Özür dile, ayıptır. Burada çocuk mu yönetiyoruz meclis mi yönetiyoruz. Kreşe dönderdiniz meclisi ” dedi. Başkan’ın ısrarla özür dile dediği HDP’li Özgür Çağlar ise özür dilemedi.

CHP’Lİ DÖNMEZ’LE BAŞKAN GÜLTAK ARASINDA ASFALT TARTIŞMASI

Mecliste CHP Grup Sözcüsü Mahmut Dönmez, dilek ve temenniler bölümünde söz alarak, ilçedeki bazı muhtarların taleplerini ilettiğini ve bazı mahalelerde asfalt çalışması yapılmadığını iddia etmesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, cevap verdi. Gültak, “Muhtarlara biz CHP ve HDP olarak mecliste borçlanma yetkisi vermedik.  O yüzden başkan asfalt dökemiyor dedin mi? İnsanlarla şuan dalga geçiyorsunuz. Bütçeye encümende neden ret verdiniz? Bana önce onu anlatın. Söylesene hangi parayla yapacağız. Sen encümende bütçeye ret ver sonra gel bana hikaye oku. Para vermeyin, encümende ret verin, bütçeye ret verin sonra gelin burada hikaye okuyun. Belediyeyi borç halinde bırakmışsınız. Siz gidin halka şunu söyleyin, ‘Biz Gültak’ı çalıştırmayacağız.’” dedi. Başkan Gültak’ın açıklamasına CHP’li dönmez ise “Konuyu değiştirmeyin. Ben talepleri iletiyorum, konuları değiştirmeyin. Muhtarlarımızın talebini iletiyorum sizlere” şeklinde karşılık verdi.

“ARANIZDA DELİKANLI ARIYORUM”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Akdeniz’in bütün mahallelerini saymayacağım ama Bahçe, Güneş, Karaduvar, Kazanlı, Camişerif… bu mahallelerin hiç birisi 3-,5 yıllık değil. Her birinin en az 100 yıllık en kötüsünün 60-70 yıllık kuruluş tarihi var. Şimdi sizlerle beraber o mahallelere gidelim. Var mısınız? Yanımıza mühendis alacağız yalnız. HDP grubuna da söylüyorum. Hodri meydan diyorum. Bu mahallelere gideceğiz. Oradaki kaldırımların kaç yıllık olduğunu tespit edeceğiz. Yapılan asfalt ve kaldırımların kaç yıllık olduğunu tespit edeceğiz. Var mısınız? Yapalım mı? Delikanlı arıyorum, hadi buyurun. Bak bunu en son Büyükşehir’de söylemiştim, yine karşımda delikanlı bulamamıştım. Çünkü bu asfalt ve kaldırımlar 20 yıldır yapılmıyor. Ben yapıyorum. Ayın 24’ünde burada fen işlerimiz her şeyi ispatlayacak. Siz 20 yıldır bu memlekette borçtan başka hiçbir şey yapmamışsınız. Tekrar söylüyorum, hadi hodri meydan. Diğer bir konu satış konusunda 100 metre, 200 metre olduğu zaman satışı verelim bir şey olmaz. Bu parayla bir şey yapamaz düşüncesindesiniz. Ama 1 dönüm, 2 dönüm olduğu zaman yetki vermiyorsunuz. Neden? Çünkü bu parayla Akdeniz’e hizmet yapar düşüncesindesiniz. Sizin mantığınız bu. Yaptığımız çalışmaları burada anlattığımız videoları seyretmiyorsunuz. Katip üyem dahil bakıyorum birçoğunuz burada telefonlarınızla oynuyorsunuz. E seyretmezseniz yaptıklarımızı göremezsiniz zaten. Seyredin bu videoları. Yaptıklarımız gerçek. Cumartesi günü Güneş Mahallesindeydim. Orada 2 tane kahve var biliyorsunuz. Vatandaş etrafımı sardı, güzel güzel sohbet ettik. Tam 4 saatimi geçirdim Güneş Mahallesinde. Barış içerisinde herkes söyleyeceklerini söyledi bana. Artık o mahallelerde Mustafa Gültak sayesinde barış var barış. Vatandaş bana karşı yaratmak istediğiniz algıyı artık yemiyor. Bunları artık yapmayın.”

“İŞÇİLER MAAŞLARINI ARTIK DÜZENLİ ALIYOR”

Akdeniz Belediyesi’nde işçilerin artık maaşlarını düzenli aldığını kaydeden Başkan Gültak, “Sizin dönemlerinizde işçiler 3-4 ay paralarını alamıyorlardı. Mersin’de işçilerin 16 bin lira promosyon alan bir belediye var mı? Yok. Bizim bu kadar işçiye 16 bin lira aldık. Sırada memurlarımız var, onların da promosyonlarını çözeceğiz o zaman göreceksiniz. Biz işçi yanlısıyız, biz memur yanlısıyız, bir halk yanlısıyız diyorsunuz ya. O saydıklarınızın hepsi Mustafa Gültak sayesinde oldu. Belediye binası önündeki Türk Bayrağı ve Atatürk heykelini gördünüz değil mi? Daha önce görmüş müydünüz? Göremezsiniz, çünkü bazılarınızın bayrağımızla ve Atatürk’le sorunları var. Ama çok şükür benim yok. Ben cumhuriyetimi ve ülkemi çok seviyorum. Söz verdim Akdeniz halkına, kavgadan yana olmayacağım ama herkes haddini bilecek. Bana da kimse yalan atamayacak. İlçemizde bulunan mahallelere asfalt, kaldırım ve kilit parke çalışmalarını yapacağız ama size rağmen yapacağız.  Gelelim bir diğer konuya, özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin yöneticilerine sesleniyorum. Borçlanmaya iptal davası açtınız anlarım, Yılmaz Güney Parkını anlarım, Eski TEDAŞ binasını anlarım. Allah için, peygamber için, Hz. İsa için adına ne diyorsanız deyin. Yahu ortaokul yapılacak ya. Yahu bir toprağa ortaokul yapılacak. Siz eğitime de mi karşısınız ya? Ne kadar ilginç insanlarsınız siz ya. Özgürlük Mahallesine ortaokul yapacağız, arsa tahsisi yapıyoruz. Siz tutuyorsunuz buna iptal davası açıyorsunuz. Siz eğitim karşıtı mısınız? Eğitime neden iptal dava açıyorsunuz? Özgürlük Mahallesine ortaokul yapacağız, siz buna dava açıyorsunuz, neden açıyorsunuz? Özellikle eğitimci geçinenlere ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu cumhuriyeti kuranın parti yöneticilerine üzülüyorum. Siz eğitime karşı çıkıyorsunuz şuan. Kimseye mal vermiyoruz, birine satmıyoruz. Özgürlük Mahallesinin çocukları eğitim alsın diye okul yaptırıyoruz ve siz buna iptal davası açıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 24 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA