Akşener: “Bu seçimleri kazanmak zorundayız”


Türkiye’de 2023’te yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunun altını çizen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,

 

Tarih : 25 Eylül 2022 Pazar 12:36

Necdet TAŞ

Bir dizi ziyaret ve etkinliğe katılmak üzere Mersin’e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığını ziyaret ettikten sonra Mersin’i Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (MEKAD) tarafından düzenlenen “Ben Kadınım Umudun Adıyım” programına katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in onur konuğu olarak katıldığı programda, Akşener’e İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz, İYİ Parti Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çetin, Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik ve Zeki Hakan Sıdalı, Adana Milletvekilleri Metanet Çulhaoğlu ve İsmail Koncuk, Genel İdare Kurulu üyeleri Mümin İnan, Kadriye Ünler, Orhun Ertürkmen eşlik ederken, programa, Mersin'de 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan'ın annesi Songül ve babası Mehmet Aslan da katıldı. Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda Akşener'e, mor cepken hediye edildi. Daha sona etkinliğe katılanlara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bergen'in, Özgecan Aslan'ın, Emine Bulut'un acısının devam ettiğini belirten Akşener, "Bu ağır yükler hep bizimse, biz kadınlarınsa eğer, o zaman bu yükleri taşıyan bu bedenler elbette gereken saygıyı, ihtimamı, gücü elde etmeli” dedi. Akşener, Anadolu'da milli mücadelenin ilk ateşini kadınların yaktığını ifade ederek, ülkeye demokrasinin de kadınlar sayesinde geldiğini söyledi.

“KAZANMAK ZORUNDAYIZ”

2023 seçimlerinin önemine değinen Akşener, “Esasında siz olmazsanız biz olmayız. Siyasetçi önce kendi partisinin mensuplarıyla var olur. Daha sonra da seçmeninin verdiği oyla, ona yaptığı tercihle bu ülkeyi yönetir. Siyasetçiler 'Bu ülkeyi ben daha iyi yönetirim' diye yola çıkarlar. İYİ Parti'nin tüm mensupları bu milleti başının üstünde taşır. Bu milletin tercihlerine saygı duyar. Kadınıyla, erkeğiyle saygı duyar. İYİ Parti demek; akıl demektir, strateji demektir. İYİ Parti demek çözüm demektir. İYİ Parti demek, temiz bir dil, saygı demektir. İYİ Parti demek seçmene saygı demektir. İYİ Parti demek seçmenin ferasetine teslim olmak demektir. İYİ Parti demek, hiç kimseden korkmamak, sadece Allah'tan ve bu milletten çekinmek ona teslim olmak demektir. Bu seçim bu ucube sistemle ilgili olarak yapılacak son seçimdir. Dolayısıyla kazanmak durumdayız. Parlamenter sisteme geçişin konuşulduğu, tek adam sisteminin ortadan kaldırılacağına dair sözlerin verildiği ve milletin dertleri üzerinden üretilmiş çözümler üzerinden rekabet edildiği bir seçimdir. Tek adam sisteminin, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin karşısında güçlendirilmiş parlamenter sistemin konuşulduğu son seçimdir” şeklinde konuştu.

“SÜLEYMANİYE'NİN YIKILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

2023 seçimlerini muhalefet olarak kazanmak zorunda olduklarını kaydeden Akşener, “Bugünkü ucube sistemin müsebbibi biz değiliz. 2017'de hayır oyu çıksın diye çalıştık. Her türlü eziyete rağmen direndik. Daha sonra İYİ Partimizi kurduk. Kapatın gözlerinizi İYİ Parti olmasaydı bugün bu ülkede ne koşuluyor olacaktı? Bugün yarına yönelik 'Cumhurbaşkanınız kim olacak' sözü söylenecek miydi? İşte İYİ Parti kuruldu, bir şey değişti, bu ülkede her şey değişti. Dolayısıyla inşallah bu seçimde İYİ Parti'nin varlığı bu ucube sistemi ortadan kaldıracak. Neyle kaldıracak milletimizin oylarıyla, neyle kaldıracak demokrasiyle, neyle kaldıracak sandıkta kaldıracak. İnşallah bu seçimi bu irade kazanacak” dedi. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen, iki kazma kürek, iki de ırgat gerek. Ancak, hadi gel yapalım şunu geri desen, Bir Sinan, bir de Süleyman gerek" şeklindeki sözlerini de hatırlatan Akşener, “Bu sözün anlamıyla; bu seçim ya Süleymaniye'nin yıkılması ya da Süleymaniye'nin muhafaza edilmesi anlamına gelecektir. Biz İYİ Partililer, Süleymaniye'nin yıkılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkeyi; iki kürek, iki kazma, iki ırgat eliyle bu hale getirenlerin, yarın bunu devam ettirmelerine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  İYİ Parti, Meral Akşener, Mersin, Burhanettin Kocamaz,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA