Delil Ateş’ten gençlere ittifak çağrısı


2023 seçimlerinin sonucunu genç seçmenin belirleyeceğinin altını çizen Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, “Akil Gençler olarak bizim iki çağrımız var; İlki 81 İlde 81 Genç milletvekili, İkincisi meclise gidecek olan 81 genç milletvekilinin mücadelesini vereceği Gençlik Bakanlığı. Bu doğrultuda bütün gençleri Türkiye geneli oluşturduğumuz Gençlik ittifakı çatısı altına davet ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 24 Eylül 2022 Cumartesi 14:18

Hüseyin KIRKGÖZ

Siyasi gündemi ve 2023 seçimlerinden beklentileri değerlendiren Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, 2023 seçimlerine doğru giderken en önemli kitle olan gençliğin bir temsilcisi olarak genç seçmenin oy tercihinin seçimin sonucunu da belirleyeceğinin altını çizdi.

“AK PARTİ’NİN GENÇ SEÇMENE YENİ BİR ŞEY SÖYLEMESİ LAZIM”

Genç seçmenlerin 2023 seçimlerinin belirleyicisi olma noktasında çok önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Ateş, “Siyasi partiler bu durumun farkında. Gençliğe yönelik bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ama şuana kadar yeterli düzeyde bir çalışma var diyemeyiz. Gençler somut projeler istiyorlar. Gençler laf olsun diye kendilerine sunulan projelerin farkında. Bundan dolayı kim gençlere yürekten gelip onlara somut projeler sunarsa gençler de onları destekleyecektir. Bugüne kadar gençlere en çok değer veren hareket AK Parti olmuştur. Gençlere güvenerek seçilme yaşını 18 e indirecek kadar gençleri özümsemektedir. AK Parti’nin de 2023 seçimlerine yönelik Gençlere yeni şeyler söylemesi gerekmektedir. Akil Gençler olarak bizim iki çağrımız var; İlki 81 İlde 81 Genç milletvekili, İkincisi meclise gidecek olan 81 genç milletvekilinin mücadelesini vereceği Gençlik Bakanlığı. Bu doğrultuda bütün gençleri Türkiye geneli oluşturduğumuz Gençlik ittifakı çatısı altına davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİLLET İTTİFAKI BİR ADIM DAHİ İLERLEYEMİYOR”

Millet ittifakının öncülüğünü yaptığı 6’lı masa toplantılarıyla şuana kadar bir adım dahi ileriye gidemediğini iddia eden Ateş, “Ekonomide yaşanan olumsuz sürece rağmen kararsız seçmenin oyunu millet ittifakına çekememiştir. Cumhurbaşkanı adayındaki belirsizlik ve bu alanda yaşanan iç mücadele her geçen gün millet ittifakına oy kaybettirmektedir. Cumhur ittifakında yavaş yavaş bir toparlanma gözükmektedir. Sosyal konut projesi başta olmak üzere birçok alanda atılan adımlar kararsız seçmende yaparsa yine Ak Parti yapar anlayışını ön plana çıkarmaktadır. Şuan için şu parti net şu kadar oy alır demek doğru bir sonuç vermez. Çünkü her iki ittifakın atacağı adımlar bulunmakta. Buna göre seçmen kararını verecektir. Öncelikle şunu söylemekte fayda var. Kürt seçmenin tercihi AK Parti ve HDP’dir. CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve diğer partiler Kürt seçmen üzerine son dönem ciddi anlamda yoğunlaşmış durumdalar. Ancak bunun ciddi bir oya dönüşmediğini saha çalışmalarımızda görmekteyiz. Kürt seçmen politik bir yapıda. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Buna göre de tavır alıyor. Özellikle Ak Parti iktidarıyla beraber inkâr ve ret politikalarının tarihe karıştığının farkında. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda ki mücadelesi Kürt seçmen tarafından çok iyi biliniyor. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürt seçmenin Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında duracağı düşüncesindeyim. HDP’ye gelirsek kararsız seçmen gibi kararsız bir sürecin içinde. Millet ittifakının kendilerini açık bir şekilde kabul etmemesi HDP seçmeninde ciddi bir Somontín oluşturmaktadır. HDP seçmeni İstanbul başta olmak üzere birçok Büyükşehir belediyesinin alınmasında rollerinin büyük olduğunun farkındalar. Bu yüzden de millet ittifakının içerisinde açık bir şekilde yer almak istiyorlar. Yakın zaman da bu konuda bir yol ayrımına gidilebileceğini düşünüyorum” dedi.

 

“GÖREVDEN VE HİZMETTEN KAÇMAM”

Ülkenin ekonomik durumunu da değerlendiren genç siyasetçi, “Ekonomi iyi gidiyor demek ne kadar doğru değilse ekonomi çok kötü demekte o kadar doğru değil. Ekonomi ile ilgili yorum yaparken eğer ki art niyetli değilsek Dünya’da ki ekonomik gelişmelerle ülkemizin ekonomisini birlikte değerlendirmemiz lazım. Dünya genelinde enflasyonla büyük bir mücadele var. Pandemi sonrası ne yazık ki hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Dünya ülkelerinin hemen hemen hepsinde pandemi öncesi sürece dönmenin hedefi ortaya konuluyor. Ülkemizin de ekonomi alanında belli bir programı ve hedefi var. Süreç kontrol altında ilerliyor. İnşallah yakın zamanda sonuç alınır ve insanlarımız bu dar boğazlıktan kurtulur” diye konuştu. Milletvekili adayı olmak için henüz kararını vermediğini ifade eden Ateş, “Delil Ateş makam ve mevki olmadan da halka hizmet edilebileceğini benimsemiş bir mücadele adamıdır. Ömrümün uzun bir dönemi mücadele içerisinde geçti. Bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. Hiçbir hizmetten kaçmadık. Eğer ki süreç ve taban vekil olmamızdan yana olursa vekilliği de en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Şuan için bu konuyla ilgili geniş anlamda bir şeyler söylemek için erken. Zamanı geldiğinde gerekli açıklamayı yapacağız” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA