CHP 99 YAŞINDA!


Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 99 yaşında. CHP Mersin İl Başkanlığı, kuruluşunun 99. Yılında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Burada konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “CHP, 99. Kuruluş Yıl Dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve CHP’nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir. Sorumluluğumuz büyük. Kararlıyız. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan CHP tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir” dedi.

 

Tarih : 9 Eylül 2022 Cuma 13:55

Neşet TORUN

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 99 yaşında. CHP Mersin İl Başkanlığı, kuruluşunun 99. Yılında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Kutlama etkinliğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı. Burada konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında. Bugün bu tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız” ifadelerini kullandı.

“TEK ADAM REJİMİ TALAN DÜZENİ GETİRDİ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyet’i demokrasiye hazırlayan parti olduğunu hatırlatan Aktay, “Saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir.  Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan Tek Adam Rejiminin talan düzeni ile geçmiştir. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği artırmıştır.  Ancak umutsuzluğa yer yok! Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız. Önümüzdeki dönem, talan ve tek adam rejiminin bu ağır tahribatına, bu derin buhrana karşı tüm toplumsal kesimlerle yanıt üreteceğimiz önemli bir tarihi eşiktir” şeklinde konuştu.

“SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK”

CHP olarak, demokratik ve müreffeh geleceği halkımızla birlikte inşa etme ve toplumsal barışı tesis etmenin tarihi sorumluluğunu taşıdıklarını kaydeden Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutuplaştıran bugünün iktidarının yıkıcı siyasi anlayışının yerine kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız.  Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, demokrasi, adalet, üretim ekonomisi, sosyal devlet ve sürdürülebilirliği merkezine alan, toplumsal barışı ve kamu yararını güvence altına alan bir siyaseti inşa etmek idealiyle durmaksızın çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, hak temelli bir kalkınma hamlesi ile herkesin zenginleştiği ve refaha kavuştuğu, güvenceli ve insan onuruna yakışır bir geleceği kuracak tarihsel mirasa, birikime, gelecek vizyonu ve siyasi iradeye de sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi, 99. Kuruluş Yıl Dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir.  Sorumluluğumuz büyük. Kararlıyız. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir. Kuruluş Yıl Dönümümüz kutlu olsun.”

“100 YILDIR AYAKTAYIZ”

Kutlamalara katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Bayramımız kutlu olsun, yaş günümüz kutlu olsun. Kurtuluştan kuruluşa, bir asırlık çınar Cumhuriyet Halk Partisinin neferi olmaktan gurur duyuyorum. Partimizin ilk tohumları ulusal kurtuluş mücadelesiyle atıldı. Ete kemiğe büründü. Bundan tam 100 yıl önce bir güneş gibi doğdu. 100 yıllık zaman içinde Türkiye’nin mutluluğunda CHP vardı. Umudunda, kurtuluşunda, buhranlarda, dünya savaşlarında, ekonomik krizlerde CHP vardı.  100 yıllık bir parti olmanın verdiği dezavantajla her yeni kurulan ve halkımıza umut olduğunu iddia eden partilerin siyasilerin saldırılarına maruz kaldı. Bu partinin din düşmanı olduğu söylendi. Bu partinin üç koyunu güdemeyecek kadroları oluşturduğu söylendi. Bu partinin ülkeyi yönetemeyeceğini söylediler. Bu partinin kurucu liderine, Türkiye Cumhuriyeti’nin liderine ve onun arkadaşlarına insanlığa, onura, şerefe, haysiyete sığmayacak hakaretler yaptılar. Ama 100 yıldır bu parti, bu partinin şerefli üyeleri ayaktayız ve mücadeleye devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Biz kurtuluşun partisiyiz. Biz kuruluşun partisiyiz. Biz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte yürüyen mücadele insanlarıyız” dedi.

“BAŞINIZ DİK, ALNINIZ AÇIK OLSUN”

CHP’lilerin Türkiye sevdalısı, her insanı kucaklayan, geleceğe umutla baktıran, kardeşlik türküleri söyleten, demokrasiyi ve hukuk devleti anlayışını içine sindirmiş insanlar olduğunu ifade eden Seçer, “Başınız dik olsun. Alnınız açık olsun. Bizim liderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Onunla onur duyuyoruz. Şeref duyuyoruz. Tarihi geçmişiz çok gerilere dayanıyor. Birikimimiz var. Deneyimimiz var. Her şeyden öte ülke sevgimiz var. İnsan sevgimiz var. Adalet anlayışımız var. Bunlar bir kurum için önemli hasletler. Bir siyasi kurum için de çok daha değerli hasletler. Dimdik olun. Şevk içerisinde olun. CHP’nin 11 Büyükşehir Belediyesini kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerin sadece CHP’ye gönül verenlerin değil, bütün milletin geleceğe umutla baktığı gün oldu. Bütün bir milletin, Türkiye’nin her bir köşesinde yaşayan insanların umut günüdür 31 Mart seçimleri.  Mersin’de Anamur’dan Tarsus’a kadar, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar, insan ayrımı yapmadan, fakiri zengini ayırmadan, kadını, çocuğu önceleyen, dezavantajlı insanları önceleyen, onları baba şefkatiyle, anne sevgisiyle kolu kanadı altına alan bir anlayışın iktidara geldiği gündür 31 Mart. Onun için geleceğe bakarken geçmişten umutlanın. Geçmişten güç alın. Hele hele 31 Mart’tan sonra geçen 3.5 yıl içinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz, sadece bizlerin değil yurt çapında CHP’li belediyelerin milletimiz karşısında verdiği sınav sizlere moral olsun. Sizlere umut olsun. Bizim yaptıklarımızı, anlayışımızı, adaletli insanlar olduğumuzu, bakın üç koyunu değil koca bir çiftliği yönetebileceğimizi insanlara anlatın. Bizim din düşmanı olmadığımızı, bilakis herkesin inancına, görüşüne saygı duyduğumuzu anlatın. Bizim seçkinlerin partisi değil, elitlerin partisi değil, isminde yazdığı gibi gerçekten halkın partisi olduğumuzu anlatın” şeklinde konuştu.

“KENDİNİZE GÜVENİN”

 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlerini de paylaşan Başkan Seçer, “Önümüzde bir seçim var. Halkın umuduyuz. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Halkın umudu Kılıçdaroğlu. Cumhuriyet Halk Partisi. Tüm seçilmişlerimiz. Vatandaşlarımıza hizmet götürenler. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, parti meclisi üyelerimiz, belediye meclisi üyelerimiz. Her birimiz. Gelecekte nasıl Türkiye’yi yöneteceğimiz bu 3.5 yılda verdiğimiz sınavla ortaya çıktı. Bunları vatandaşa anlatın. Kendinize güvenin. Önce siz kendinize güvenin ki vatandaşın size güven duymasını sağlayın. Umut ederim çok yakın bir gelecekte, partimizin ve cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlama törenlerinde bizler CHP’nin, yani iktidar olan, yani Cumhurbaşkanını seçtiren, kendi anlayışıyla, adaletçi, demokrasiyi sindirmiş, hukuk devleti normlarına uygun yönetim anlayışı içerisinde olan, hakça paylaşan bir anlayışın yani CHP’nin iktidarda olduğu o günleri Allah bize nasip etsin” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA