Bulgar tır şoförünün inanılmaz kurtuluşu


Mersin’den Bulgaristan’a yük götürmek için yola çıkan Bulgaristan vatandaşı tır şoförü Yuri Asenov Cherneva, Adana’nın Pozantı ilçesinde fenalaşınca direksiyona yığılıp kaldı. Bulgaristan’daki firma yöneticileri GPS’ten durumu fark edince Cherneva ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. 16 gün yoğun bakımda kalan hasta taburcu olurken, ailesi “Teşekkürler Türkiye” mesajı verdi.

 

Tarih : 9 Eylül 2022 Cuma 11:10

Bulgaristan-Türkiye arasında 14 yıldır tır şoförlüğü yapan evli ve 2 çocuk babası Yuri Asenov Cherneva (56), Mersin’in Tarsus ilçesinden yalıtım malzemesi yükledi. Bulgaristan’a doğru yola çıkan Cherneva, yaklaşık 1 saat sonra Adana’nın Pozantı ilçesinde yokuş çıkarken aniden fenalaştı. Kazaya yol açmamak için tırı son anda ve güçlükle durduran Cherneva, direksiyonun üzerine yığıldı. Bu sırada tırdaki GPS cihazından, çalıştığı firmanın Bulgaristan’daki merkezine tırın seyir planına aykırı şekilde durduğuna dair sinyal gitti. Yol ortasında tırın durmasının sıra dışı olduğunu fark eden yetkililer Cherneva’yı aradı. Telefonu açıp sadece “Ölüyorum” diyebilen şoför daha fazla konuşamadı.

16 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Bulgaristan’daki firma yöneticilerinin Türkiye Sağlık Bakanlığı’yla iletişim kurması üzerine tırın durduğu yere ambulans gönderildi. Ambulans, bilinci kapalı olan Yuri Asenov Cherneva’yı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Hastanede ‘Salmonella’ bakterisine bağlı enfeksiyon nedeniyle solunum yetmezliği ve akut böbrek yetmezliği yaşadığı belirlenen hasta, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Esra Aybal kontrolünde 16 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından Nefroloji Servisi’ne nakledildi. Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Emrah Günay ve Nefroloji Kliniği İdari Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Fatma Ülkü Adam’ın kontrolünde tedavileri tamamlanan Yuri Asenov Cherneva taburcu edildi.

TÜRK SAĞLIKÇILAR KURTARDI

Yuri Asenov Cherneva’yı, hastanede kızları Ralitsa Yurieva Cherneva ve Nicolina Yurieva Cherneva da yalnız bırakmadı. Babalarının hastaneye kaldırıldığını duyar duymaz Türkiye’ye geldiklerini anlatan Ralitsa, “Babam 16 gün bilinci kapalı şekilde kaldı. Durumu çok ağırdı. Ama burada hastanenin yöneticilerinden doktorlara, hemşirelerden temizlik elemanlarına kadar herkes bizimle en iyi şekilde ilgilendi. Ne kadar teşekkür etsek az. Çok büyük çaba gösterdiler. Türk sağlıkçılarının bu ilgisi ve emeği olmasaydı, babam hayatta olmazdı. Bize gösterilen ilgi ve yapılan iyilikleri hiç unutmayacağız” dedi. Cherneva ailesi, hastaneden ayrılırken “Teşekkürler Türkiye” mesajı verdi.

"YENİDEN DÜNYAYA GELDİM"

Yaşadıklarının çoğunu hatırlamayan tır şoförü Yuri Asenov Cherneva da, “Yeniden dünyaya geldim” dedi. Direksiyona yığılmışken çalan telefonu açıp “Ölüyorum” dedikten sonrasını hatırlamadığını anlatan Cherneva, “Aniden fenalaşınca kazaya yol açmamak için fren yaptım. Birkaç dakika sonra neden durduğumu sormak için çalıştığım firmadan aradılar. Açıp sadece ‘Ölüyorum’ dedim. Telefon elimden düşmüş ve o andan sonraki 16 gün boyunca bilincim kapalı kalmış. Kızlarımın anlattığına göre burada doktorlar beni kurtarmak için çok büyük çaba sarf etmiş. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hastanın durumuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Emrah Günay ise, “Hastamız bakteriyal enfeksiyona bağlı solunum yetmezliği ve akut böbrek yetmezliğiyle gelmişti. Yoğun bakım takiplerinin ardından kliniği düzelince nefroloji servisine devraldık. Takiplerinde şu anda böbreği de düzeldi” dedi. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA