CHP’li Başkandan partisine ‘Said Nursili’ gönderme!


Tarsus Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesini büyük oranda finanse edecek taşınmaz satışı ile ilgili meclise gelen evrakın komisyona sevk edilmesi teklifi, çoğunluğunun CHP’lilerden oluşan meclis üyelerince reddedildi. CHP grubunun arsa satışlarının komisyona sevk edilmemesi için aldığı ret oy kullanma kararına ise Ali Dinsever, Aydın Polar ve Şenay Kızmaz uymadı. CHP’li Meclis üyelerinin tavrına tepki gösteren Başkan Bozdoğan, Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesine hitaben söylediği, “Çay koy keçeli, yeniden başlıyoruz” sözlerine atıfta bulunarak, “Bugün, Tarsus Belediye Meclisi’nde yaşanan parodiyi, altın harflerle bir kenara yazıyoruz. Hiç kimse merak etmesin, güzel bir çay koyun; yeniden başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 7 Eylül 2022 Çarşamba 11:15

Necdet TAŞ

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Oturumu gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gergin anlar yaşandı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın belediyeye ait bazı arsaları satışını oylatacağı maddeler Meclise takıldı. Haluk Bozdoğan, mülkiyeti belediyeye ait olan İsmetpaşa Mahallesi Kültür Merkezi yanındaki arsayı, Fevziçakmak Mahallesinde bulunan 22 dönümlük arsayı, Hürriyet Mahallesinde bulunan 13 dönümlük arsayı kat karşılığı satmak istedi. Başkan Bozdoğan’ın partisi CHP grubu başta olmak üzere meclisteki diğer partili meclis üyelerinin satılmasına karşı olduğu arsalar için mecliste tartışma yaşandı. Bozdoğan da ilk olarak İsmetpaşa Mahallesi Kültür Merkezi yanındaki arsanın satışı hakkındaki gündem maddesini geri çekti.  Fevziçakmak Mahallesinde bulunan 22 dönümlük arsa ve Hürriyet Mahallesinde bulunan 13 dönümlük arsa satışını içeren madde ise çoğunluğunun CHP’lilerden oluşan meclis üyelerince reddedildi. Böylelikle Tarsus Belediye Meclis üyelerinin büyük çoğunluğu kat karşılığı gidecek arsaların satışına engel oldu. CHP grubunun arsa satışlarının komisyona sevk edilmemesi için aldığı ret oy kullanma kararına ise Ali Dinsever, Aydın Polar ve Şenay Kızmaz uymadı.

“İNSANLARIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ”

Konuyla ilgili konuşan Başkan Bozdoğan, “Tarsus’un kaderini hep birlikte belirlediğimiz meclis toplantılarında alınan kararların kimler tarafından alındığını canlı yayında sizlere aktararak paylaşıyoruz. Peki, bu kararları kimler veriyor hiç düşündünüz mü? Hangi “Mersin’’ Milletvekilleri burada alınacak kararları manipüle etmek için telefonlar açıyor, hiç araştırdınız mı? Halkın takdiri ile göreve gelmiş bir seçilmişe, halkın takdiri ile göreve gelen başka bir seçilmişin telefonlar açarak neleri salık verdiğini öğrendim. 10 bin yıllık Tarsus’un kaderi belirlenecek diyoruz, toplantıdan önce gruplardan alınacak kadarları Facebook’a servis eden seçilmişlerle karşılaşıyoruz. İsimleri, sıfatları, partileri ne olursa olsun, bize ders vermek isteyenler nedense hep aynı ayak takımıyla sosyal medyaya bilgiler sızdırıyor, ağalarının verdiği kararların arkasında durmayı iş biliyorlar. Bu kararları sızdıran sözde belediye başkan adayları, sözde milletvekili adayları; sizler Tarsus’a karanlık hesaplarınızla ihanet ederken, bu şehrin vekili olmak için yola çıktığınızda insanların yüzüne nasıl bakacaksınız” ifadelerini kullandı. Başkan Bozdoğan daha sonra sosyal medya hesabından CHP’li Meclis üyelerinin tavrına tepki gösterdi. Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesine hitaben söylediği, “Çay koy keçeli, yeniden başlıyoruz” sözlerine atıfta bulunan Başkan Bozdoğan, “Bugün, Tarsus Belediye Meclisi'nde yaşanan parodiyi, altın harflerle bir kenara yazıyoruz. Hiç kimse merak etmesin, güzel bir çay koyun; yeniden başlıyoruz” ifadelerini kullanarak CHP’li Meclis üyelerine tepki gösterdi.  

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANINDAN BAŞKAN BOZDOĞAN’A TEPKİ

 İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel Mercan ise hem Meclis öncesi, hem de sonrasında açıklamada bulunarak, Bozdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Arsa satışlarının gerçekleşmemesi için Meclis toplantısı öncesinde meclis üyelerine seslenen Mercan, “Sayın Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ı, Tarsus halkı adına buradan uyarıyorum. Tarsus'ta gelmiş geçmiş muhalifi ses çıkarmayan en şanslı belediye başkanısın. CHP partilim diye ses çıkarmaz. AKP ve MHP dümeninizde gidiyor. İYİ parti ittifak yapmadı fakat ittifakın genel ruhuna zeval gelmesin diye ses etmiyor. Buradan sizi iyi parti ilçe başkanı olarak uyarıyorum. Ne Kültür sitesi yanını nede Aşiyan yanındaki alanları üç beş müteahhite peşkeş çekemezsiniz. Yarın sağduyu hakim olur ya bu kararınızdan vazgeçer yada meclis reddeder. Aksi takdirde iyi parti olarak ciddi muhalefet yapacağımızı Tarsus kamuoyuna saygıyla bildiririm” ifadelerini kullandı.  Meclis çoğunluğundan arsa satışları konusunda “Ret” kararı çıkınca, Daniyel Mercan bu kez de şu ifadeleri kullandı; “Partisi Tarsus olan herkese teşekkürler. Bugün Tarsus Belediye Meclis toplantısında; ranta geçit vermeyen, betona değil vatandaşa destek veren, Partisi Tarsus olan, değerli Meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Bugün kaybeden beton siyaseti, kazanan Tarsus’un geleceği oldu. Bugün kaybeden üç beş müteahhit, kazanan Tarsus Halkı oldu. Bugün kaybeden rantçılar, kazanan Partisi Tarsus olanlar oldu. Konunun bundan sonraki süreçte de İYİ Parti olarak takipçisi olacağımızı, aksi yönde atılacak her adımda Tarsus Halkının çıkarlarını tavizsiz bir şekilde savunacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.”

BOZDOĞAN’DAN MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ

Öte yandan Tarsus’un il olması için düzenlenen İl’le de Tarsus lansmanında, kentin milletvekillerinin, belediye başkanlarının kapılarına kadar davet edilmelerine rağmen lansmana gelmemelerine tepki gösteren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Tarsus’un il olması için başlatılan ‘İl’le de Tarsus’’ projesi Tarsus’un geleceği için çok önemli. İl’le de Tarsus kampanyasının tanıtımını, 30 Ağustos günü gerçekleştirdik. Davetiyeleri ayaklarına kadar teslim edilmesine rağmen, “Söz konusu Tarsus ise gerisi teferruattır’’ diyenlerin, bu kent için belediye başkanlığına soyunan kukla belediye başkanlarının, bu şehir için milletvekilliğine hazırlanan kukla milletvekillerinin katılım sağlamaktan kaçındığı ve belki korktuğu; buna rağmen Tarsus, Mersin ve ulusal basının, muhtarlarımızın, oda ve dernek başkanlarımızın katılım sağlayarak destek verdiği güzel bir tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki, korkuların, korkularınızın bu kente hiçbir faydası yok. Size de hiçbir faydası yok. Tarsus’ta yaşamaktan imtina edenlerin, Mersin’de ikamet edip Tarsus’u siyasi emellerine alet edenleri bir kenara bırakırsak, gerçekten bu şehri “bağımsız’’ kılmak için kimlerin ne fedakârlıklar yaptığını tarihe biz yazacağız. Tıpkı Kuvayı Milliye kıvılcımlarıyla başlayan Kurtuluş Savaşı gibi, Tarsus’u halkımızla birlikte vilayet yapacağız ve kurtuluş zaferini ilan ettiğimiz gün geldiğinde, zafer takının altından bugünün korkaklarını geçirmeyeceğiz” dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA