Aktay: “Barışa ihtiyacımız var”


1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle bir mesaj yayınlayan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Etrafımızda uzun zamandır savaşlar oluyor, savaşlar sürüyor. Suriye savaşı hala canlı, Ukrayna-Rusya savaşı da öyle… Çok uzakta, Afganistan’da olup bitenlerin bile faturasını doğrudan bu ülkenin insanları ödüyor. Bu yüzden, düşmanlığa ve savaşa karşı bir kültürü yeşertmek zorundayız. Çünkü bir ateş çemberinin içindeyiz ve buna çok ihtiyacımız var” dedi.

 

Tarih : 1 Eylül 2022 Perşembe 11:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün, soyut bir gün, geçiştirilecek bir takvim yaprağı olmadığının altını çizen Aktay, “Çünkü etrafımızda uzun zamandır savaşlar oluyor, savaşlar sürüyor. Suriye savaşı hala canlı, Ukrayna-Rusya savaşı da öyle… Çok uzakta, Afganistan’da olup bitenlerin bile faturasını doğrudan bu ülkenin insanları ödüyor. Bu yüzden, düşmanlığa ve savaşa karşı bir kültürü yeşertmek zorundayız. Çünkü bir ateş çemberinin içindeyiz ve buna çok ihtiyacımız var. Kuşkusuz barış, sadece iyi niyetlerle gerçekleşebilecek bir şey değil. Türkiye, dış politikasında kararlı, dengeli, saygılı, ne yaptığını bilen ve rüzgâra göre yön değiştirmeyen bir tutum içinde olmak zorundadır.  Ancak böyle bir Türkiye güçlü olabilir. Ancak böyle bir Türkiye hem içerde hem de dışarda barış içinde yaşayabilir. Bu dünyada kardeşçe, insanca ve barış içinde yaşamak için mücadele eden herkesin 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyor, tüm insanlık için savaşsız, çatışmasız, ayrımsız, özgür ve güvenli yarınlar diliyorum” dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA