Eğitimde yeni trend Evrensel Kültür Okulları


Özel Evrensel Kültür Okulları,  öğrencilerinin iyi bir geleceğe hazırlanmasına büyük katkılar sunuyor. Eğitimci kadrolar tarafından kurulan okul her şeyden önce öğrencilerin başarısına odaklanarak öğretmen, veli ve öğrenci üçgenini en iyi şekilde kurarak hem velilerin hem de öğrencilerin hayal ettikleri standartlarda eğitim veriyor.

 

Tarih : 29 Ağustos 2022 Pazartesi 15:39

Özel Evrensel Kültür Okulları,  öğrencilerinin iyi bir geleceğe hazırlanmasına büyük katkılar sunuyor. Eğitimci kadrolar tarafından kurulan okul her şeyden önce öğrencilerin başarısına odaklanarak öğretmen, veli ve öğrenci üçgenini en iyi şekilde kurarak hem velilerin hem de öğrencilerin hayal ettikleri standartlarda eğitim veriyor.

 

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde hizmet veren Özel Evrensel Kültür Okulları Lise Müdürü Bülent Sosa, Atatürk ilke ve inkılâplarının izinde eğitim verdiklerini ve öğrencilerine yurt dışında liseden mezun olmuş bir öğrencinin haklarına sahip olacak derecede çift diplomaya sahip olma fırsatı sunduklarını söyledi.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ İLKOKULU BİTİRİNCE ANA DİLİ GİBİ İNGİLİZCE KONUŞACAK

 

Sosa, Amerikan Kültür Koleji bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Özel Evrensel Kültür Okullarında öğrencilerin gelişimini takip eden, onların neye ihtiyacı olduğunu çok iyi bilen bir eğitim kadrosuna sahip olduklarını kaydetti. Özellikle anaokulu ve ilkokul düzeyinde sınıflarda 2 öğretmen bulunduğunu ve bu öğretmenlerden birinin sadece İngilizce konuşarak İlkokulu bitiren bir öğrencinin ana dili gibi İngilizce konuştuğunu söyleyen Sosa: “Anaokulu ve ilkokulumuzda her sınıfta 2 öğretmen görev yapmaktadır. Bu öğretmenlerden biri sadece İngilizce konuşmaktadır. Böylelikle ilkokulu bitirmiş bir öğrencimizin ana dili gibi İngilizceyi konuşma imkânına kavuştuğunu yıllardır gözlemlemekteyiz. Ayrıca öğrencilerimiz tüm teknolojik materyallerin bulunduğu fen laboratuvarlarımızda deney ve gözlem yaparak derste öğrendikleri teorik bilgileri yaparak, yaşayarak pratiğe dönüştürme imkânına sahip olmaktadır.” dedi.

 

HER TÜRLÜ SOSYAL ETKİNLİK MEVCUT

 

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde toplam 450 öğrenciyle eğitim öğretim sürecini yürüttüklerini belirten Bülent Sosa, öğrencilere yönelik birçok sosyal aktivite gerçekleştirdiklerini de ifade ederek: “Profesyonel öğretmenlerimiz eşliğinde müzik, dans, satranç, drama, resim gibi derslerimiz sayesinde öğrencilerimiz sanata dair birçok etkinliği deneyimleme ve yeteneğine göre istediği alanda ilerleme imkânını sağlayabilmektedir. Voleybol ve basketbol başta olmak üzere ilgili tüm faaliyetleri açık ve kapalı alanlarımızda gerçekleştirmekte olup il ve bölge bazında önemli başarılar kazanmış olmanın haklı gururuyla her yıl yeni sporcuları hayata kazandırmaktayız. Eğitim ve öğretim yılı içerisinde il ve il dışına yaptığımız kültür ve doğa gezileri ile öğrencilerimizi görerek, yaşayarak birçok bilgiyi keşfedip yaşadıkları bu zengin mirasa sahip ülkemizi daha yakından tanıma imkanına sahip olmalarını sağlama imkanını sunmaktayız.” şeklinde konuştu.

 

LİSE ÖĞRENCİLERİNE ÇİFT DİPLOMA HAKKI

 

Veli ve öğrencilerin Özel Evrensel Kültür Okullarını tercih etmeleri için en önemli nedenlerden birinin de liseden mezun olan öğrencilerin yurt dışında liseden mezun olmuş bir öğrencinin haklarına sahip olacak derecede çift diplomaya sahip olma fırsatı olduğunun altını çizen Sosa şunları söyledi: “Yurt dışında liseden mezun olmuş bir öğrencinin haklarına sahip olmasını sağlayan çift diploma alarak mezun olma ayrıcalığına erişmek de çok önemli bir tercih etme sebebidir. Yurt dışında yaklaşık olarak 200 üniversiteye başvurabilme hakkına sahip olan öğrencilerimiz için hayallerinin de yolu açılmaktadır. Sınav hazırlığı ülkemiz için çok önemli bir ayrıntı olduğundan bu durumla ilgili de öğrencilerimizin işi oldukça kolaylaştırılmaktadır. Sınav hazırlığı kurslarında da aktif bir şekilde yıllarca görev yapmış tecrübeli ve alanında donanımlı öğretmenlerimiz en kolay ve kısa yoldan konularını öğretip en doğru test çözme teknikleriyle öğrencilerimize çok iyi birer rehber olmaktadır. Öğrencinin alanında uzman öğretmenlerle emin ellerde sınava hazırlanması bizi tercih etmelerinin en önemli sebeplerinden biridir.”

 

TÜRKİYE’DE İLK: KÜLTÜR GEN PROJESİ

 

Türkiye’de ilk defa öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesine imkân sağlayan “Kültür Gen” projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Sosa projeyle ilgili eğitimlerin devam ettiğini belirterek: “Her öğrencinin psikolojik, fizyolojik ve ruhsal olarak kendini tanımasına, anlamasına yeteneklerini keşfetmesine imkân sağlayan, Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan “Kültür Gen” projesiyle öğrencilerimizin her yönüyle başarıya ve hayata hazırlanmasını sağlamak bizi tercih etmeleri için en önemli seçeneklerden biridir” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA