Altunok: “Amaçları üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek”


Tisan Koyu’ndaki yapılaşmayla ilgili gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Amaçları üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. En tuhaf olanı bize oraya 5 kat yapıyorsunuz diyen arkadaşların 2017 yılında Silifke meclisinden o bölgeye hem 5 kat hem de bizim 0.90 olan yoğunluğumuzu 1,20 olarak teklif etmeleri. Bunu Büyükşehir’e gönderip onaylatmışlar ama Valilikçe geri dönmüş. Çünkü 1/5000’lik plan yapılmadan bu olacak bir şey değil. Bize orada yapılaşmayı çoğaltmakla suçlayan arkadaşlar, aynı zihniyet yoğunluğu arttırmış” dedi.

 

Tarih : 26 Ağustos 2022 Cuma 13:40

Necdet TAŞ

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Yeşilovacık ve Tisan Koyu’ndaki yapılaşma ve imar planlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili çıkan haberlere tepki gösteren Başkan Altunok, “Son zamanlarda Silifke Belediyesi ile ilgili ulusal basında kat imarlarıyla ilgili bizim aleyhimizde bir itibarsızlaştırma propagandası yapıyorlar. Biliyorsunuz ben kolay kolay cevap veren bir kişi değilim. Hep işimize bakıyoruz ama asılsız iddialar karşısında sessiz kalmamız olmazdı. Bir ulusal gazetede çıkan ilçemize bağlı Büyükeceli Mahallesi’e bağlı Tisan Koyu ile ilgili imara aykırı yapılaşma haberi tamamen asılsız ve uydurmadır. Gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bir haberdir. İftiraya kadar uzanan bu haberin sorumluları ve ilgilileri hakkında belediye olarak yasal işlemlere başladık” diye konuştu.

“AMAÇLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAÇCIYI DÖVMEK”

1970’li yıllarda yapılaşmaya açılan ilçemize bağlı Büyükeceli Mahallesi Tisan Koyu imar planı döneminde Yeşilovacık Belediyesi’nin 06.02.2012 tarih ve 9 sayılı kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut yapılması durumunda emsal 1, kat yüksekliği ise 15 metredir. Motel, butik otel ve pansiyon vesaire gibi tesisler yapılmasında ise emsal 0.75, kat yüksekliği ise 12.5 metre olarak belirlenmiştir. Silifke Belediyesi’nce alınan karar 20.02.2022 tarihinde 31045 sayılı resmi gazetede yayınlanan 7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesince yapılan değişikliğiyle planlardaki TTA yani Turistik Tesis Alanı’nda serbest kat 2020’de iptal oldu. Serbest Kat iptal olduğu için bu sadece Tisan Koyu ile ilgili bir durum değil. Bu aynı zamanda yeşilovacık’ı da kapsayan yani Turizm Tesis Alanlarında zaten 2012 yılında alınan 5 katlı otel yapılabiliyor. Bu konuda zaten hiçbir sıkıntı yoktu. Şuanda bize gelseler anında ruhsatını veriyoruz, 5 katlı binalarını ve otellerini yapabiliyorlar. Ama konutlarda 2022 yılındaki yasadan dolayı kat serbestisi kalktığı için katı belirlemek için biz belediye meclisinden Tisan’da 2 kat, Yeşilovacık’ın öbür bölgelerinde 5 kat olmak üzere konutla ilgili kararımızı aldık. Silifke Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle aldığımız kararı Büyükşehir Belediye Meclisimize taşıdık. Oraya gitmesi sadece kat yüksekliğiyle ilgiliydi. Konuttaki kat yüksekliği konusuyla ilgili muhalif meclis üyesi arkadaşlarımız ‘Tisan’da bir yapılaşma olacağını ve bu konutların 5 kat olmaması’ gerektiği şeklinde konuşmalar yaptı. Oysa konumuzun onunla uzaktan yakından alakası yoktu. Yani konu sadece oradaki konutların katlarının belirlenmesiydi. Burada amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmekti” şeklinde konuştu.

“BİZİ SUÇLAYAN ZİHNİYET YOĞUNLUĞU KENDİSİ ARTTIRMIŞ”

Silifke’nin gelişmesi çabaladıklarının altını çizen Başkan Altunok, “Biz 2 yıldır büyüyen ve gelişen Silifke’nin konut ihtiyacını gidermek için çabalıyoruz. 2 yıldır biz imar ruhsatı veremiyoruz, inşaat alanı yapamıyoruz. Zaten bu talebimiz 1 yıldır da Büyükşehir’de bekliyordu. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapılması, Serbest Bölge’nin yapılması ve turizmin gelişmesiyle ilçede çok büyük çapta konut eksikliği ortaya çıktı. Biz de biran önce bunu aşmak istiyoruz. Bizi en çok üzen olay ise bir ulusal gazetenin bizim hakkımızda asılsız haber yapmasıdır. ‘Çamur at izi kalsın’ mantığı bizi çok üzüyor. Tekzip ile ilgili davalarımızı açtık. Bizim derdimiz Silifke’yi yaşanabilir bir hale getirmektir. İnsanları buraya hem turizm hem de sanayi yatırımı için teşvik etmek istiyoruz. Gerçekten ilçe olarak günden güne gelişiyoruz. En tuhaf olanı bize oraya 5 kat yapıyorsunuz diyen arkadaşların 2017 yılında Silifke meclisinden o bölgeye hem 5 kat hem de bizim 0.90 olan yoğunluğumuzu 1,20 olarak teklif etmeleri. Bunu Büyükşehir’e gönderip onaylatmışlar ama Valilikçe geri dönmüş. Çünkü 1/5000’lik plan yapılmadan bu olacak bir şey değil. Bize orada yapılaşmayı çoğaltmakla suçlayan arkadaşlar, aynı zihniyet yoğunluğu arttırmış. Bizim öyle bir derdimiz yok. O bölgede zaten bir tane Tercihli Turizm Alanı (TTA) arazi var. Yeşilovcık’ta bayağı bir arazi var. Bunları bir an önce çözüp yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Bizimle ilgili haksız bir itibarsızlaştırma operasyonlara başlatılmıştır. Silifke için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Biz Silifke’de yaşıyoruz. Biz buradaki her şeyin iyisini Mersin’de siyaset yapan arkadaşlardan daha iyi biliriz. Halkımızla iç içeyiz. İnşallah bir daha böyle iftiralarla baş başa kalmayız. Mahkemede bunun hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

“SUSANOĞLU’NA 7 YILDIR ÇİVİ ÇAKAMIYORUZ”

Silifke’nin turizm beldesi Susanoğlu’nda 7 yıldır inşaat yapılamadığından dert yanan Başkan Altunok, “7 yıldır oraya çivi dahi çakamıyoruz. İnsanlar mağdur durumda. Yatırımcılar mağdur. Bizim konuta ve turizme ihtiyacımız var ama yapamıyoruz. İnşallah bunlar aşacağız ve ilçemize çok güzel yatırımlar getireceğiz. Sanki biz Silifke Belediyesi olarak oraya bir konut yapıyormuşuz, otel yapıyormuşuz gibi imalar var ama oysaki bizimle yakından uzaktan ilgisi yok. Bizim Silifke için kötü bir şey düşünme şansımız sıfır. İnanın Silifke Belediyesi bizim dönemimizde gördüğü hizmeti hiçbir dönemde görmemiştir. Bu hizmetlerimiz daha da artarak devam edecektir. Kimse bu hizmetleri engelleyemeyecek. Silifke için her şeyin en güzelini yapacağız” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA