Mecliste ‘Akdeniz’ gerginliği!


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yine ‘Akdeniz’ gerilimi yaşandı. HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi ile Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin de katılmasıyla ortam gerildi. Yaşanan tartışmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis oturumuna 5 dakika ara verdi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 16:21

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantı Döneminin II. Birleşim Toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Belediye Meclisinde yaşananların geriliminin yeniden alevlendiği mecliste tansiyon yükseldi. İlk olarak söz alan HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, geçen hafta covid olduğu için katılamadığı meclisteki görüşmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Tanrıverdi, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın, muhalefet meclis üyelerine yönelik sayısal üstünlüğe sahip olmalarına rağmen tepki çeken maddelere yönelik ret verebilecekken toplantıya katılmamayı seçilmelerine yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, ayrıca Akdeniz Belediye Meclisindeki kararların yüzde 95 oranında oy çokluğuyla alındığını, engelleme olmadığını iddia etti. Cumhur İttifakı Meclis üyeleri Tanrıverdi’nin açıklamalarına tepki gösterdi. Bazı meclis üyeleri salondan çıkarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tanrıverdi’nin açıklamalarına katıldığını söyleyerek, “Bunlar önemli konular” diyerek konuşmasını sürdürmesini istedi. Ancak tepkilerin artması üzerine Vahap Seçer araya girerek Tanırverdi’nin konuşmasını erken bitirmesini, bu konuların Akdeniz meclisinde konuşulmasını istedi

GÜLTAK: “DAHA MECLİS ÜYESİ SAYINIZI BİLMİYORSUNUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise mecliste yaptığı konuşmada, “Hiçbir zaman yalan söylemedim. Delikanlı varsa çıksın karşıma. CHP’li meclis üyelerimiz var burada, sayınız 7 mi yoksa 8 mi? İtirazınız var mı? Kamuoyunu doğru bilgilendirelim. Meclis üyelerinizin sayısnıı bilmiyorsunuz. Sizin Akdeniz’de meclis üyesi sayınız 7 değil, 8. HDP’nin de oyları ve EMEP, iki tane de bağımsız toplamda 16. Bu sayı o gün için söylüyorum. Ali bey yine kamuoyunu yanıltıcı bilgiler verdi. Yine gol yediniz” dedi. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak konuşmasına devam ettiği sırada CHP sıralarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilgili sataşma olunca mecliste yine bildik görüntüler yaşandı. Başkan Gültak, “Burada genel başkanlarının adı geçmedi, tarafımıza sataşma var özür dilesinler” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara da duruma tepki göstererek, “Yeter artık” diye isyan etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Ne yeter artık, ne yapıyoruz da yeter artık diyorsunuz. Külhanbeylik yapmayın” diyerek meclisi sakinleştirmek yerine gerilimi yükseltmeyi seçti. Başkan Gültak ise genel başkanlara yönelik sözler sarf edildiğini söyleyerek özür dilenmesini istedi, Mecliste tansiyonun yükselmesi üzerine Başkan Seçer toplantıya 5 dakika ara verdi.

“YALANLA DOLANLA GELMEYİN! KAOS YARATMAYIN”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı ikinci oturumu verilen 5 dakikalık aranın ardından yeniden başladı. Meclis toplantısının ikinci oturumunun başlangıcında HDP’li meclis üyelerinin meclisi germe ve algı yapması üzerine tartışma çıkmış Başkan Vahap Seçer tarafından oturuma 5 dakika ara verilmişti. Yeniden başlayan meclis oturumunda söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, HDP’li meclis üyelerini yalan söylemekle suçlayarak, “Gelselerdi meclise, 16 ya 15 önde olacaklardı. Madem borçlanmayı verselerdi, meclise gelip borçlanmayı verselerdi. Ayrıca bu arkadaşlarımız meclise gelerek kavga çıkarttılar ve meclisi terk ettiler. Dolayısıyla burada amaç borçlanma vermek falan değil. Meclis aritmetiği ortada. Lütfen savcılarımızı ve emniyetimizi zan altında bırakmayalım. Diğer bir konu Adanalıoğlu’nda iki senedir gidip geliyoruz. Burada böyle konuşmak kolay, oranın 3 tane muhtarı var. Muhtarlar devamlı voltaj düşüklüğü olduğunu ve beyaz eşyalarının bozulduğunu söylediler. Biz TEDAŞ’la bu konuyla ilgili görüştük, anlaştık ve 2022 bütçesinin içerisine koydurduk. Arkadaşlar bunları niye söylemiyorlar? CHP ve HDP'li meclis üyeleri bu bölgeye gittiklerinde vatandaşın sorunlarını niye anlatmıyor? 3 muhtar meclis üyesi arkadaşlara sorunlarını söylemişler mi yoksa söylememişler mi? Komisyonda biz buna hayır diyeceğiz demişler. Ben mi suçluyum? Orada vatandaşın çamaşır makinesi yanıyor, buzdolabı bozuluyor. Biz parkın içerisinde olan trafoyu yaptıracağız ama arkadaşlar karşı çıkıyor. Komisyonda ret veriyorlar. Muhtarlar orada yüzleşebiliriz. Oradaki insanların lehine trafo yapmaya kalkıyoruz ama arkadaşlar bunu ağaç katliamı olarak lanse ettiriyor. Ne alakası var kardeşim o parkta trafo var zaten. Biz sadece trafoyu büyütmek istiyoruz halkın yararına. Kamuoyunu yanıltmaya gerek yok. Ben iyi bir forvetim Ali bey sürekli pas veriyor bana. Yalanla dolanla bana gelmeyin! Aktarılan bilgiler doğru değildir. Meclis aritmetiği onların lehineydi. Onlar kaosu ve halkı germeyi Akdeniz’i germeyi tercih ettiler. Akdeniz bunun kararını verecektir” dedi.

GÜLTAK, ŞEHİT EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDİK’İ ANDI

Öte yandan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Trabzon’da teröristlerin yerini askere gösterirken çıkan çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve aynı çatışmada şehit olan Astsubay Ferhat Gedik’i mecliste andı. Gültak, “İyi ki varsın Eren, daima var olacaksın Eren Bülbül. Her daim gönlümüzde, dilimizde ve dualarımızda henüz 15’inde şehadete Eren yiğidimiz ve kahramanımız olarak kalacaktır. Sana kıyan hain eller ise sonsuza dek lanetlenecektir. Bu vatanın yiğit evladı Eren’in yokluğunda acısı tıpkı annesi Ayşe Bülbül gibi yüreğimizde halen tap tazedir. Ebediyete uğurlayışımızın 5’nci yılında sevgili evladımız Eren’i rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Yine aynı saldırıda şehit olup vatan toprağını emanet ettiğimiz Jandarma Astsubay Başçavuşumuz Ferhat Gedik’e de Allah’tan rahmet diliyorum. Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de erzak çalmak isteyen hain PKK’lı terör örgütleri tarafından henüz 15’inde şehit edilen sevgili evladımız Eren Bülbül’ün şahsında vatanımız, bayrağımız ve toprağımız için asla yılmadan mücadele eden ve bu uğurda toprağa düşen kahraman şehitlerimize rahmet diliyor, saygı ve minnet duygularımı sunuyorum. Mekanları cennet olsun. Bu kutsal mücadelede yaralanan kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Vatanımızın birliği ve dirliğine milletimizin kardeşliğine, demokrasimize ve ortak geleceğimize zarar vermek isteyenler kim olursa olsun, asla bu hain, karanlık ve kirli emellerine ulaşamayacaklardır. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA