MİY, iyi başladı: 2-1


TFF 3. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Mersin İdman Yurdu A.Ş. hazırlık maçında karşılaştığı 2. Lig ekibi Vansppor’u 2-1 mağlup etti. Kırmızı lacivertlilere galibiyeti getiren golleri Cemil Devrim ve Aslan Gök kaydetti.

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 12:18

Necdet TAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. Kızılcahamam kampının ikinci hazırlık maçında TFF 2. Lig ekiplerinden Vanspor ile karşılaştı.  Kızılcahamam Futbol Sahası’nda oynanan maçta 1-0 geriye düşen Kırmızı Lacivertliler, ikinci yarıda bulduğu gollerle maçtan 2-1 galip ayrıldı.

GERİYE DÜŞTÜĞÜ MAÇTAN 2-1 GALİP AYRILDIK

Yeni Mersin İdman Yurdu maça; Sertaç Güzel, Burak Bilgen, Alper Tatlısu, Aslan Gök, Miraç Doksanoğlu, Ferhan Evren, Taygun Vurgun, Erdem Onur Beytaş, Chris David, Abdurrahman Emek ve Abuzer Toplu 11’i ile başladı.  Maça etkili başlayan Van ekibi, ilk yarıya hızlı başladı ve maçta üstünlüğü ele geçirdi. Geriye düşen MİY, eşitliği yakalamak için çok sayıda atak üretse de aradığı golü bulamadı ve ilk yarı 1-0 Vanspor’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya daha etkili ve istekli başlayan Mersin ekibi, rakip kalede iyice etkisini hissettirdiği dakikalarda Cemil Devrim’in 70.dakikada attığı golle maça dengeyi getirdi. Golden sonra daha istekli oynayan MİY, bu golden bir dakika sonra Muğdat Çelik’in ortasında kaleciden seki boş kaleye gönderen Aslan Gök’ün golüyle 2-1 öne geçti.  Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Yeni Mersin İdman Yurdu sahadan 2-1 galip ayrıldı.

“KÜLLERİMİZDEN DOĞACAĞIZ”

Kızılcahamam Kampını değerlendiren Yeni Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit, bu sezon Mersin İdman Yurdu A.Ş. ismiyle mücadele edecekleri için mutlu ve gururlu olduklarının altını çizerek, “Geçtiğimiz sezon Mersin İdman Yurdu ruhu ve ‘Diriliş Mersin’ sloganıyla çıkmıştık. Bu sezon da Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş. ismiyle çıkacağımız için çok gururluyuz. Artık küllerinden doğan bir takım var. Mersin İdman Yurdu efsanesi dirildi ve ayağa kalkıyor. Eski güzel ve coşkulu günlerimize geri döneceğiz. Yeni proje ve hedeflerle yolumuza emin adımlarla ilerleyeceğiz. Mersin futbolu hak ettiği eski günlere dönecek” dedi.

“GEÇTİĞİMİZ YILDAN DERSLER ALDIK”

Kızılcahamam kampıyla ve takımdaki son durumu da değerlendiren Yiğit, “Hazırlık kampımız iyi ve verimli geçiyor. Çok karakterli transferler yaptık. Transferlerimizin uyum süreci çok iyi geçiyor. Yine transfer çalışmalarımız sürüyor. Hocamız gerekli gördüğü takdirde gerekli bölgelere transferler yapacağız. Bizi bu yıl şampiyonluğa götürecek kadronun planlamasını yapacağız. Bu anlamda geçen seneki hatalarımızdan büyük dersler aldık. Bu yüzden bu yıl transfer döneminde daha titiz davranıp ince eleyip sık dokuyoruz. Bu yıl planlamayı daha dikkatli yapıyoruz. Doğru yerlere nokta transferler yaptık. Vurup, kırıp, geçecek bir kadro kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

“KULÜBÜMÜZÜN İSMİNİ KULLANAN MENAJERLER VAR”

Kulüp olarak menajerlerle ilgili yaptıkları açıklamaya da değinen Yiğit, “Yaptığımız açıklamanın odağında şu vardı; biz tüm menajerleri aynı kefeye koyup zan altında bırakmak istemiyoruz. İşini düzgün ve karakterli şekilde yapan menajerler de var. Birlikte çalıştığımız menajerler de var ancak durumdan vazife çıkartıp kulübümüzün adını kullanarak bazı futbolcularla görüşüp, ‘Kulüple konuştum transfer işiniz tamam. Halledeceğim seni buraya getireceğim’ şeklinde sözler veriyorlarmış. Meslek ilkelerini hiçe sayıp kendine prim yaratmak isteyen tipler var. Bizim de kulüp olarak bu tür isimlere prim vermememiz lazım. Bu açıklamayı da o yüzden yaptık” şeklinde konuştu.

TARAFTARALARA KOMBİNE ÇAĞRISI

Kombine bilet ve loca satışları için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yiğit, “Önümüzdeki hafta konuyla ilgili duyurularımızı yapacağız. Mersin’in geçen sezonun son haftalarında olduğu gibi bu yıl da takımlarına destek olacaklarına inancımız tam. Kombine ve loca alarak takımlarına sahip çıkacaklarından hiçbir endişemiz yok” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA