Dikenliyol ve 2. Çevre yolu alt geçitle bağlanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Sevgi Katlı Kavşağı ve Demokrasi Kavşağı’ndaki kuzey yönlü trafik yükünü hafifletecek, Hüseyin Okan Merzeci ve 18. Cadde kesişimindeki noktada alt geçit çalışmasına başladı.

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 09:45

Kuzeyden güneye ve güneyden kuzeye geçiş istikametlerinin tek şeritli ve transit şekilde hazırlanan çalışma, vatandaşlara daha konforlu bir seyahat imkanı sunacak. Demokrasi Kavşağı ile Sevgi Kavşağı’nda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacak çalışma ile Hüseyin Okan Merzeci yönündeki trafik yoğunluğunu etkilemeyecek şekilde kuzey-güney yönünde alternatif bir geçiş sağlanacak.

“PROJEYİ KISA ZAMANDA BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Şantiye Şefi Bertan Ünal, hedeflerinin Sevgi Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı’ndaki kuzey yönlü trafik yükünü biraz olsun azaltmak olduğunu belirterek “3 gün önce başlayan çalışmalarımızda, yaklaşık olarak 35 bin metreküp kazı yapılacak. Kuzey istikametinde yüzde 9’luk bir eğimle, şu anda harfiyat çalışmaları devam ediyor. Bu bölgede istinat duvarları çalışmamız da eş zamanlı olarak devam edecek. Beton dökümlerimiz de hızlı bir şekilde devam edecek. Bu proje kuzey-güney istikametinde altgeçit olacak şekilde tasarlandı. Kuzey istikametindeki derinliğimiz yaklaşık 11 metre olacak. Hüseyin Okan Merzeci istikameti kapalı kesit olarak tasarlandı” dedi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, doğu-batı istikametindeki araçların kapalı kesitin üzerinden geçerken, kuzey-güney istikametindeki araçların ise trafiği altgeçit olarak kullanacaklarını dile getiren Ünal, “Bu projenin yapım tasarlanmasındaki amaç şu; Sevgi Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı’ndaki kuzey yönlü trafik yükünü biraz olsun azaltmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla kuzeyden güneye geçiş istikametleri ve güneyden kuzeye geçiş istikametleri tek şeritli olacak şekilde transit bir geçiş olacak. Bu da vatandaşlarımızın oldukça konforlu seyahat etmelerine yarayacak” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA