Başkan Gültak: “Kentsel dönüşümden korkmayın”


Mersin’in ve Akdeniz’in kurtuluşunun kentsel dönüşümden geçtiğine vurgu yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, vatandaşlara kentsel dönüşümden korkmamaları çağrısında bulunarak, “Malımızı mülkümüz gider diye korkmayın. Korkmayın biz devletin gelirlerini sizlerin lehine kullanmak için uğraşıyoruz” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 12:58

Hüseyin KIRKGÖZ

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, mahalle ziyaretleri kapsamında Turgut Reis Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Gültak, mahalle halkından kentsel dönüşüm konusunda destek istedi.

“PARANIZ YOKSA 15 YIL VADE”

2024 seçimlerinde tekrar seçilmesi halinde Bahçe, Barış, Çilek ve Turgut Reis Mahallelerinde aynı anda kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacaklarının altını çizen Başkan Gültak, “Bakın Akdeniz’in ve Mersin’in tek kurtuluşu kentsel dönüşümde. Akdeniz’de geçen hafta Valilik bir apartmanı yıkılma tehlikesi var diye boşaltı. Bu insanları biz alıp otele yerleştirdik. Kent merkezindeki eski apartmanların miadı artık doluyor. Kurtuluş da kentsel dönüşüm. Biz Barış Mahallesi’nde biz halkın yüzde 94’ü ile anlaştık. Halk memnun. Bakın korkmayın kentsel dönüşümden. Malımızı mülkümüz gider diye korkmayın. Çay Mahallesi’nde kaçak ve ruhsatı olmayan eviniz olsun. Bizim Çay Mahallesi’nde yaptığımız 100 metrekarelik bir evi almak isterseniz, en fazla vereceğiniz para 150 bin TL. Böyle bir paraya sıfır ve doğalgazlı bir ev alabilir misiniz? Yenişehir ve Mezitli’deki evlere denk lükste evler. Diyebilirsiniz ki 150 bin TL param yok. Ona da tamam, al sana 15 yıl vade. Aylık 1500-1750 TL ile 15 yıl vade ile ev sahibi olacaksınız. Bunun aynısını Barış Mahallesi’nde de yapacağız” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İŞİ ZORDUR”

Kentsel dönüşüm işinin zor olduğunu vurgulayan Başkan Gültak, “Ankara ve halkı ikna etmek zorundasınız. Daha önceki belediye başkanları bu zorluklardan kaçıp kolaycılığa başvurmuşlar. Barış Mahallesi’nden kentsel dönüşüm çalışmaları bittiğin de ne demek istediğimi anlarsınız. Büyük caddeleri, büyük sokakları, kültür merkezleri, sosyal tesisleri görünce nasıl bir şey yaptığımızı göreceksiniz. Bu projede rüzgar koridorları dahil her şeyi düşünerek yaptık ve yapacağız. Bu şehre katma değer katmak istiyorsak mutlaka kentsel dönüşümü desteklemek zorundayız. Bundan 3 dönem önceki Akdeniz Belediye başkanı ne yapmış biliyor musunuz? Kentsel dönüşüm dursun diye mahkemeye başvurmuş ve mahkeme kararı aldırmış. O günleri unutmayın. Kavganın çok oluğu ve barışın olmadığı, Alevi kardeşlerimizin ötelendiği, Kürt kardeşlerimizin teröre ve uyuşturucuya sürüklendiği ve sokaklarda huzurun olmadığı o günleri unutmayın. Burada çocuklarını ve uyuşturucuya ve teröre kaptırmış annelere sesleniyorum; hiçbir anne bunu istemez. O günler bitti. Artık Akdeniz’de barış ve huzur var. Akdeniz’de artık terör yok. Hadlerini bildiriyoruz. Belediye meclisini seyrederseniz görürsünüz. Akdeniz’de artık uyuşturucu yok, kalkınma var” ifadelerini kullandı.

“AKDENİZ TIKANIRSA MERSİN TIKANIR”

Akdeniz’de yaşayan hiç kimseyi ırkından, dininden, dilinden ve mezhebinden dolayı ayrıştırmadıklarının altını çizen Başkan Gültak, “Aynı zamanda ilçeyi fiziki olarak da değiştiriyoruz. Kadınlara ve gençlere yönelik kültürel, sosyal, ekonomik ve eğitim projelerimizi hayata geçiriyoruz. Akdeniz artık ilerliyor. Bu yapılan hizmetler değişimi açıkça gösteriyor. Akdeniz tıkanırsa Mersin ve Türkiye tıkanır. Diyelim ki Akdeniz ilçe sınırlarını 1 saatliğine kapatalım. Ne olur biliyor musunuz? Limandan tırlar çıkmasın ve girmesin, serbest bölgeden hiçbir araç çıkamasın, organize sanayi bölgesinden hiçbir araç girip çıkmasın. O zaman ne olur biliyor musunuz? Hem Mersin hem de Türkiye’nin ekonomisi tıkanır. Bu kadar rant ve maddiyat üreten bir ilçenin bu kadar fakirleşmesini doğru bulmuyorum. Demek ki bizden önce birileri burada Akdeniz’in aleyhine bir şeyler yapmış. Bu kadar rant üreten bir ilçenin halkı zengin olmalı” dedi.

“İLÇEDEKİ EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ ASFALT”

İlçedeki en büyük sıkıntılarından birinin asfalt sorunu olduğunun altını çizen Başkan Gültak, “Konuyla ilgili meclisten borçlanmayı aldık. Arkadaşlar çalışıyor. Yasal süreçleri var. Bir aydan fazla sürebilir. Para elimize geçer geçmez de hızlı bir şekilde ilçedeki asfalt sorununu da çözeceğiz. CHP ve HDP, mecliste benim çalışmalarımı engellemek için elinden geleni yapıyor. Büyükşehir’de biz onlara borçlanma veriyoruz ama onlar bize Akdeniz’de vermiyor. Hayır diyorlar, ‘Sen alamazsın’ diyorlar. Milli Eğitim’e bir yeri tahsis edelim diyorum, hayır yapamazsın diyorlar. Beni çalıştırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu bir şikayet değil. Netice de ben yine de çalışmalarımı yapıyorum. Daha fazla zaman ve enerji harcayıp yine de hizmetlerimizi yapıyoruz. Bizler yatmak için değil, çalışmak için geldik. Haftanın 3-4 günü dışardayım. Sürekli halkın içindeyim. Hizmetleri, eksikleri ve halkın taleplerini yerinde ve birinci ağızdan duyuyorum” diye konuştu.  

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA