Mızrak artık çuvala sığmıyor!


KPSS’nin iptaliyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Emek Partisi Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya, “Son KPSS sınavında çalınan sorular ile mızrak artık çuvala sığamaz olunca tek adam yönetimi soruları çalınan son sınavı iptal etmek zorunda kaldı. Ortaya çıkan rezalet ne ilktir ne de ÖSYM içindeki bir grup çıkar çevresinin kötü niyetiyle açıklanabilir. Sorun eğitim ve sınav sistemindedir” dedi.

 

Tarih : 9 Ağustos 2022 Salı 12:36

Neşet TORUN

Emek Partisi Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya gündemdeki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenlendi. İl binasında yapılan ve EMEP’li Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Halil Kara’nın da katıldığı basın toplantısında konuşan Kaya, ekonomik krizin ağır faturasını işçi ve emekçilerin sırtına yıkmayı temel alan politikaların hız kesmeden sürdüğünü iddia ederek, “Sanayi üretiminde istikrarsızlık ve tarımsal üretimde yaşanan daralma devam ederken, mali sıkışmışlığın bir krize dönüşmesinin unsurları da her geçen gün çoğalıyor. Dünya Bankası ve IMF başta olmak üzere çeşitli emperyalist kurumların dünya ekonomisinin büyüme hızına dair son tahminleri de düşüşün devam edeceğini gösteriyor” diye konuştu.

“KYK FAİZLERİNİN SİLİNMESİ ÇÖZÜM DEĞİL”

 Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının işçi, emekçi ve sabit gelirlilerin hayatını çekilmez hale getirmeye devam ettiğini ifade eden Kaya, “Son dönemlerde daha fazla gündeme gelen işten atmalarda yoğunlaşarak sürüyor. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların yarattığı yıkım derinleşiyor. Son dönemlerde çeşitli ülkelerde işçi emekçi mücadeleleri ve grevleri de yoğunlaşıyor. Mücadele ve grevleri ile kapitalist yağma ve talana karşı mücadele eden çeşitli ülke halkları yeni bir dünya özlemini ve kapitalist barbarlıktan kurtuluş yolunu da göstermektedirler. Ülkemizde de TPI composite ve ETF işçilerinin fabrikaya kapanma eylemleri, Atışkan Alçı grevi, Somalı Madenciler, Serel Seramik ve Asen Metal işçileri mücadeleleri öğretmeye ve yol göstermeye devam ediyor. Yükseköğrenim gençliğinin KYK borçları son günlerde öne çıkan bir gündem. Tepkiler karşısında KYK borç faizlerinin silinmesi kararı sorunu çözmüyor. KYK borçlarının iptal edilmesi ve ihtiyacı olan bütün öğrencilere karşılıksız burs verilmesi gerekir. Son KPSS sınavında çalınan sorular ile mızrak artık çuvala sığamaz olunca tek adam yönetimi soruları çalınan son sınavı iptal etmek zorunda kaldı. Ortaya çıkan rezalet ne ilktir ne de ÖSYM içindeki bir grup çıkar çevresinin kötü niyetiyle açıklanabilir. Sorun eğitim ve sınav sistemindedir. Her yıl hatta bir kısmı yılda birkaç kez de yapılabilen YGS, LYS, ALES, KPSS, TUS gibi lise, üniversite ve kamu kurumlarına yerleştirme sınavlar ile akademik kariyer ve görevde yükselmelere dair sınavlarda her dönem yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları olmuştur. Demokratik bir ülkeyi kazanmanın yolu nasıl ki mücadeleden geçiyorsa bu skandalların, yolsuzluğun, usulsüzlüğün kaynağı çürümüş bürokrasinin yerine halkın seçtiği, denetlediği, gerektiğinde görevden alabildiği demokratik bir sistemin kazanılmasının da yolu emek ve halk güçlerinin mücadelesinden geçmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini bu kirli ellerin karartmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SORUNLARLA BAŞLAYACAK”

Yeni eğitim öğretim yılının ekonomik krizin faturasının daha da ağırlaştırdığı sorunlarla birlikte başlayacağını belirten Kaya, “Barınma, beslenme, ulaşım konusundaki sorunlar öne çıkacak. İhtiyacı olan her öğrencinin bu ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanması başta olmak üzere parasız, bilimsel, demokratik eğitim talepleri temelinde bir mücadele yükselecektir. Emek, barış, demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ve bir Halk İttifakının oluşturulmasına yönelik girişimler sürüyor. 7 parti ve örgütün katılımıyla yapılan çalışmalar ortak bir mücadele platformu oluşturma temelinde sürüyor. Bu çalışmalar 25 Ağustos’ta ortak bir deklarasyon ile halkla paylaşılacaktır. Bu birliğin daha da geniş olması için çeşitli toplumsal kesimler, sendika ve emek örgütleriyle merkezi düzeyde görüşmeler yapıp platformu ortaklaştırma ve ittifak çalışmalarını genişletme çabalarımız sürecek. Yerellerde de ortak mücadelenin ilerletilmesi, var olan yerel platformların etkin bir biçimde değerlendirilmesi ve güçlü bir Halk İttifakının oluşturulmasını önemsiyoruz. Yerelde yapılacak çalışmalar önümüzdeki süreçte daha görünür olacaktır” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA