Tarsus Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntısı


Tarsus Devlet Hastanesi’nde büyük sıkıntılar yaşandığını ifade eden CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, “Tarsus Devlet Hastanesi’ni bir an önce yeni binasına taşıyın; doktor, personel ve donanım eksiklerini giderin” dedi.

 

Tarih : 5 Ağustos 2022 Cuma 11:18

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, iktidarın sağlık konusunda ticarethane işletme mantığı ile hareket ettiğini ve halk sağlığını öncelemeyen politikaları sonucunda, hekimlerimizin ve sağlık emekçilerimizin ekonomik özlük haklarının gasp edilmesi, çalışma koşullarının günden güne kötüleştirilmesi, özveri ile çalışan hekimlerimize yönelik şikâyet ve şiddetin her geçen gün artması, uygulanan sağlık politikalarıyla hekim-hasta arasındaki saygı ve güven ortamının giderek azaltılması sonucu hekimlerimizin artık görev yapamaz hale getirildiğini, bu durumun artık halk sağlığı sorunu haline geldiğini belirtti.

AKP İKTİDARI TARSUS'A HAK ETTİĞİ DEĞERİ HİÇBİR ZAMAN VERMEDİ!

Türkiye‘nin en büyük yerleşim merkezlerinden birisi olan, nüfus yoğunluğu ve bir çok yol ağının da kesişme noktası olan Tarsus’ta kamusal sağlık tesislerinin sayısal ve niteliksel açılardan yetersiz olduğunu vurgulayan Başkan Ozan Varal, “Tarsus’ta yaşayan yüzbinlerce insan, AKP’nin hatalı, ranta ve yandaşa dayalı politikaları nedeniyle sağlık hizmetlerine ya hiç ulaşamıyor ya da özel hastanelere avuç dolusu para ödemek zorunda kalıyor. Yeni binasının tamamlandığının açıklanmasına rağmen hala eski binasında zor şartlar altında hizmet vermeye çalışan Tarsus Devlet Hastanesi’nde, halkımızın bizlere aktardığı bilgilere göre Kulak-Burun-Boğaz, Beyin Cerrahı, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Plastik Cerrahi gibi dallarda doktor olmadığı, Çocuk, Kadın Doğum, Göz branşlarında da Tarsus‘un ihtiyacının çok altında doktorumuzun olduğu, maalesef tüm branşlarda da sayının gün geçtikçe azaldığını biliyoruz. Kamu sağlık sisteminin hekimleri istifaya zorladığını, kamu hastanelerinde zor fiziki ve psikolojik şartlarda daha az sağlık ekibiyle hizmet verilmeye çalışıldığı da aşikar” dedi.

“SEYİRCİ KALMAYIN ARTIK”

“Sağlıklı nesillerin yetişebilmesi için, insanı önceleyen nitelikli, emeğe, bilgiye dayalı bir sağlık sistemi olması gerekir” ifadesini kullanan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Tabelasında ‘Devlet Hastanesi’ yazmasına karşın bir sağlık ocağı olanaklarına hapsedilen, acil dışında neredeyse ameliyat yapılamaz hale getirilen, randevu haricinde hasta muayenesinin yapılmasının dahi zorlaştığı, aylar sonrasına tomografi ve MR randevularının verildiği, fiziki inşaatı biten yeni hastaneye sağlık malzemelerinin alımının halen tamamlanamadığı Tarsus'umuzun bir an önce ihtiyaçları karşılar, hakettiği sağlık ve hastane koşullarına kavuşması yaşamsal bir önem taşımaktadır!” şeklinde konuştu.  Doktorların üzerindeki baskılardan ve değer görmemelerinden dolayı istifa ettiklerini belirten Varal, “Sağlıktaki kötü gidişatı iktidar sadece seyrediyor ve bir çözüm üretmiyor. Özellikle Tarsus Devlet Hastanesi kaderine terk edilmiş durumda! Hastaya da doktora da çare olamayan başarısız bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP halkımızı hasta etmeye devam ediyor!” dedi.  Son dönemde Covid-19 vakalarının artışa geçmesinin sağlık sisteminin yükünün daha da artmasına neden olduğuna işaret eden Başkan Varal, “-Giderlerse gitsinler- diyerek gönüllerini kırdığınız sağlık çalışanlarının da birer insan olduğunu sakın unutmayın. Sağlık emekçilerine yapılan saldırılara seyirci kalmayın artık. Sağlık hizmetlerine zamanında ve nitelikli şekilde ulaşılmaması nedeniyle geç teşhis ve tedavilerin ve kayıpların yaşanması durumunda bunun tek sorumlusu AKP iktidarıdır. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Tarsus Devlet Hastanesi’ni bir an önce yeni binasına taşıyın. Doktor, personel ve donanım eksiklerini giderin, hekimlerimiz ve tüm sağlık emekçilerimize özlük hakları dahil hakettikleri değeri verin.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA