Mersin hak ettiği payı alamıyor


Mersin’in Türkiye’nin ihracat gelirinden hak ettiği payı alamadığını ifade eden İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, yaşanan tüm bu krizlerin Mersin’in önemini ve Türkiye’nin değerini artırdığını ifade ederek, örneğin 2022 Yılı Ocak-Haziran döneminde gerçekleştirilen 352 bin tonluk ülke bakliyat ihracatının yüzde 87’sinin Mersinli firmalar tarafından yapıldığını, bu dönemde sadece bakliyattan elde edilen ihracat gelirinde Mersin’in payının yüzde 18 olduğunu söyledi.

 

Tarih : 4 Ağustos 2022 Perşembe 12:51

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, İş insanı Ufuk İbicek ile birlikte, Tat Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'ne (AKİB) bağlı Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş’i ziyaret etti. Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz aylarda genel kurulunu tamamlayan AHBİB’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Veysel Memiş’e ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennilerinde bulunurken, başarı dileklerini iletti. Yapılan nezaket ziyaretinde tarım sektörünün önemi ve Mersin’in tarıma dayalı sanayi sektörlerinin geleceği masaya yatırıldı.

 Özellikle pandemi döneminde gıda ve tarım sektörünün ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Kocamaz, buğday gibi hububat ürünlerinin lojistik krizlerden, bakliyat gibi ürünlerin iklim krizinden, ayçiçeği gibi ürünlerin jeopolitik krizlerden dolayı yaşamsal öneminin güçlendiğini vurguladı.

YAŞANAN KRİZ MERSİN’İN DEĞERİNİ ARTTIRIYOR

Yaşanan tüm bu krizlerin Mersin’in önemini ve Türkiye’nin değerini artırdığını söyleyen Kocamaz, örneğin 2022 Yılı Ocak-Haziran döneminde gerçekleştirilen 352 bin tonluk ülke bakliyat ihracatının yüzde 87’sinin Mersinli firmalar tarafından yapıldığını, bu dönemde sadece bakliyattan elde edilen ihracat gelirinde Mersin’in payının yüzde 18 olduğunu vurguladı. Bu haliyle bahsi geçen ürünlerde Mersin Limanın, Afrika ve Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracatta merkez haline dönüştüğünü söyleyen Kocamaz, yapılan son Tahıl Koridoru anlaşması ile İstanbul’un da dünya hububat sektöründeki stratejik öneminin arttığını dolayısıyla akıllı, işbirliği içerisinde hareket edilirse hem Mersin hem de Türkiye’nin önümüzdeki dönemde değerini daha fazla artırma imkânı elde edebileceğini belirtti.  Pandemi ve krizlerin gölgesinde tarım ve gıda alanında kendi kendine yetebilmenin giderek daha önemli bir hal aldığını söyleyen Kocamaz, tarımsal üretimde ve tarıma dayalı sanayide iyi tanımlanmış gerçekçi ve güçlü bir plana ihtiyaçları olduğunu, üretimin teşvik edilirken, sanayinin verimli çalıştırılmasının ancak bu tip planlarla mümkün olabileceğini belirtti.  İYİ Parti olarak tüm bu başlıklar hakkında kapsamlı hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Kocamaz, parti olarak en büyük arzularının hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar alanında ithal ürünler yerine yerli ürün ve yerli üretim ile iç tüketimin karşılanması, ayrıca mevcut ihracat pazarlarının korunarak yeni pazarlara ulaşılmasının stratejik hedefleri olduğunu söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA