Sertifikalar sahiplerini buldu


MTSO ile Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Dijital Akademi Programı Sertifika Töreni’nde kursiyerler sertifikalarını aldı. Törende ayrıca Tırmıl Sanayi Sitesi’nde kurulan Tırmıl MERCEK iş birliği faaliyetlerine yönelik bir de protokol imzalandı. İmzayı MTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına ise Belediye Başkanı Vahap Seçer attı.

 

Tarih : 4 Ağustos 2022 Perşembe 12:31

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, bir taraftan işsizliğin çözümüne katkı sunarken diğer taraftan iş dünyasının talep ettiği dijital yetkinliğe sahip personel ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan Dijital Akademi Programı kapsamındaki eğitimler sona erdi. Eğitime katılan ve başarı gösterip sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Törene MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, Meclis Üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Başkan Vekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve kursiyerler katıldı. Tören kapsamında MTSO ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar birlikte yürüttüğü çalışmalar ve bundan sonra yapılacak işbirlikleri hakkında bilgi verildi. Tırmıl Sanayi Sitesi’nde ‘Kendin Üret Kendin Tüket Atölyesi’ olarak tanımlanan Tırmıl MERCEK Projesi hakkında detaylı bilgi paylaşıldı. Sertifikaların sahiplerini bulması sonrası program, MTSO ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile son buldu.

KIZILTAN: “İŞ BULUNMASI NOKTASINDA DA DESTEK VERECEĞİZ”

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle birlikte bozulan usta – çırak ilişkisi ve beraberinde artan ara eleman ihtiyacına dikkat çekti. MTSO olarak bu açığı gidermek adına dijital yetkinliğe de sahip teknik eleman bulunabilmesi adına her fırsatta eğitim programları düzenlediklerini, projeler ürettiklerini, bu projelerde kentin diğer kurumlarıyla ortak hareket etmeye özen gösterdiklerini kaydeden Kızıltan, şunları söyledi:  “Türkiye’nin şiddetle eğitimli insana ihtiyacı var. Biz de bu konuda elimizi taşın altına koyduk. Ama gel gelelim bizler yetiştirsek de sonrasında bu arkadaşların iş bulması kolay olmuyor. Bu kişiler iş bulmaları konusunda da desteklenmeli. Bu konuda bir yapı oluşturmalıyız. Bu düşünceyle planladığımız proje ile iş arayanlarla iş dünyasını bir araya getireceğiz.”

SEÇER: “KALİFİYE ELEMAN BULMAKTA SIKINTI YAŞANIYOR”

Programda konuşan Başkan Seçer,  “Güzel bir çalışmayı sonuçlandırmak için bir araya geldik. Aslında sadece kentimizin değil, ülkemizin çok önemli konularına değiniyoruz. Konuşmacıları da dikkatle dinledim. Bir tanesi; her zaman toplumların geleceğinin umudu olan gençler, gençlerin eğitimi, gençlerin meslek edinmesi, dijital dünya, gelişen dünya, ülkemizin, şehrimizin bu anlamda kendini güncellemesi, çağa ayak uydurabilmesi ve her şeyden önemlisi Türkiye'de, Mersin'de istihdam, işsizlik sorunu, buna paralel olarak da kalifiye eleman konusu. Birçok konunun sorun alanını burada konuşmuş olacağız. Aslında bunların da türevlerine, alt sorunlarına inerseniz çok daha geniş bir konuşma alanı çıkar. Başta eğitim sistemi gibi” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin sınırları içerisinde en büyük işveren konumunda olduğuna da değinen Başkan Seçer, “Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 11 bin insanın çalıştığı bir kurum. Diğer kurumların yaşadığı sorunlar, önündeki engeller ne ise Mersin Büyükşehir Belediyesi de aynı sorunları yaşıyor. Sadece statü farkımız var. Ben bir kamu görevlisiyim, bir kamu kurumunu yönetiyorum. Ama 2 temel unsur, özel sektördeki gibi bende de önemli. Bir tanesi finans, ikincisi insan kaynağı. Eğer kurumu sağlıklı bir şekilde yönetecekseniz, bu 2 konu çok önemli. Çünkü finans hizmet için lazım, insan kaynağı bu finansı akıllı yönetmesi, doğru yatırımlar yapması, nihayetinde vatandaşa iyi hizmet katabilmesi için gerekli. Demek ki özel sektörden temelde bir farkımız yok, ama statü olarak farklıyız. Bizler de Belediye’ye, bazı alanlara, ihtiyaç duyduğumuz alanlara eleman sağlamaya çalışırken çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Nedir? Kaynakçı lazım, iyi kaynakçı olması gerekiyor, mühendis gerekiyor iyi mühendis olması gerekiyor, yazılımcının iyi yazılımcı, musluk tamircisi, yol yapımcısı… Aklınıza ne gelirse… Elbette ki istiyoruz tamamen kalifiye elemanlarla çalışalım. Peki bu mümkün mü? Maalesef çok mümkün değil. Eğitim sistemiyle bağlantılı bir durum” diye konuştu.

“UYGULANAN EĞİTİM POLİTİKALARI ÇOK ÖNEMLİ”

Toplumları makro anlamda şekillendiren ve yönlendirenin merkezi yönetimin eğitim politikaları olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Eğitim çok önemli bir alandır, çok ideolojik bir alandır. Yani bir yönetici ideolojik saiklerle geleceği feda edecek, o toplumun üzerine uymayacak bir elbiseyi, bir eğitim sistemini oturtmaya çalışırsa sonu felaket olur. Günümüzde ülkemizde ara elaman sıkıntısı var, teknik eleman sıkıntısı var. Gençlerin bu yönde eğitilmesi lazım, ama maalesef Türkiye çok farklı bir eğitim sistemine doğru evrildi. Bunu görmek, kabul etmek lazım” ifadelerini kullandı. Mersin gençliğine katkı sunulması gerektiğinden söz eden Seçer, “Bu doğrultuda her konuda olduğu gibi Mersin gençliğine katkı sunmamız gerekiyor. MERCEK bunlardan bir tanesi. Üniversite Hazırlık Kurs Merkezleri bunlardan bir tanesi. LGS sınavlarına giriş, eğitim merkezlerimiz ya da kurs merkezlerimiz bunlardan bir tanesi. Çocuklarımıza sağladığımız eğitim yardımları, açtığımız yurtlar bunlardan birer tanesi. Onlara sağladığımız ucuz ulaşım imkanından, ucuz gıdaya erişim imkanına kadar biz Mersin'de gençlerimiz kendini yetiştirirken, geleceğe dair projeksiyonlarını hayata geçirirken nasıl dokunuşlar yapalım da onlara katkı sunalım gayretindeyiz” dedi. MERCEK hakkında da detaylı bilgiler veren Başkan Seçer şunları söyledi: “MERCEK, Mersin'e iyi gelecek bir uygulama. Belirli, spesifik alanlarda kurslarımız var. Orada meslek edinebiliyor gençlerimiz ya da mesleklerini geliştirebiliyorlar. Bugün sanıyorum 18-30 yaş grubunda 60 öğrencimize sertifika vereceğiz. Arzu ederiz bu sayı 120 olsun, 150 olsun, 250 olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin temel politikası; yaptığımız bütün uygulamalarda, projelerimiz kalıcı, istikrarlı, sürdürülebilir olsun ve sonuç alabilelim.”

“MERSİN'E DAHA İYİ HİZMET ETMEK İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ”

Kariyer Merkezi’nin de öneminden bahseden Başkan Seçer, “Siz iş ararken, aslında hangi işte başarılı olacağınızı bilmek durumundasınız. Hangi alanda çalışırsanız daha fazla katkı sağlayacağınızı ve neticede bunun size nasıl bir yarar olarak döneceğini bilmek zorundasınız. Hem işveren için, hem de iş arayan için uygun teması sağlayacak bir ortam bulmalısınız. İşte bütün bu taleplerinizi karşılayacak olan yer Kariyer Merkezi’dir. Onun için orada mutlaka kayıtlarınız olsun, mutlaka oradan danışmanlık hizmetleri alın, mutlaka oradan eğitim hizmetleri alın, takipçisi olun” diye konuştu. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalayacakları protokolden ve gerçekleştirilecek sertifika töreninden bahseden Başkan Seçer, “Nitelikli, eğitimli insanların Mersin'in sosyo-kültürel yapısını arttıracağını düşünüyorum. Yatırımcıların gelmesini arzu ederim, isterim. Burada değerli, önemli yatırımlar olsun. Mersin'in gerçekten dinamikleri hareketlensin, açığa çıksın. Neden Mersin daha büyümesin, daha tanınmasın? Sadece ülkemde değil, tüm dünyada. Mersin yeteri kadar tanınmıyor. Çok çaba sarf ediyoruz. Biz istiyoruz ki, Mersin'in değeri her yerde bilinsin. Mersin gelecek 10 yılların dünyada yükselen yıldızı. Bizler bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizlerin bize görev verdiği süre içerisinde hizmetlerimizi devam ettirmeye gayret edeceğiz” diye belirtti.

DİJİTAL AKADEMİ PROGRAMI

İşsizliğe çözüm üretilmesi, iş dünyasının talep ettiği yetkin personel açığının giderilmesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde  Dijital Beceri Geliştirme Programı düzenlendi. Program kapsamında Mersin’de yaşayan 18-30 yaş arası 60 gence; girişimciler için finansal okur yazarlık eğitimi, dijital dönüşüm ve Facebook iş yönetim eğitimi, Cisco Network Eğitimi, Python eğitimi ile kariyer planlama eğitimi verildi.  Kendin üret, kendin tüket anlayışı ile çıkılan yolda MTSO ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği desteğinde Tırmıl Mercek Projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda Tırmıl Sanayi Sitesi’nde 3 bin 500 metrekare alanda çeşitli alanlarda kurslar verilerek kursları başarı ile tamamlayanların mesleki kazanımları belgelendirilecek. Eğitimler ilk etapta kaynak operatörlüğü, metal sac işleme operatörlüğü, makine bakım onarım operatörlüğü, tekstil makineleri operatörlüğü alanında başlayacak. Ardından kaporta tamircisi, oto elektrik tamircisi, mobilya üretim elemanı yetiştirilmesi hedefleniyor. Sektörlerin talebi doğrultusunda mesleki eğitim çeşitlendirilecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA