Cem Evlerine saldıranları lanetliyorum


İYİ Parti Toroslar İlçe Başkanı İsmail Yetkin ile birlikte Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Cem Evi Başkanı Hüseyin Değerli’yi ziyaret eden İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, “Alevi inancına mensup vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum” dedi. “Mübarek Muharrem ayına girdiğimiz bugünlerde, Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum” diyen Kocamaz, Milletimizin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak” dedi.

 

Tarih : 3 Ağustos 2022 Çarşamba 10:54

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Toroslar İlçe Başkanı İsmail Yetkin ile birlikte Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Cem Evi Başkanı Hüseyin Değerli ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.  Burhanettin Kocamaz ziyaretinde, Muharrem aynının Mübarek olmasını, hayırlara vesile olmasını dilerken, tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni etti. Tutulan oruçların, yapılan duaların, edilen hayırların kabul olmasını, bu Mübarek ayın dertlilere deva olmasını dileyen Kocamaz, Millet olarak birlik ve beraberliğimizin daim olması gerektiğine vurgu yaptı.

 

“CEM EVLERİNE SALDIRANLARI LANETLİYORUM”

 

Geçtiğimiz gün Ankara’da gerçekleştirilen Cem Evi saldırısına değinen Kocamaz, “Alevi inancına mensup vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum” dedi. “Mübarek Muharrem ayına girdiğimiz bugünlerde, Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum” diyen Kocamaz, Milletimizin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak” şeklinde konuştu. “Milletimizin arasına fitne sokup bizleri birbirimize düşürmek isteyen hainlere Allah fırsat vermesin” diyen Kocamaz, saldırının sorumlularının, işbirlikçilerinin ve azmettiricilerinin bir an önce tespit edilmesini ve yargı önünde hak ettikleri cezaya çarptırılmasını beklediklerini söyledi. Cem Evlerine yapılan saldırının, “Millet Devlet Birliğimize” yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Kocamaz, bu tip olayların Milletin Devlete olan güvenini test eden olaylar olduğuna dikkat çekti. “O nedenle failler hızla yakalanmalı ve adalet hızla tecelli etmelidir” diyen Kocamaz, “Böylece Millet ile Devlet arasında güven bunalımı yaşanmayacak, Millet Devlet birliğine yapılan bu saldırılar amacına ulaşamayacaktır” dedi.  Kocamaz, “Böyle olaylarda devletimizin göstereceği reaksiyon vatandaşlarımıza; hukuk devletinin, can ve mal güvenliğinin, ifade, din ve inanç özgürlüğünün sadece anayasa ve kanun metinlerinde değil pratik hayatın işleyişinde de var olduğunu ve devletimizce güvence altına alındığını da ispat etmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

 

“DEVLET MİLLET BİRLİĞİ İÇİN SİYASETÇİLERE DE GÖREV DÜŞÜYOR”

 

Devlet Millet Birliğini sadece güvenlik güçleri, hukuk metinleri veya yargı eliyle sağlamanın her zaman yeterli olamayacağını söyleyen Kocamaz, sosyal ve kültürel alanda hem yerel hem de merkezi idaredeki siyasetçilerin üzerine düşen sorumluluklar olduğuna vurgu yaptı. Bu kapsamda hem Tarsus Belediye Başkanlığı hem de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 8 adet Cem Evi’nin yapımına vesile olduğuna dikkat çeken Kocamaz, inanç ayrışmasının önüne geçebilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediğini, gerek maddi, gerek ayni, gerekse de manevi olarak Hz. Ali aşığı vatandaşlarımızın inanç ve ibadet özgürlüğünün hayat bulması için büyük gayretler sarf ettiğini ifade etti.  İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in de Alevi inanç ve kültürünün özgürce kendisini ifade edebilmesi için son derece samimi bir parti programı ortaya koyduğunu söyleyen Kocamaz, İYİ Parti iktidarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarında Alevilik ile ilgili verilen bilgileri düzenleyeceklerini, Cem Evleri konusu dahil olmak üzere Alevilerin bütün sorunlarıyla ilgileneceklerini, dini ihtiyaçlarını karşılayacaklarını dolayısıyla Alevilerin inanç ve ibadetlerini kolaylaştıracaklarını söyledi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA