ÇUKUROVA’DA HEDEF 4 KUPA!


Geçtiğimiz sezona 3 kupa hedefiyle giren ancak sadece Türkiye Kupası’nı alarak sezonu kapatan Çukurova Basketbol kurduğu yeni kadroyla bu sezon 4 kupa almayı hedefliyor. Takımı Koç olarak Emre Vatansever’e emanet eden Çukurova Basketbol, dünyanın en iyi kadın basketbolcusu sayılan Jonquel Jones’u kadrosuna katan Çukurova Basketbol son bir transfer daha yaparak, kadroyu tamamlamak istiyor.

 

Tarih : 2 Ağustos 2022 Salı 14:19

Necdet TAŞ

Mersin’e sportif anlamda en büyük başarıyı getiren Çukurova Basketbol, yakımı Koç olarak Emre Vatansever’e emanet ederek, dünyanın en iyi kadın basketbolcusu sayılan Jonquel Jones’u ve WNBA tarihinde WNBA tarihinde 6 bin sayı, 2 bin 500 ribaund, 900 asist ve 500 top çalmaya ulaşan ikinci oyuncusu Dewanna Bonner, Özge Yavaş, Gazme Takmaz, Gökşen Fitik’i transfer ederek, Kuanitra Holingsvorth, Temi Fagbenle, Tiffany Hayes, Asena Yalçın, Sinem Ataş, Esra Ural Topuz ile de yeniden sözleşme imzalayarak mevcut kadrosunu büyük ölçüde korudu ve güçlendirdi. Öte yandan yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Yenişehir Belediyesi öte yandan da kent kamuoyunun desteğini almak için de ziyaretlerini sürdürüyor. Yerel medya ziyaretleri kapsamında gazetemizi ziyaret eden ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü, bu yıl hedeflerinin 4 kupa olduğunu söyledi.

“MERSİN’E 4 KUPA VAAT EDİYORUZ”

Geçtiğimiz sezon kurduğumuz kadroyla Türkiye Kupası’nın yanında Türkiye ve Avrupa Şampiyonu olacağımıza inancımız tamdı ama Final Four’da büyük hayal kırıklığına uğrayıp dördüncü olmuştuk. Tecrübesizliğimizin kurbanı olduk diyebilirim. Yıldızları bir araya getirmek kesin şampiyon olacaksın anlamına gelmiyor. Bu bir takım oyunu. Maç oynanmadan kazanılmıyor” dedi.  Kentten 5 yıldır hiçbir maddi destek almadıklarından yakınan Ünlü, “Derdimiz de bu zaten. Kimse bize sahip çıkmıyor. Şehir bize sahip çıkmıyor. Biz hiçbir zaman ortaya çıkıp kimseden para istemedik. Sadece bize sahip çıkın manevi destek olun dedik. Şehrin gücünü arkamızda hissedelim istiyoruz. Kenti Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bütçemiz de o kadar abartılı bir bütçe değil. Geçen sezon 30 milyon harcadık bun yıl da 40 milyon TL harcadık. Dünyanın en iyi kadın basketbolcusunu Mersin’e getirdik. Bu kente bu yıl 4 kupayı getirmeyi vaat ediyoruz” dedi.

“TEK AMACIMIZ MERSİN’E ŞAMPİYONLUKLAR KAZANDIRMAK”

Spor kulübü olarak tek amaçlarının Mersin’e şampiyonluklar kazandırmak olduğunun altını çizen Ünlü, “Mersinimizin birleştirici gücü olmak için çaba gösteren bir organizasyonuz. Sportif başarılar ile birlikte bu hedefimize ulaşacağımızdan şüphemiz yok. Medyamız ile daha iyi ilişkiler kurarak bunu başaracağız. Şehrin takımı olabilmemiz için, yaptığımız aktivitelerin ve başarıların insanlara duyurulabilmesi için basının desteğini çok önemsiyoruz. Elimizden geldiği kadar şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz hem Türkiye’de hem Avrupa’da. Bu yılda transferlerimiz çok iyi. Rusların Avrupa kupalarından çekilmesinden sonra şu an Euro Lig’de Fenerbahçe ile biz en favori iki ekibiz. Ayrı ayrı gruplarda mücadele edeceğiz. İyi bir kura çektik. Bu yıl Türkiye liginde de yine Fenerbahçe ile yarışırız. Türkiye kupasında da aynı şekilde olur ama hangi şehir olur orasını bilemem. Bu sene artı olarak birde Cumhurbaşkanlığı kupası olacak. Geçen sene kupayı kazandığımız için. Hayırlısı bakalım. İnşallah iyi olur” dedi.

“SON BİR TRANSFERİMİZ KALDI”

Son bir transferlerinin kaldığını vurgulayan Koordinatör Ender Ünlü, “Bu takıma herkes sahip çıksın. Başarılarımızı Mersin’e taşıyalım. Herkesin sahip çıkmasıyla kulübümüz 50 yıl daha yaşar. Başarının yerel medyayla beraber olabileceğini düşünen bir kulübüz. Şehrin takımıyız. Rengimizden ismimize kadar her şey şehrimizi yansıtıyor. Şehrin birleştirici gücü olabilmemiz için yerel medyanın bize sonsuz destek sağlaması gerekir. Onlar olmadan bu istediklerimize kavuşamayacağımızı düşünen bir yönetimimiz var” ifadelerini kullandı. Çukurova Basketbol’un, Mersin için öneminin uluslararası arenadaki başarılarının yanı sıra altyapıya verdiği değerle de büyük anlam ifade ettiğini kaydeden Ünlü, “Altyapıya yaptığımız yatırımlarla Mersin’in gençlerini spora kazandırıyoruz. Bu anlamda çabalarımızın da meyvesini toplamaya başladık. Son olarak 8 gencimizi milli takımlara gönderdik. İnanıyorum ki yakın gelecekte bu sayı çok daha fazla olacak. Mersin, basketbol camiasına yeni oyuncular kazandırmaya devam edecek. Mersin ile bütünleşerek, kentin ulusal ve uluslararası arenadaki marka değeri olarak kazandığımız bu şehirle paylaşmak istiyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz sezon çok fazla bir araya gelemediğimiz yerel basın ile temaslarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Çukurova Basketbol bu kentin takımıdır, üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi. Genel Koordinatör Ender Ünlü son olarak yeni sezonda tüm kenti maçlarına davet etti.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA