Hedef; İŞKUR üzerinden 30 bin istihdam!


İstihdama büyük önem verdiklerinin altını çizen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “İlimizde, bu yılın ilk 6 ayında İŞKUR aracılığıyla 19 bin 914 vatandaşımız özel sektörde işe yerleştirildi. Hedefimiz, yılsonuna kadar bu rakamı 30 binin üstüne çıkartmak. İstihdam sahasındaki çalışmaları daha da etkinleştirmek için İŞKUR başta olmak üzere ilgili resmi veya özel kurum ve kuruluşların iştirak ve katkısıyla iş arayanlar, işçi arayanlar ve iş kurmak isteyenler için bir yönlendirme yapmak üzere rehber oluşturulacak, bilgilendirme çalışmalarının kapsamı genişletilecek” dedi.

 

Tarih : 30 Temmuz 2022 Cumartesi 15:21

 ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’ Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, il müdürleri, oda, birlik ve OSB’lerin temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve akademisyenler katıldı. İŞKUR tarafından bilgilendirme sunumunun yapılmasının ardından toplantıda, Mersin’de 2002 yılında gerçekleştirilen istihdam, piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda iş gücü arzı ve işgücü talebinin karşılanması durumu, mesleki eğitim ile hedeflenen istihdam rakamları ve ilgili diğer konularda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu ve muhtelif kararlar alındı.

İLK 6 AYDA 19 BİN 914 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni eden Vali Ali Hamza Pehlivan; “Mersin İlimize istihdam rakamları her geçen gün yukarılara doğru çıkıyor. ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’muz bu bağlamda süreci takip ve koordinasyon açısından önemli görev ve sorumluluklar üstlenmiş durumda. İlimizde, bu yılın ilk 6 ayında İŞKUR aracılığıyla 19 bin 914 vatandaşımız özel sektörde işe yerleştirildi. Hedefimiz, yılsonuna kadar bu rakamı 30 binin üstüne çıkartmak. İstihdam sahasındaki çalışmaları daha da etkinleştirmek için İŞKUR başta olmak üzere ilgili resmi veya özel kurum ve kuruluşların iştirak ve katkısıyla iş arayanlar, işçi arayanlar ve iş kurmak isteyenler için bir yönlendirme yapmak üzere rehber oluşturulacak, bilgilendirme çalışmalarının kapsamı genişletilecek” dedi.

“HEDEFLERİN ÜZERİNE ÇIKMALIYIZ”

Devletin, istihdam eğitimleri ile özellikle mesleki eğitim merkezlerinde genç istihdamı destekleme projeleri ile teşviklerle, uygulamalı girişimcilik sertifikalı kursları gibi projelerle istihdamın artışına yönelik olarak sürekli yeni adımlar attığına dikkat çeken Vali Pehlivan, “Bize düşen bu teşvikleri, programları vatandaşlarımızla buluşturmaktır. Toplantılarımızda konuşuyoruz, görüşüyoruz, kararlar alıyoruz. Bunlar elbette çok önemlidir. Hem istihdam sağlama hem eğitim programlarıyla ilgili hem de işyeri ziyaretleri ile bilgilendirme faaliyetleri, mesleki eğitim kursları ile ilgili hedeflerimizin muhakkak üstüne çıkmalıyız. Başarılı neticeler elde etmek için sahayla temasımızı da hiçbir zaman kesmemeliyiz, kesmeyeceğiz” diye konuştu.

ERDEMLİ'DE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan Vali Pehlivan, Erdemli İlçesi ziyaretleri kapsamında Mahalle Muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, birim amirleri, kurum temsilcileri ve 48 Mahalle Muhtarı katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmasında, Mersin’in sadece Akdeniz’in değil Ülkemizin de bir inci ve öncü şehri olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, Mersin’de yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.  Muhtarların bürokrasinin ve demokrasinin başladığı nokta olarak kabul edildiğini ifade eden Vali Pehlivan; “Vatandaşımız yaşadığı, ikamet ettiği yerde devletin ilk kapısı olarak Muhtarları bilir, görür, tanır. Sizlerin yapmış olduğu tespitler bizim için çok önemlidir. Vatandaşımızla devletimiz arasında kurduğunuz köprüler kamu hizmetlerinin hızını, verimliliğini arttırır. O yüzden istişareyi önemsiyoruz. Diğer zamanlarda da kaymakamımız, belediye başkanımız, kurum amirlerimiz, yöneticilerimiz burada. Her zaman sizlerle bilgi alışverişinde ve iletişim içinde bu hizmetleri yürütüyorlar.  Bizim en büyük gücümüz, birliğimiz, beraberliğimiz, milli manevi değerlerimiz ve bu değerler paydasında buluşmak, kenetlenmek, omuz omuza vermek. Bunu sağlamış, tarih boyunca da rüştünü ispatlamış bir milletiz, bir devletiz. Çok şükür güçlüyüz daha da güçlü olacağız.  Birbirimize destek oldukça, dayanışma anlayışı içerisinde sevgi ve saygı temelli duygularla, hasletlerle bize ait olan değerleri yeşerterek, yarınlara taşıyarak, gençlerimizi bu değerlerde yetiştirerek, Türkiye'mizin yıldızını daha da parlayacağı günlere taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Muhtarlarının tek tek söz alarak, mahalleleriyle ilgili sorun, talep ve ihtiyaçlarını dile getirdiği toplantıda, Vali Ali Hamza Pehlivan çözümler için birim amirlerine talimatlar verdi.

ODTÜ DENİZ BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

Vali Pehlivan, Erdemli İlçesi ziyaretleri kapsamında ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nü (ODTÜ - DBE) ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı. Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu ve Enstitü çalışanları tarafından karşılanan Vali Pehlivan, daha sonra Enstitü’de yürütülen çalışmalar hakkında Prof. Dr. Barış Salihoğlu’ndan bilgiler aldı.  Vali Ali Hamza Pehlivan Prof. Dr. Barış Salihoğlu nezdinde Enstitü çalışanlarına ve öğrencilerine çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi. Vali Pehlivan’a ziyaretleri sırasında Kaymakam Avni Kula ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da eşlik etti. Vali Pehlivan, daha sonra 1991 yılında Diyarbakır İli Bismil İlçesinde Şehit olan Polis Memuru Mehmet Kalle’nin Kargıpınarı Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti. Ziyarette, şehidimizin 90 yaşındaki babası Hüseyin Kalle ve aile üyeleri ile yakından ilgilenen Vali Pehlivan, başta Şehidimiz Mehmet Kalle olmak üzere bütün Aziz Şehitlerimiz ile ebediyete irtihal etmiş olan Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ederek ailelerimize sabır ve başsağlığı diledi. Vali Pehlivan’a ziyaretleri sırasında Kaymakam Avni Kula’da eşlik etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA