Maliyet 5 Lira Üzüm Alım Fiyatı da 5 Lira


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Tarsus ilçesinde üzüm üreticilerini ziyaret etti. Gökçel’e fiyatlardan şikayet eden Mersinli Üretici, “Bu bağın üzümü 7-8 liraya gitmesi gerekirdi. 5 liraya mal ettik 5 lira veriyorlar” diye dert yandı.

 

Tarih : 27 Temmuz 2022 Çarşamba 10:04

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Tarsus ilçesinde üzüm üreticilerini ziyaret etti. Üzüm üreticilerinin sorunlarını dinleyen CHP’li Gökçel, maliyetlerin yüksek olmasına rağmen alım fiyatlarının düşük olmasına dikkat çekti. CHP’li Gökçel, “çiftçimiz bu yıl da perişan halde. Üzümler satılmıyor. Maliyetler çok yüksek ama üzümün tam hasat edileceği tarihte üzüme alıcı gelmiyor. Sofralık üzümlerin 5 lira maliyeti var,  ancak alıcılar da en fazla 5 lira veriyor” dedi. SUMA fabrikasının önemine değinen CHP’li Gökçel, “SUMA diye bir fabrikamız var. Üzüm üreticisi zarar etmesin diye devlet tarafından kurulmuş bir fabrikaydı. 2002 yılında özelleştirdiler, fabrika açıkladığı fiyatla pazarlarda sofralık üzümlerin de fiyatını belirliyor. Bugün 5 lira maliyeti olan üzüm düne kadar 6 ila 9 lira arasında alıcı buluyordu. Fabrika 2 bin 100 lira fiyat açıkladı alıcılar fiyatları 3 liraya kadar düşürdü. Fabrika özelleştikten sonra fabrika üreticiyi mağdur eder oldu” dedi. Bakanlığın üzüm fiyatlarında çayda ve fındıkta olduğu gibi referans fiyat açıklaması gerektiğini belirten Gökçel, “Mutlaka çay fiyatı gibi, fındık fiyatı gibi üzüm fiyatının oluşmasında da Bakanlık devreye girmeli, çiftçimizi zarar ettirmeyecek fiyata fabrikanın üzüm alması sağlanmalı” dedi. CHP’li Gökçel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunarak “ Fabrikanın 4 lira fiyat açıklamasını sağlayın” dedi. Mersinli Üzüm Üreticisi, “Şuan ürün gayet güzel ama pazarcı yok. 5 liraya satılıyor, maliyeti 5 lira. Diğer üzümlere 3 lira veriyorlar. Fabrika 2 bin 100 lira açıkladı. Maliyeti 5 lira fabrika 2 bin 100 açıklıyor. Bu nasıl olacak böyle” diye tepki gösterdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA