Genç mimarlar mezun oldu


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Dekan Prof. Dr. Nida Naycı, mezunlara mimarlık, tasarlama ve planlama desteklerinin insanlık adına ne kadar önemli sorumluluklar taşıdığına dikkat çekti.

 

Tarih : 5 Temmuz 2022 Salı 15:33

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Dekan Prof. Dr. Nida Naycı, öğretim üyeleri, idari personel, meslek odası temsilcileri ve öğrencilerin yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından geçilen törende konuşan Dekan Prof. Dr. Nida Naycı, mezunların mimarlık ve şehir planlama gibi dünyadaki en zorlu eğitim süreçlerinden birine sahip mesleği seçmelerinde evlatlarından desteklerini esirgemeyen veliler ve öğrencilerimizi mesleğe en iyi şekilde hazırlamak için büyük bir özveri gösteren öğretim elemanlarına teşekkürlerini iletti.

YARATICILIĞINIZI KULLANIN”

“Mezunlara mimarlık, tasarlama ve planlama desteklerinin insanlık adına ne kadar önemli sorumluluklar taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Naycı, “Yaşadığınız çevreyi, kentleri ve doğayı şekillendirirken taşıdığımız hayati sorumluluklarla yüzleştiniz. Bir de insanlığın karşılaştığı her krizden ancak aklın ve bilimin işaret ettiği yönde ilerlediği takdirde çıkabileceğini deneyimlediniz. Bugüne kadar sizleri insani olarak tanımlayan en önemli değeriniz, ailenizin sizlere verdiği emek ve özveriydi.” dedi.  Mimarlık Fakültesi ailesi olarak mezunlarımıza her zaman karşılaştığı zorluklar ve karmaşık problemlere karşı mesleki bilgisini ve yaratıcılığını kullanarak akılcı ve sorgulayıcı düşünme ile bu sorunların üstesinden gelme yönünde telkinler verdiklerini ifade ederek, “Şimdi mesleki olarak kendi ayaklarınız üzerinde durmanız gereken bu önemli eşikten geçerken sizlerden beklentilerimiz oldukça önemli. Aileniz ve topluma karşı sorumluğunuz var. Mesleki beceri, yetkinlik ve yeteneklerinizi daha iyi daha adil ve daha yaşanabilir bir çevre için kullanmaktan şaşmayın. Hepinize başarılarla dolu, gururlu, onurlu bir mesleki yaşamı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

KEPLER HAVAYA FIRLATILDI

Tören, Mimarlık Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ü. Tuba Akar ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Doç. Dr. Burak Belge’nin konuşmaları ile devam etti. Mezunlar adına söz alan Mimarlık Bölümü birincisi Bahar Arslan ve Şehir ve Bölge Planlama Bölümü birincisi Melike Narin Özalp ise, kendilerine her zaman destek olan başta aileler olmak üzere tüm akademisyenlerimize de teşekkürlerini iletti ve tüm arkadaşlarına başarı dolu bir meslek yaşamı dilediler. Konuşmaların ardından fakülte birincisi Bahar Arslan, fakülte ikincisi Erinç Doğan ve fakülte üçüncüsü Buğra Barım, belgelerini Dekan Prof. Dr. Nida Naycı’nın elinden aldı. Dereceye giren öğrencilere belge takdiminin ardından, mezun olan diğer öğrencilere de temsili diplomaları Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA