SİLİFKE İL OLMALI!


Türkiye’de il olacak ilçeler arasında Silifke’nin mutlaka olması gerektiğinin altını çizen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Yıllar önce Silifkelilerin elinden alınan illik hakkı geri verilmelidir. Silifke’mizin il olması komşu ilçelerimiz Anamur, Mut, Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı’nın yanı sıra komşu ilimiz olan Karaman’a da büyük faydalar sağlayacaktır. Önümüzdeki günlerde Silifke’mizin il olması ile ilgili olarak çalışmalara daha da ağırlık vereceğiz. Bu başarıyı yine sizlerle birlikte yakalayacağımıza inanıyorum. Mücadeleyi elden bırakmayalım, Silifke’miz il olmalıdır, bu konuda tüm Silifkeli hemşehrilerimi bizlere destek olmaya davet ediyorum” dedi.

 

Tarih : 2 Temmuz 2022 Cumartesi 13:45

Hüseyin KIRKGÖZ

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Göksu Otelde düzenlenen toplantıya; Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, MHP İlçe Başkanı Levent Nogay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Akan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Temur, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Zahide Doğan, Kamu-Sen Başkanı İbrahim Atalay, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ahmet Turgut, Kent Konseyi Başkanı Vehbi Kadıoğlu, Organize Sanayi Bölge Müdürü Faki Gürsoy, Taşeli Kadın Kooperatifi Başkanı Yeşim Altun, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

“İLK ADAY SİLİFKE OLMALI”

Toplantıda konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Silifkeliler olarak yıllarca özlemle beklediğimiz ve hak ettiğimizi düşündüğümüz il olma fırsatını yeniden yakaladık. Şu anda il sayısı artırılacaksa Silifke’miz ilk adaylardan biridir ve il olmalıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Türkiye’de il sayısını artırma kararı cumhur ittifakı bir ilçe belediyesi olarak bizleri son derece sevindirmiştir. Tarihi ve turistik yerleri ile, deniz ulaşımı ile, tarım ürünleri ile, sanayi ürünleri ile Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz araştırmalarında kullanılan Fatih, Kanuni ve Yavuz isimli sondaj gemilerimizin de İlçemize bağlı İncekum mevkiinde yer almasının yanı sıra Akkuyu Nükleer Güç Santralinin de ilçemizde bulunması il olmamız konusunda en büyük sebeplerimizin başında yer almaktadır. Bu yüzden Silifkeliler olarak il olmaya hem talibiz hem de elimizden alınan illik hakkımızın geri verileceğini ümitle bekliyoruz. Bu düşüncede olan tüm Silifkeli hemşehrilerimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, mahalle muhtarlarımız ve bizlerin il olma istek ve çabalarının da TBMM’ne taşınmasında en büyük destekçimiz olarak da Mersin Milletvekillerimizi görmekteyiz. Ben buradan sesleniyorum, ‘Silifke’miz ya il olacak, ya il olacak. İl olmak için gerekli her türlü şartları bünyesinde barındıran Silifke’miz bir an evvel il olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“HAKKIMIZ TESLİM EDİLMELİ”

Silifke’nin mutlaka il olmasını gerektiğinin altını çizen Altunok, “Silifke’mizin il olması bir lütuf değil yıllar önce elinden alınan hakkın da geri teslimi olacaktır. Bugün siz değerli halkımız, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, belediye meclis üyelerimiz ve basın mensuplarımızla birlikte başlattığımız bu çalışmanın hayırlı bir sonuca ulaşacağına inanıyorum. Silifke’mizin il olması  komşu ilçelerimiz Anamur, Mut, Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı’nın yanı sıra komşu ilimiz olan Karaman’a da büyük faydalar sağlayacaktır. Önümüzdeki günlerde Silifke’mizin il olması ile ilgili olarak çalışmalara daha da ağırlık vereceğiz. Bu başarıyı yine sizlerle birlikte yakalayacağımıza inanıyorum. Mücadeleyi elden bırakmayalım, Silifke’miz il olmalıdır, bu konuda tüm Silifkeli hemşehrilerimi bizlere destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuşarak il olmaya aday Silifke ile ilgili hazırladığı bir dosyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Mersin Milletvekillerine ve ilgili kurumlara ulaştıracağını da duyurdu.

Toplantıda ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, MHP İlçe Başkanı Levent Nogay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Akan, bazı muhtarlar ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda Silifke’nin il olması kararına tam destek verdiklerini belirterek yıllar önce elinden alının Silifke’nin illik hakkının mevcut hükümet tarafından tekrar iade edilmesinin zamanının geldiğini da hatırlattılar.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA