Yenişehir Belediyesi hayvan barınağında çalışmalara başladı


Mersin Yenişehir Belediyesine tahsisi gerçekleşen Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan hayvan barınağında yenileme çalışmaları başladı. Yenişehir Belediyesi, hayvan barınağının bulunduğu 7 bin 500 metrekarelik alanı yeniden düzenleyerek, hayvanlar için konforlu bir yaşam alanı oluşturacak.

 

Tarih : 1 Temmuz 2022 Cuma 12:12

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mersin Üniversitesi(MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı arasında hayvan barınağının Yenişehir Belediyesine tahsisi ile ilgili iş birliği protokolünün imzalanmasının ardından Yenişehir Belediyesi harekete geçti. Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri barınakta çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı. Yenişehir Belediyesi ardından alandaki binaların bakımını yapacak ve alandaki toprağı da hayvanların sağlığı için sterilize edecek.  Peyzaj çalışmalarının tamamlanmasından sonra hayvan barınağı için yeni bir proje hazırlanacak. Barınakta kısırlaştırma ve acil mücadele merkezinin de kurulması planlanıyor.

 “HAYVAN DOSTLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Hayvan dostlarımız için barınağımızda çalışmalarımıza hızlıca başladık. Çok kısa sürede tüm çalışmaları tamamlayacağız. Orası hayvan dostlarımızın evi olacak. Onların bakımını yapacak ve güvenli bir yaşam alanı oluşturacağız. Gönüllülerimizle birlikte barınağımızda en iyi hizmeti sunacağız. Mahallelerimize kedi evleri yerleştirdik, farklı noktalarda besleme noktaları kurduk ve düzenli olarak mama ve su bırakıyoruz.  Fuat Morel Mahallemizde yaptığımız Pet Otelimizi de yakın zamanda açacağız, orada da çocuklarımızı hayvanlarla buluşturacak ve onları hayvan sevgisini erken yaşlarda kazandıracağız. Hayvan dostlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA