Saltık: “TFF’den haber bekliyoruz”


İçel İdman Yurdu isminin Mersin İdman Yurdu A.Ş. olması için prosedürlerin sürdüğünü ifade eden İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Herhangi bir sıkıntı yok. Hukuki süreç devam ediyor. TFF’ye isim değişikliğiyle ilgili pazartesi başvurumuzu yaptık. Valiliğe bağlı dernekler masasında da isim değişikliğini tescil ettirdik. Sadece TFF’nin Mersin İdman Yurdu A.Ş. ismini tescil etmesini bekliyoruz. Resmi prosedürlerin bitmesini bekliyoruz. Bu yıl kesinlikle sahaya Mersin İdman Yurdu A.Ş. ismiyle çıkacağız” dedi.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 11:37

Necdet TAŞ

Yeni sezon öncesinde sessizliğini koruyan İçel İdman Yurdu, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kırmızı Lacivertliler, en son Esenler Erokspor takımıyla şampiyonluk yaşamış orta saha oyuncusu Taygun Vurgun ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Öte yandan Galatasaray’ın eski oyuncusu Muğdat Çelik İçel İdman Yurdu forması giymeye yakın. Mersin Kuvayi Milliyespor’un alt yapısında yetişen Muğdat Çelik, geçtiğimiz 32 yaşında futbolu bıraktığını açıklamıştı. Futbolculuk kariyerine birçok başarı sığdıran ve yıllardır üst liglerde oynayan Muğdat Çelik, Denizlispor ile yollarını ayırma kararı almıştı.

MUĞDAT ÇELİK MERSİN’DE FUTBOLU BIRAKMAK İSTİYOR

Galatasaray'da da bir dönem forma giyen Çelik, memleketinde futbol oynamak istediğini iletti. Bunun üzerine İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık'la bir araya geldiği, transfer konusunda sohbet havasında geçen bir konuşma yapıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Denizlispor forması ile sadece 9 maça çıkan Çelik'in kulüpten haber beklediği kaydedildi. Transferle ilgili olarak önümüzdeki günlerde yeniden tarafların bir araya geleceği ve son kararı alacağı belirtildi. Konuyla ilgili konuşan İçel İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık, “Muğdat Çelik gibi Türk futboluna hizmet vermiş ve Galatasaray forması giymiş bir ismin bu yaşta futbolu bırakmasına karşıyız. Muğdat Çelik ile temas halinde olduğumuz doğrudur ancak henüz herhangi bir anlaşma sağlamış değiliz. Kendisi de bize İçel İdman Yurdu’nda forma giymek istediğini ve futbolu burada bırakmak istediğini söyledi. Kalben burada oynamak istediğini ifade etti. Geçen sene kendisi için zorlu bir süreç geçti. Çünkü ağır bir sakatlık geçirdi. Kulüp menfaatleri doğrultusunda kendisiyle anlaşacağımızı umuyorum” dedi.

MERSİN İDMAN YURDU A.Ş. İÇİN TFF KARARI BEKLENİYOR

İçel TV’de Mehmet Uysal’a transfer çalışmaları ve kulübün isminin Mersin İdman Yurdu A.Ş. olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Konu Mersin İdman Yurdu olunca akan sular duruyor. Herkes merak içinde. Bir basın açıklaması yapıp kulübün isminin Mersin İdman Yurdu A. Ş. Olacağını duyuracaktık ancak ertelemek zorunda kaldık. Ancak kimse endişe etmesin konuyla ilgili herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil. Taraftarlarımızın içi rahat olsun. 3 sene önce söz vermiştim; bu takımın isminin Mersin İdman Yurdu yapmadan bırakmayacağıma dair. Kentin mülkü amirleriyle yaptığımız görüşmeden sonra toplantıyı erteleme kararı aldık. Somut bir şey olmadan bir basın açıklaması yapmak istemedik. Sayın valimiz ve sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmeden sonra böyle bir karar aldık. Herhangi bir sıkıntı yok. Hukuki süreç devam ediyor. TFF’ye isim değişikliğiyle ilgili pazartesi başvurumuzu yaptık. Valiliğe bağlı dernekler masasında da isim değişikliğini tescil ettirdik. Sadece TFF’nin Mersin İdman Yurdu A.Ş. ismini tescil etmesini bekliyoruz. Resmi prosedürlerin bitmesini bekliyoruz. Bu yıl kesinlikle sahaya Mersin İdman Yurdu A.Ş. ismiyle çıkacağız” ifadelerini kullandı.

BAKANDAN SALTIK AİLESİNE TEŞEKKÜR

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile de görüşme fırsatı bulduklarını ifade eden Saltık, “Sayın bakanımızla 2 görüşme gerçekleştirdim. İsim değişikliğiyle ilgili süreci anlattım kendisine. Bu konuda bize teşekkür etti. Amatörde olan bir kulübü tekrardan profesyonel liglere çıkardığımız için teşekkür ettiler. Kendisi de TFF yetkilileriyle telefonda görüştü ve konunun takipçisi olacağını ifade etti. Mersin İdman Yurdu isminin kent için ne kadar önemli olduğunu üstüne basa basa anlattık. Sayın bakanımızla yaptığımız görüşmeden sonra TFF’den bize dönüşler gelmeye başladı. Hukuki sürecin devam ettiğini ve en kısa zamanda bize kesin dönüş yapacaklarını belirttiler. Yine Toroslar ilçesinde bulunan Çopurlu’da kulübümüze tesis yapılmasını konusunu konuştuk. Orada da tahsis işlemini bir an önce bitirip, orayı da altyapımız için bir tesis kazanmış olacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA