Genç mühendislerin mezuniyet sevinci


Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Fakülte birincisi, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yaren Damla Uzabacı, genç birer mühendis olarak çıktıkları bu yolda ülkemizi daha da kalkındıracak, ileriye götürecek büyük görev ve sorumluluklarla üstün başarılara imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Tarih : 29 Haziran 2022 Çarşamba 12:45

Amfi tiyatrosunda gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Bilgisayar Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Fuat Yelken, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Dr. Sinan Can, İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin Barbaros Ak, Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şube Başkanı Çiğdem Eroğlu ve Kimya Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Emre Üresin, Elektik Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Tulay akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin yakınları katıldı.

“YOLUNUZ BAHTINIZ AÇIK OLSUN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde tüm mezunlara seslenerek konuşmasına başlayan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, “Değerli Genç Mühendisler, yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu genç mühendislersiniz. İnanıyoruz ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle, kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz.” dedi. Öğrencilerin bugünlere gelmesinde emeği olan veliler ve akademisyenlere de özellikle teşekkür eden Dekan Prof. Dr. İlker Fatih Kara, genç mühendislere son söz olarak, “Sizleri; bugünlere kadar her türlü fedakarlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı talep ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİ KALKINDIRMAK İSTİYORUZ”

Kimya Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Emre Üresin ise, “Yıllarca emek verdiğiniz, sabırla ders anlattığınız öğrencileriniz bugün ülkelerine ve toplumlarına hizmet vermek üzere sizlerden ayrılıyorlar. Ben inanıyorum ki kurmuş olduğunuz güçlü bağlar hiçbir zaman kopmayacaktır. Başarılarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyoruz. Mezun olan arkadaşlarımız Mühendis olarak kapınızı çalacak ve iş hayatında karşılaştıkları sorunlara akademik bakış açılarınızla çözüm üretmenin yollarını açacaklardır. Böylece üniversiteleri sanayi ile bir araya getirerek ülkenin gelişmesine sizlerin de desteği ile katkı sunacaklardır” dedi. Fakülte birincisi, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yaren Damla Uzabacı ise, genç birer mühendis olarak çıktıkları bu yolda ülkemizi daha da kalkındıracak, ileriye götürecek büyük görev ve sorumluluklarla üstün başarılara imza atmayı hedeflediklerini söyledi. Kendilerine her zaman destek olan başta aileler olmak üzere tüm akademisyenlerimize de teşekkürlerini ileten Yaren Damla Uzabacı, tüm arkadaşlarının kariyer yolunun açık olmasını diledi. Konuşmaların ardından fakülte birincisi Yaren Damla Uzabacı’ya temsili diploması, ödülü ve plaketi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar, fakülte ikincisi İnam Al Mchrf’ye temsili diploması, ödülü ve plaketi Dekan Prof. Dr. İlker Fatih Kara, fakülte üçüncüsü Elisa Buz’a ise temsili diploması, ödülü ve plaketi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Kürşad Körbahti tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere plaket takdiminin ardından, mezun olan diğer öğrencilere temsili diplomaları Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Daha sonrasında mezunlarımıza mühendislik yeminini fakülte birincisi, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Yaren Damla Uzabacı ettirdi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA