Mersin’de ‘Kronik Migren Farkındalık Günü’ kutlanacak


29 Haziran tüm dünyada Kronik Migren Farkındalık günü olarak kutlanıyor. Küresel Migren ve Ağrı Derneği başkanı Prof. Dr. Aynur Özge önderliğinde Haziran ayında migren farkındalığı adına pek çok etkinlik düzenleyen dernek, 29 Haziranda yurt çapından 20’den fazla merkezde halka açık ‘Kronik Migren Farkındalık Günü’ etkinlikleri yapacak.

 

Tarih : 28 Haziran 2022 Salı 15:04

29 Haziran tüm dünyada Kronik Migren Farkındalık günü olarak kutlanıyor. Küresel Migren ve Ağrı Derneği başkanı Prof. Dr. Aynur Özge önderliğinde Haziran ayında migren farkındalığı adına pek çok etkinlik düzenleyen dernek, 29 Haziranda yurt çapından 20’den fazla merkezde halka açık ‘Kronik Migren Farkındalık Günü’ etkinlikleri yapacak. Migren Farkındalık Ayı etkinlikleri tüm yurtta yapılacak bu eğitimlerle taçlandırılacak.

NEDİR MİGREN?

Tüm dünyada 20-50 yaş arasındaki üretken kesimin en sık görülen beyin hastalığıdır. Migren yalnızca başağrısı atakları ile sınırlı bir durum olmayıp eşlik eden otuzdan fazla organa ait sorunlarla birlikte bireylerin yaşam kalitesini bozan en önemli 5 hastalık arasında kabul ediliyor.

MÜZMİN MİGREN NEDİR?

Bireylerde önceleri açlık, uykusuzluk, stres, adet dönemleri gibi belirli tetikleyicilerle yaşanan migren başağrısı veya başdönmesi atakları zamanla sıklaşır ve eğer hasta ayın yarısından fazlasını başağrısına bağlı mağduriyet içinde geçirirse bunun adı kronik migren yani halk arasında bilinen ismi ile müzmin migren olur. Ağrılar kadar eşlik eden sorunlara bütüncül yaklaşımın önemine dikkati çeken Prof. Dr. Aynur Özge ilgilenen herkesi www.migraine-pain.org adresindeki dernek web sayfasında yer alan “hastalarımız için” bölümünü incelemeye, geçen yıl yayınladıkları TÜRKİYE MİGREN RAPORU’ndaki ülkemize ait rakamları dikkate almaya ve Mersin de yaşayan ilgilileri de Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji AD öğretim üyesi Dr. Nevra Öksüz ile birlikte gerçekleştirecekleri bilgilendirme toplantısına katılmaya davet etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA