Vicdanları rahatlatan karar


Mersin’de sokak ortasında tabancayla vurarak 24 yaşındaki Raziye Oskay’ı öldüren sanığa, kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti zanlıya hiçbir indirim uygulamadı.

 

Tarih : 28 Haziran 2022 Salı 14:09

“PİŞMANIM KEŞKE YAPMASAYDIM”

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Barış Can U. SEGBİS ile katılırken, genç kızın annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay, kız kardeşi, taraf avukatları ile Oskay ailesinin yakınları, kadın dernekleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Duruşmada konuşan sanık Barış Can U., "Pişmanım keşke böyle olmasaydı" dedi. Baba Murat Oskay ile anne Fatma İsmet Oskay ise zanlının en ağır cezayı almasını istedi. Taraf avukatları ile tanıkları da dinleyen mahkemeye heyeti, zanlıya 'kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, zanlıya hiçbir indirim uygulamadı.

ADALET YERİNİ BULDU

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir İstanbul Sözleşmesi davasının kazanılması için verdikleri mücadelenin önemine değinerek, “Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz devam edecektir. Adalet yerini buldu. Baro olarak, şiddete uğrayan her kadının yanında olacağız” dedi. Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay konuşmasında, “Raziye Oskay davasından çıkan karar emsal olacak bir karardır. Yasalar uygulanırsa kadına şiddet son bulacaktır. İstanbul Sözleşmesi’nin yaşaması için de mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Raziye Oskay’ın ailesinin Avukatı Işıl Akan ise, “Raziye Oskay davasında mahkeme heyetinin almış olduğu karar ile adalet yerini buldu. Tüm kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik şiddette cezai indirim uygulanmadan, yasalar uygulanmalıdır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA