Mut kayısısında rekolte sevinci


AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, kayısı üretimi dolayısıyla üreticilerin bu yıl yüzünün güldüğünü belirterek, “Türkiye’nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 85’inin üretildiği Mut ilçemiz başta olmak üzere bu yıl Mersin’de 110 bin tondan fazla kayısı rekoltesi gerçekleşti” dedi.

 

Tarih : 24 Haziran 2022 Cuma 11:40

Mut ve Gülnar ilçelerinde kayısı bahçelerine giderek üreticilerle bir araya gelen Yılmaz, kayısı toplayıp hasat yaptı. Türkiye’nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 85’inin Mut’ta gerçekleştirildiğini anımsatan Yılmaz, Mut kayısının coğrafi işaret tescilli olduğunu söyledi. Mut ilçesinin ve bölgenin sahip olduğu mikroklima iklim özelliği sayesinde kayısının kaliteli ve uzun raf ömrüne sahip, tamamen organik olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Mersin’de coğrafi işaret tescili alan Mut kayısımızın hasat sezonunda sona geldik. Biz de onlarla kayısı topladık, hasatlarını birlikte yaptık. Üreticilerimiz hem fiyat hem rekolte anlamında güzel bir sezon geçirdi. Bunu, üreticilerimizle görüştüğümüzde bize dile getiriyorlar. Bu yıl Mersin genelinde 110 bin tonun üzerinde kayısı hasadı gerçekleşti” diye konuştu.

ÜRETİCİLER REKOLTE VE FİYATLARDAN MEMNUN

Zeynep Gül Yılmaz, 2022 yılında Mut ilçesinde 65 bin, Mersin genelinde ise toplam 90 bin 409 dekar alanda kayısı üretimi yapıldığını bildirdi. 2021-2022 tarımsal üretim sezonunun kış aylarında hava sıcaklıklarının düşük seyretmesi nedeniyle kayısı ağaçlarının meyve tutumlarında dengesizlikler gözlemlendiğini ifade eden Yılmaz, ayrıca ilkbahar ayları başlangıcında yaşanan tarımsal don hadisesi nedeniyle il genelinde rekolte kaybı yaşandığını da kaydetti. Üreticilerin, fiyatlar dolayısıyla güzel bir sezon geçirdiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi: “Başta Mut ilçemiz olmak üzere Mersinli üreticilerimiz ürettikleri kayısıyla hem ülkemizin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85’ini karşılıyor hem de ihraç ederek ekonomik girdi sağlıyor. Kayısımız aromasıyla, raf ömrünün uzunluğuyla çok güzel ve özel bir kayısı. Tescilli kayısımızla sofraları donatmaya, ağızları tatlandırmaya devam edeceğiz. Tüm üreticilerimize hayırlı, bereketli sezonlar diliyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA