Kadın üretici stantlarına yoğun ilgi


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kadın stantları bu kez ‘Babalar Günü’ için kuruldu. Kadınlar; el emeği göz nuru ürünlerini 17-19 Haziran tarihleri arasında Palm City AVM’de sergiledi. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören birbirinden güzel ürünler, babalara sunulan en değerli hediyeler arasında yerini aldı.

 

Tarih : 20 Haziran 2022 Pazartesi 11:28

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde kadın emeğini görünür kılan çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde kadınlar; el emeği göz nuru ürünlerini, ‘Babalar Günü’ne özel Palm City AVM’de kurulan stantlarda sergiledi. 17 Haziran’da kurulan stantlar, 3 gün boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

“MERSİN HALKI KADIN ELİNDEN ÜRETİME ÇOK ALIŞTI”

Babalar Günü’ne özel kurulan stantlar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde görevli Burcu Sert, şunları söyledi: “Amacımız alışveriş merkezi ziyaretçilerine biraz daha kadın elinden üretimi göstermekti. Çok güzel, yoğun ilgiyle bir aradayız burada. Üretici kadın stantları sayesinde Mersin halkı kadın elinden üretime çok alıştı. Öte yandan Mersin’in alışveriş merkezlerinde bu şekilde satış olması, kadınlarımız ve alıcılar için çok güzel tepkilere neden oluyor. Kadınlarımız el emeği ürünlerini tüm özel günlere, özel konsept çalışmaya dönüştürdüler. Bu da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özel tüm etkinliklerinden kaynaklanan bir alt yapı çalışmasıyla doğdu. Hem üreticiler memnun hem de tüketiciler. Artık insanlar Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak örneğin ‘Anneler Günü’nde nerede stant açacaksınız? Ona göre alışveriş yapacağız’ deyip kadın elinden üretimi de destekliyorlar. Bu konuda yaptığımız çalışmalardan biz de çok mutluyuz.”

 “EL EMEĞİMİZİ SERGİLEMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR BAŞARI”

Kadın üretici standında büyük emekle hazırladıkları ürünleri sergileyen Zahide Bener Kurt, “Palm City’de Babalar Günü’ne özel ürünlerimizle kadın üretici stantlarında yerimizi aldık. Eşsiz babalarımız için ürettiğimiz eşsiz ve özgün el emeği göz nuru ürünleri vatandaşların beğenisine sunduk. Kadın üreticilere desteklerinden dolayı, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kadınlara bu tür destekleri her yerde ve her alanda görmek istiyoruz” diye konuştu. Üretici kadınlardan Cevahir Kocaağaç da, “Vahap Seçer Başkanımızın bize sunmuş olduğu kadın üretici pazarlarına katılım sağlıyoruz. Bundan çok memnunuz. Şu an amacım sadece satış değil, sosyal olarak da aktifleşiyoruz. Yeni yeni insanlar tanıyoruz. Ürünlerim taş tozudur. Alçı değil ve hepsi kendi el emeğimdir. Babalar Günü’ne özel de uygun tespihler, anahtarlıklar, bardaklar yaptık. Babalar çınar gibidir. Bize hiç böyle bir olanak tanınmamıştı. Vahap Başkan geldikten sonra böyle bir fırsatın tanınması gerçekten bizler için çok güzel bir şey. Çünkü hem evimize ekonomik anlamda katkı sağlıyoruz, hem de sosyalleşiyoruz. Ayrıca el emeğimizi sergilemek bizim için büyük bir başarı” dedi. Stantları gezen vatandaşlardan Berivan Akbaba Dursun, “Eşimle beraber geldik. Burada sanatsal bir çalışma olmuş. Tablolar falan çok güzel olmuş. O yüzden de dolaşıp görmek istedim. Kadınların böyle şeyler üretmesi, kendi çabalarıyla sanatsal çalışmalar yapması çok hoş. Yani bir kadın olarak benim de çok hoşuma gitti. Belediyenin kadınlara hem destek olması, hem de sanatsal anlamda bir şeyler yapılması çok güzel. Keşke böyle şeyleri daha fazla görsek. Diğer belediyelerde de görsek. Gurur verici” ifadelerini kullandı.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA