Denizleriniz sakin, yolunuz açık olsun!


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Törene katılan Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, “Kariyer hedefinizi ne yönde oluşturursanız oluşturun ister karada ister denizde çalışın; sizler bugün okyanusları, limanları, tersaneleri, gemileri ve turizmi kapsayan dev bir sektöre adım atıyorsunuz. Dünya ticaretine konu olan yüklerin yüzde 85’ten fazlasını sırtlayan bu sektörün kıymetli birer parçası oluyorsunuz. Seçtiğiniz meslek uzmanlık, sorumluluk ve fedakarlık gerektiren çok özel, çok güzel ancak bir o kadar da zor bir meslek” dedi.

 

Tarih : 18 Haziran 2022 Cumartesi 14:35

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzettin Temiz, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Kpt. Mesut Öztürk, MEÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, akademik ve idari personel, öğrenciler ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, MEÜ Devlet Konservatuvarı tarafından piyano dinletisi ve bale gösterisinin gerçekleştirilmesiyle devam etti.

“DENİZCİLİK FAKÜLTESİ’Nİ KURMAK BİZE NASİP OLDU”

Gösterilerin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Denizcilik Fakültesinin kurulmasının kendilerine nasip olduğunu ve bu nedenle de çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Bundan yaklaşık beş yıl önce üniversitemizde Denizcilik Fakültesinin eksikliği ile ilgili arkadaşlarımızla istişare etmiştik. Çok şükür bu güzide okulu kurmak bize nasip oldu. Her şeyin ilk okuyanı, ilk çalışanı en büyük zorluğu çeker. Çocuklarımız da gösterdikleri bu müthiş özverilerinin bugün ödülünü alıyorlar. Biz de bundan sonraki mezunlarımız için bütün bu şartları düzeltip, iyi bir fiziksel alt yapıyla yetişmeleri için elimizden geleni yapacağız. Değerli gençler, ilk olarak yabancı dili öğrenmeyi ihmal etmeyin. İkinci olarak da kendinizi geliştirmeyi hiçbir zaman bırakmayın. Mümkünse yüksek lisans ve doktora yapmayı düşünün. İmkanınız el veriyorsa yurt dışına da gitmeyi zorlayın. Gelecek denizde. Bugün ticaret büyük oradan deniz üzerinden gerçekleşiyor. Mesleğinize sahip çıkın, ülkenizi sevin. Arkadaşlarınıza ve ailelerine vefalı davranın. Hocalarınızı unutmayın. Ne zaman isterseniz bizler sizin için buradayız. Allah yolunuzu açık etsin. Pruvanız neta, dümeniniz viya olsun” şeklinde konuştu.

PROF. DR. TEMİZ: “ARTIK DÜNYAYA SORUMLU BİRER BİREYSİNİZ”

30. yılını kutlayan MEÜ’nün Denizcilik Fakültesinin üçüncü dönem mezunlarını vermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. İzzettin Temiz, 2016 yılında Tece Kampüsünde 20 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan Denizcilik Fakültesinin her geçen gün artan öğrenci sayısı ve Üniversitemiz ile Mersin Deniz Ticaret Odası arasında imzalanan protokol kapsamında kaba inşaatı büyük oranda biten Denizcilik Fakültesi binası ile ülkenin en önemli Denizcilik Fakültelerinden birisi olduklarını söyledi. Mezunların artık ülkenize ve dünyaya karşı sorumlu birer birey olduklarını ifade eden Prof. Dr. İzzettin Temiz, “İnanıyoruz ki çalışma hayatınızda ve yapacağınız islerde size verdiğimiz çağdaş bilgilerle, kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizlerin başarısı Mersin Üniversitesi'ni daha da yüceltecek ve bizleri de onurlandıracaktır. Unutmayınız ki çağımız bilgi ve bilişim çağıdır. Bilgi çok hızlı değişmekte ve bu nedenle sizlerde kendinizi sürekli yenilemelisiniz. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın. Hepinize hayatınızda üstün başarılar diliyorum.” dedi.

 

LOKMANOĞLU: “ÇIKTIĞINIZ YOL, HER ZAMAN DÜZ OLMAYACAK”

Mersin Deniz Ticaret Odası’nın en önemli hedeflerinden birisinin, Mersin’i denizcilik eğitiminde bir cazibe merkezi, bir marka kent haline getirebilmek olduğunu ifade eden Cihat Lokmanoğlu, MEÜ’de yapımı büyük oranda tamamlan Denizcilik Fakültesi binasının tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı denizcilik fakültelerinden biri olacağını söyledi. Mezunlara seslenen Cihat Lokmanoğlu, “Kariyer hedefinizi ne yönde oluşturursanız oluşturun ister karada ister denizde çalışın; sizler bugün okyanusları, limanları, tersaneleri, gemileri ve turizmi kapsayan dev bir sektöre adım atıyorsunuz. Dünya ticaretine konu olan yüklerin yüzde 85’ten fazlasını sırtlayan bu sektörün kıymetli birer parçası oluyorsunuz. Seçtiğiniz meslek uzmanlık, sorumluluk ve fedakarlık gerektiren çok özel, çok güzel ancak bir o kadar da zor bir meslek. Sizler gemilerin, yüklerin ve insan hayatının sorumluluğunu taşıyacaksınız. Çıktığınız yol, her zaman düz olmayacak, kariyeriniz boyunca engellerle karşılaşacaksınız. Yaşadığınız zorlukları aşmak için önce kendinize inanmalı, buradaki eğitiminiz boyunca edindiğiniz bilgi, vizyon ve donanımın yanı sıra evrensel değerlere sarılmalısınız. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, hangi denizde görev yaparlarsa yapsınlar mezunlarımızın ülkemizi, bayrağımızı ve Üniversitemizi temsil ettiklerini unutmamalıdır. Ülkemizin ve denizciliğimizin geleceğini iyi yetişmiş gençlerde gören bir kurumun temsilcisi olarak; profesyonel hayata ilk adımlarını atacak genç denizcilerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemizi ve denizciliğimizi daha ileri noktalara taşıyacak olanlar sizlersiniz. Bu uğurda üzerinize düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğinize inancım tamdır. Denizleriniz sakin, yolunuz açık olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Ali Kuruloğlu’na plaket ve temsili diplomasını Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, fakülte ikincisi Hasancan Türktan’a plaket ve temsili diploması MTDO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, fakülte üçüncüsü Lütfi Mafer’e ise plaket ve temsili diplomasını Dekan Prof. Dr. İzzettin Temiz takdim etti. Törende ayrıca MTDO adına dereceye giren öğrencilere Cihat Lokmanoğlu tarafından hediye takdimi de gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilere plaketlerinin takdim edilmesinin ardından, mezun olan diğer öğrencilerimize temsili diplomaları Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Kpt. Mesut Öztürk, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege ve öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Diplomalarını alan öğrencilerin keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından mezuniyet töreni sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA