Mersin ve Moldova birbirini tamamlayabilir


Moldova’da düzenlenen Moldova-Türkiye İş Forumu’nda Mersin ve Moldova’nın ticari anlamda birbirini tamamlayabilecek özelliklere sahip olduğuna dikkat çekilerek işbirliğinin artırılması çağrısı yapıldı. Özellikle lojistik anlamdaki gücün vurgulandığı Forumda Türkiye’nin yalnızca İstanbul’dan ibaret olmadığına işaret edilip Moldovalı iş insanlarının Mersin üzerinden ürünlerini dünyaya nasıl açabileceği konusunda bilgi verildi.

 

Tarih : 18 Haziran 2022 Cumartesi 14:13

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den oluşan Mersin Heyeti Moldova temaslarının ikinci gününde Türk Moldava İş Forumu’na katıldı. Moldova Yatırım Ajansı Genel Müdürü Stelian Manic’in sunduğu Forumun açılış konuşmalarını Ekonomi Bakanı Sergiu Gaibu, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Türkiye Cumhuriyeti Moldova Cumhuriyeti Büyükelçisi Gürol Sökmensüer yaptı. Moldova Ekonomi Bakanı Sergiu Gaibu, forumun ve ikili iş görüşmelerinin verimli geçmesini temenni edip işbirliğinin artması dileklerini iletirken; Türkiye’nin Moldova Cumhuriyeti Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Türkiye’nin Moldova’daki yatırımları hakkında bilgi verdi. Türk yatırımcıların Moldova’da 6 binden fazla kişiye istihdam sağladığını kaydeden Sökmensüer, Türk iş insanlarının yalnızca ticaret değil iki ülke arası imzalanan serbest ticaret anlaşması ve diğer ticari anlaşmaların da sunduğu önemli avantajlar nedeniyle Moldova’ya yatırımcı gözüyle de bakmasının faydalı olacağını söyledi. Sökmensüer, yapılacak her türlü yatırımda ve ticari bağlantıda Türk Büyükelçiliğinin destek vereceğini de sözlerine ekledi.

KIZILTAN: “MERSİN YENİ BİR DESTİNASYON OLABİLİR”

Mersin’in tanıtıldığı video sunumu sonrası söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Moldova – Türkiye ilişkilerinde Mersin’in yeni bir destinasyon olabileceğini göstermek adına iletişimi artırmak istediklerine değindi. Türkiye’nin İstanbul’dan ibaret olmadığını vurguladığı konuşmasında Kızıltan, Moldovalı iş insanlarına Mersin’in güçlü yanlarını anlatıp karşılıklı işbirliği fırsatlarına değindi. “Moldova bizim için birçok sektörümüzü tamamlayan özelliklere ve zenginliklere sahip” diyen Kızıltan, “Mersin olarak biz de, Moldova’nın ihtiyaçlarını tamamlayacak bir kentiz. Birçok sektörde deneyim ve bilgiye sahibiz. Bu işbirliğini hayata geçirecek ortak bir kültüre sahip olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SEÇER: “EKONOMİ GÜÇLENİRSE HUZUR ORTAMI ARTAR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Mersin’in ticari açıdan önemini vurguladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında ticaretin tüm dünyada yön değiştirdiğine işaret eden Seçer, yeni ticari koşullarda Moldova’nın Türkiye için stratejik bir koridor özelliği taşıdığını söyledi. Mersin ile Moldova arası ticari rakamların istenen seviyede olmamasına rağmen bu rakamları yukarı çekmek adına temasları artırdıklarını kaydeden Seçer, “İnsanları bir araya getirebilmemiz, iletişimlerini sağlamamız, kültürleri buluşturmamız halinde yalnızca ticarete değil dünya barışına da önemli katkı yapabileceğimizi düşünüyorum. Belki de bu paradan, ekonomiden de önemli. Birbirini tamamlayan iki unsur. Refahımız ne kadar artarsa huzur da o kadar artar” dedi. Forum, iş insanlarının ikili görüşmeleriyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA