Güzel Sanatlar Fakültesi’nde mezuniyet sevinci


Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2021 - 2022 eğitim öğretim dönemi mezuniyet coşkusu düzenlenen törenle yaşandı.

 

Tarih : 17 Haziran 2022 Cuma 14:58

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Dekan Prof. Ayşe Yüce, öğretim elemanları, akademik ve idari personel, mezunlarımız ve yakınları katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından başlayan törende ilk olarak konuklara Güzel Sanatlar Fakültesi tanıtım filmi izletildi. Sözlerine önceki dönem Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya’ya ve Güzel Sanatlar Fakültesinin tüm akademik ve idari işlerinde emeği bulunan Fakülte Sekreteri Volkan Darçın’a teşekkürlerini ileterek başlayan Prof. Ayşe Yüce, daha sonrasında dört yıl boyunca çalışıp, emeklerinin karşılıklarını alan öğrencilerimizin de heyecanlarını paylaştıkları söyledi. 

“YOLUNUZ BAHTINIZ AÇIK OLSUN”

Mezunlarının eğitim öğretim dönemlerinde diğer mezunlardan farklı deneyimler edindiklerini ifade eden Prof. Ayşe Yüce, “Pandemi, her alanı olduğu gibi sanat ve sanat eğitimini de etkiledi. İki yıla yakın geçirilen pandemi döneminde fakültemizin deneyimli eğitim kadrosu ile öğrencilerimiz için uzaktan eğitimin çeşitli platformlarını kullanarak verimli bir eğitim dönemi geçirdik. Bu yeni teknolojileri, sanatsal etkinliklerimizde de sanatın yenilikçi anlayışına katkı sağlayacak şekilde kullanmaya çalıştık. Bu bağlamda da birçok ulusal ve uluslararası sergiyi ziyarete açtık. Öğrencilerimizin aldıkları bu eğitim süreci içerisinde maddi ve manevi desteklerini onlardan esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyorum. Dört yıl boyunca çalışıp emeklerinin karşılığını alan tüm mezunlarımızı da tebrik ediyorum. Bizler de en az sizin kadar heyecanlıyız. Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı saygılı, çalışkan, dürüst bireyeler olarak işinize sıkı sıkı sarılın. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kimliğini onur duyarak taşıyın. Bundan sonraki yaşantınızda sizlere sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

“HOCALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Törende konuşan Fakülte birincisi Seher Canbolat ise “Sanat bir süreç meselesi, bu süreçte burada geçirdiğimiz her senede bizlere bir şeyler katan ve destek olan tüm hocalarımıza ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatımızda özgün sanat eserlerin üretmemizdeki istek ve arzumuzun hiç bitmemesini diliyorum. Yaşadığımız bu mutluluğun gelecekteki sanat hayatımıza katkı olması dileğiyle” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından fakülte birincisi Seher Canbolat’a temsili diploması Dekan Prof. Ayşe Yüce, fakülte ikincisi Vethan Müjde’ye temsili diploması Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Banu Yılmaz Akyürek, fakülte üçüncüsü Yasmin Dahhan’a ise temsili diploması Prof. Dr. Tuncay Yüce'nin elinden aldı. Dereceye giren öğrencilere temsili diploma takdim edilmesinin ardından Grafik, Heykel, Resim, Seramik ve Tekstil Bölümü mezunu olan diğer öğrencilerimize temsili diplomaları Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atması ve hep beraber 10. Yıl Marşı’nı söylemelerinin ardından sona erdi. Tören sonrasında Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet sergisine geçildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA