Üreticiye "Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun" eğitimi


Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü "Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun’ projesi çerçevesindeki eğitimler devam ediyor.

 

Tarih : 17 Haziran 2022 Cuma 11:59

Tarım Kampüsündeki eğitim çalışmalarına Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Can, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, mahalle muhtarları, üreticiler ve teknik personeller katıldı. Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün tahsisi ettiği Sayköy Mahallesindeki parsellerde bulunan bağ alanlarındaki Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün katkıları ile yürütülen projede bağ yetiştiriciliği yapan üreticiler, teknik personelleri tarafından eğitildi.

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

Teknik personeller, üreticilere, toprak yüzeyini örten farklı özelliklerdeki malç örtüsü ile kimyasal kullanmadan yabancı ot mücadelesi demonstrasyonu çalışmaları, biyolojik uygulamaların ve bölgede kurulu bulunan erken uyarı sistemleri hakkında detaylı eğitim verdiler. Tarım ve Orman Müdürü Erdoğan, ihtiyaç duyulması halinde ruhsatlı ilaçların kullanılması ile son tüketiciye güvenilir gıda arzının sağlanmasının mümkün olduğunu, doğru ilaçlama ve gübreleme ile düşük maliyetle daha verimli kaliteli ürünlerin yetiştirilebildiğini, yapılan çalışmalar ve kurulan farklı demonstrasyonlarla uygulamalı eğitim verdiklerini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA